Barça

Plega en pau

En un acte senzill però emotiu, el Kun Agüero anuncia la seva retirada del futbol per culpa dels seus problemes al cor

Assegura que se sent orgullós de tot el que ha fet i ha aconseguit durant la seva carrera esportiva, però diu que ara calia prioritzar la salut per sobre de tot

Absolutament emocionat i sense poder contenir les llàgrimes ja des del primer minut de la seva compareixença, el Kun Agüero va confirmar el que era un secret ja conegut, que li toca retirar-se prematurament per culpa dels seus problemes al cor, que van sortir a la llum el dia del partit contra l’Alavés al Camp Nou. La roda de premsa del comiat es va celebrar a la tribuna del Camp Nou, on es va instal·lar una tarima en què hi havia un plafó amb el lema Culer per sempre amb la imatge del jugador vestit de blaugrana. Representants de l’Independiente, l’Atlético de Madrid i el Manchester City –Begiristain i Pep Guardiola– van ser presents en l’acte. “Aquesta conferència és per comunicar-los que he decidit deixar de jugar en el futbol professional. Són moments molt durs, però bé, soc molt feliç per la decisió que he pres. El primer és la meva salut pel problema que vaig tenir fa un mes”, va dir amb un fil de veu.

Agüero va reconèixer que els metges li van recomanar que es retirés del futbol professional perquè existia un risc de problemes majors. “Vaig estar en mans dels metges i em van dir que el millor era deixar de jugar. Vaig prendre la decisió fa 10 dies. Vaig fer tot el possible per si hi havia alguna esperança, però no n’hi havia gaires.” El davanter argentí deixa el futbol convertit en un dels grans jugadors de la història i havent aconseguit molts títols, sobretot en el Manchester City, on és el màxim golejador amb 260 gols. “Estic molt orgullós per la meva carrera, molt feliç. Sempre vaig somiar jugar a futbol des dels 5 anys que vaig tocar una pilota i el meu somni era jugar a primera, mai vaig pensar arribar a Europa. Gràcies a l’Independiente, em vaig formar allà, a l’Atlético, que va apostar per mi amb 18 anys, a la gent del City, que saben el que sento per ells, vaig deixar el millor allà i em van tractar molt bé i a la gent del Barça, al Joan, que van contactar amb mi. Arribava a un gran club i em van tractar molt bé. I a la selecció argentina, que és el que més estimo”, va dir.

Agüero va admetre que el diagnòstic va ser difícil d’encaixar, però que el tenia interioritzat. “Em sento bé ara mateix. Òbviament, les dues primeres setmanes van ser dures, però res, quan em vaig fer la primera prova física a la clínica els metges em van dir que hi havia una possibilitat gran de no seguir i em vaig anar mentalitzant, però no va ser fàcil i quan em van dir que era definitiu vaig trigar uns dies més a processar-ho, continues tenint esperances, però després en fred ja no. Ara estic bé, però sí, va ser difícil.” L’argentí es va mostrar molt orgullós de la seva carrera esportiva i va admetre que fins i tot ha estat un pèl afortunat perquè aquest problema li hagi arribat al final de la seva carrera. “M’ha passat amb 33 anys i no abans; però, com et dic, estic orgullós de la meva carrera i encara sort que m’ha passat ara i no abans. Però estic molt feliç per la carrera que he fet. Un sempre vol continuar guanyant més coses, però em sento molt content pels títols que he guanyat, un sempre en vol més, però crec que he fet el millor per a mi i el club.”

Del seu pas pel Barça, Agüero es queda amb la implicació de la gent blaugrana amb l’entitat i la bona companyonia que hi ha en la plantilla malgrat el mal moment de l’equip. “Li desitjo el millor, al Barça.”

CONVENÇUT

“Són moments molt durs però bé, estic molt feliç per la decisió que he pres”

SATISFACCIÓ

“Estic orgullós per la meva carrera i encara sort que m’ha passat ara”

Les reaccions en el món del futbol

El president del Barça, Joan Laporta, el va acompanyar en l’acte de comiat: “Estic al teu costat però és com si hi estiguessin els representants dels teus altres equips. Gràcies per venir també. Ha vingut també el cònsol de l’Argentina. Ho diu el vídeo, ens hem quedat amb les ganes, al Barça, però has pres la decisió correcta i tens el nostre suport. Has estat un jugador de reconeixement mundial, un golejador nat, i el que has sembrat ha estat molt, pel teu talent, simpatia i la manera de ser. Ens hauria agradat que arribessis abans, com quan eres a l’Atlético i segur que recolliràs els fruits en aquesta nova etapa. T’ho mereixes i et desitgem el millor”, va assenyalar. També van tenir paraules de suport a Agüero, l’Independiente, l’Atlético, el Manchester City, la Premier League, el Real Madrid, Fernando Torres, Leo Messi, Courtois i Sergio Ramos, entre d’altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)