Barça

Cloenda i urgències

El Barça afronta l’últim partit al Camp Nou del 2021 amb la necessitat de sumar una victòria que es resisteix des del dia de Vila-real, contra un Elx reactivat amb l’arribada de Francisco

Piqué és baixa per sanció

El Camp Nou abaixarà avui la persiana al 2021 i ja no hi tornarà a rodar la pilota fins al 19 de gener en la visita del Rayo Vallecano. Un mes sense futbol a l’estadi. Perquè els quatre primers partits del 2022 seran a fora de casa: el Mallorca i el Granada en la lliga, el Linares en la copa i la supercopa contra el Real Madrid a Jiddah. El Barça jugarà dimarts l’últim partit de l’any al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla de Lopetegui –compromís que té pendent des de la quarta jornada–, però la visita de l’Elx (18.30 h, Movistar LaLiga) serà l’últim partit a l’estadi abans d’encetar un 2022 que tots els culers esperen que porti més alegries. El Barça no guanya com a local des del dia del derbi contra l’Espanyol, tot just en el debut de Xavi. La ratxa no és bona. Dels set partits jugats en l’era Xavi, només dues victòries, la del derbi i la de Vila-real. Entremig, una desfeta contra el Betis i un decebedor empat a Pamplona en la lliga, l’eliminació de la Champions després d’empatar a casa 0-0 contra el Benfica i del 3-0 de Munic, i fins i tot una derrota als penals contra Boca Juniors en la Maradona Cup. Ni tan sols el bolo jugat a l’Aràbia Saudita ha servit al Barça per llepar-se les ferides.

El Barça necessita sumar els tres punts contra l’Elx per arreglar una setmana marcada pel mal cos que ha deixat la retirada obligada del futbol professional per part del Kun Agüero. Tot són penes.

Contra l’Elx no hi serà Gerard Piqué. La cinquena groga vista a Pamplona el deixa fora de la cita i Eric, Lenglet i Umtiti es jugaran entrar en el seu lloc. Fins i tot podrien jugar dos dels tres si Araujo, fix, és desplaçat a la banda. Alerta amb les targetes hauran d’anar també Sergio Busquets i Gavi, perquè si en veuen una contra l’Elx, no podran jugar l’important partit de la setmana vinent a Sevilla.

A l’Elx són baixa el català Kiko Casilla, Benedetto i Pedro Bigas. L’Elx no ha guanyat mai al Camp Nou. De fet, no marca un gol en aquest estadi des de l’any 1978. L’heroi va ser l’argentí Marcelo Trobbiani. Aquella dia el Barça va guanyar per 5-1, amb gols d’Esteban Vigo, De la Cruz, Rexach i dos de Bio.

En els tres últims precedents el Barça ha golejat per 3-0, 3-0 i 4-0. Però alerta, perquè aquest és un Elx nou. L’arribada de Francisco com a relleu de Fran Escribá ha reactivat l’Elx. En l’era Francisco: tres victòries en quatre partits. Dues d’aquestes victòries han estat en la copa, en què en l’última eliminatòria va patir per passar ronda contra l’Unionistas.

Avui futbol i demà referèndum. 110.159 socis estan citats a votar de telemàticament per aprovar o no el finançament de 1.500 milions d’euros per tirar endavant l’Espai Barça. Dia important avui i dia vital demà. El soci és interpel·lat.

Francisco: “Hem de fer com si fos el millor Barça de la història”

L’arribada de Francisco ha donat oxigen a l’Elx. Amb ell només ha cedit punts a Mestalla, en una derrota amb polèmica arbitral, i ha superat dues rondes en la copa. La visita al Camp Nou apuja el llistó i ell té clara la recepta: “Hem d’afrontar el partit com si aquest fos el millor Barça de la història. Hem treballat per jugar amb bloc baix o fer una pressió més alta, segons el context. Sobretot hem de ser solidaris.” Serà el seu cinquè enfrontament amb el Barça. Va perdre els tres partits quan entrenava l’Almeria (0-2, 4-1 i 1-2), el 2013/14 i 2014/15, i va empatar 0-0 el 2019 quan aleshores entrenava l’Osca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)