Barça

El protagonista

Luuk de Jong

Luuk enceta l’any

Exercici de supervivència del Barça a Son Moix. Amb setze baixes entre positius per covid, lesionats i sancionats, el Barça va tirar d’amor propi i va aconseguir sumar els tres punts en la visita a Palma. Primera victòria del 2022. Importantíssima. Una victòria amb ofici i amb clar protagonisme dels menys habituals. La pinya de tot l’equip abraçant-se al final del partit quan Mateu Lahoz va xiular ho va dir absolutament tot. Alegria per l’esforç fet.

Piqué, com a capità, va liderar la defensa amb personalitat i Ter Stegen, per fi, va tornar a ser decisiu, amb una aturada brutal en una rematada a boca de canó de Jaume Costa en el temps afegit. Els veterans van fer el seu paper. Era el que s’esperava d’ells. Però els joves van tenir també un paper fonamental. Fantàstics Eric, Nico i Riqui Puig, i molt bé també Ilias i Ferran Jutglà a les bandes com a acompanyants de Luuk de Jong en atac. Va ser un Barça condicionat per les circumstàncies, però va ser un Barça valent. Amb orgull.

Xavi havia dit en la prèvia que no entenia que no s’ajornés el partit amb tantes baixes en tots dos equips, però la victòria el deixa feliç. A ell i als debutants Álvaro Sanz i Estanis Pedrola. Més joventut. Però si algú va marxar feliç de Mallorca aquest és Luuk de Jong. Un gol seu permet al Barça acostar-se als llocs de lliga de campions. L’espigat davanter neerlandès, un dels futbolistes més qüestionats de la plantilla, va fer el seu millor partit amb la samarreta del Barça. Seu va ser el gol i seves van ser les dues rematades del Barça al pal. Primer, va enviar una pilota a la base del pal, després d’una bona passada de Ferran Jutglà i una sortida en fals de Manolo Reina (28’) i després, va estavellar la pilota al travesser en una acció estèticament preciosa, en què va rematar de mitja tisora una centrada de Mingueza (29’). En dos minuts, va enviar dues pilotes a la fusta. Van ser el preludi del gol: de nou, Òscar Mingueza va connectar una centrada, li va sortir una mica passada, però Manolo Reina va calcular molt malament i Luuk de Jong, amb el cap, acabaria enviant la pilota al fons de la xarxa (43’). Un gol vital que val tres punts.

Luuk de Jong no marcava un gol en la lliga des del dia del Llevant (3-0), el mes de setembre. De fet, aquell era l’únic gol fins ara amb el Barça. Ahir, va repetir. En un partit del 2022, ja ha marcat com a blaugrana tants gols com els que havia fet el 2021. Aquest cop sí va tenir l’encert que se li reclama.

Per als amants de les curiositats, la temporada passada, el primer gol del Barça el 2021 el va marcar Frenkie contra l’Osca. Mateix cognom en el primer golejador del 2022. De Frenkie a Luuk. Va tancar l’any al Sánchez Pizjuán jugant només cinc minutets en l’empat del Barça contra el Sevilla i inicia el 2022 amb titularitat, gol i completant els noranta minuts. Somriu Luuk, somriu Xavi.

37
intervencions
4
rematades
2
pals
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)