Barça

Més poder d’intimidació

De cara al clàssic, Xavi disposarà d’Ansu Fati i confia en que Pedri i Ferran Torres, que encara són positius, podran viatjar més tard

El Barça treballa per inscriure el valencià a través d’alguna renegociació de contracte

Dimecres hi torna a haver un clàssic. El primer el Barça el va perdre. Si també perd aquest, adeu al primer títol de la temporada. Per menor que sigui, és un títol. I l’equip blaugrana vol aquesta supercopa. Això implica eliminar el Real Madrid en les semifinals. Els de Xavi no arriben a la cita com a favorits, i això els podria jugar a favor. Més pressió per als d’Ancelotti, que són líders en la lliga i que presumeixen d’un atac letal amb Vinicius i Benzema. Ara bé, el Barça hi té molt a dir, en aquest partit, perquè confia a arribar al duel amb més poder d’intimidació en el terreny ofensiu. Aquesta és la gran carta amagada.

Xavi ja va explicar en la roda de premsa prèvia al partit contra el Granada que no s’hi enduia Ansu Fati perquè el reservava per a la supercopa. El jove davanter fa temps que està inactiu i no es vol córrer cap risc amb ell, així que és molt improbable que jugui de titular contra l’etern rival. Però el simple fet de tenir-lo disponible ja és un plus d’il·lusió per al barcelonisme i més preocupació per al madridisme. “Ha treballat molt bé, té una ambició molt forta i és capaç de marcar diferències”, va assenyalar Xavi. Però també és una realitat que amb Ansu cal extremar les precaucions, perquè ja ha tingut diverses lesions importants, amb recaigudes incloses. Això sí, el que és indiscutible és que és el futbolista de la plantilla amb més gol. Només ha jugat cinc partits de lliga aquesta temporada i ha signat tres gols, i en la Champions també ha marcat en tres aparicions.

Contra el Madrid també reapareixerà Pedri, sempre que doni negatiu en la PCR. Segons va informar TV3, ahir encara havia donat positiu, com Ferran Torres, i no podrà viatjar dilluns cap a Riad amb el gruix de l’expedició. Si donessin negatiu, s’incorporarien més tard perquè el partit és dimecres. Després de tres mesos d’inactivitat, el canari té moltíssimes ganes de rebre l’alta mèdica i poder tornar a ajudar l’equip. La seva baixa ha estat molt ben coberta pels joves Gavi i Nico, però Xavi està desitjant poder disposar del talent i la clarividència de Pedri al mig del camp. El seu cas s’ha dut amb extrema prudència, perquè des que es va lesionar contra el Bayern de Munic al setembre ha tingut dues recaigudes –va forçar per ajudar l’equip a Lisboa– i a mitjan novembre va tornar a recaure. Es va reincorporar a la feina amb el grup en el primer entrenament de l’any i, si la covid ho permet, estarà en disposició de donar un cop de mà per buscar la final.

Al Barça també hi ha esperança que Ferran Torres pugui arribar a temps per jugar contra el Madrid. Com Pedri, està pendent de donar negatiu en la PCR, i també que el club el pugui inscriure. En aquest sentit, la direcció de futbol, amb Mateu Alemany al capdavant, ahir continuava treballant en la fórmula perquè se’l pugui inscriure abans de dimecres. L’Excel treia fum als despatxos. Com que sembla complicat que el FC Barcelona pugui fer una venda immediata, s’està fent feina en la renegociació d’algun contracte a la baixa que permetria guanyar marge en el fair play. Tenint en compte que tres dels quatre capitans ja van acceptar una rebaixa i que Ter Stegen, Lenglet i De Jong van renovar i van diferir algunes quantitats amb Bartomeu de president, s’espera una resposta definitiva de Dembélé pel que fa a la seva renovació o s’haurà de parlar a correcuita amb Sergi Roberto, tot i que fa temps que Josep Maria Orobitg, el representant del reusenc, no negocia la renovació amb el director de futbol, Mateu Alemany, que ahir va ser vist a l’aeroport del Prat tornant de Madrid.

L’equip que més gols de cap marca

El Barça és l’equip de la lliga que més gols de cap marca. Ja n’ha fet vuit i supera en aquesta classificació l’Atlético de Madrid i el Rayo Vallecano, que n’han fet sis, i l’Osasuna, el Mallorca, el Sevilla, el Vila-real i l’Athletic Club, amb cinc. És una dada sorprenent, perquè el Barça, precisament, no s’ha caracteritzat mai per tenir un joc aeri rellevant. De fet, ja s’ha superat el nombre total de gols de cap aconseguits la temporada passada en la lliga. En van fer set i ara ja n’acumulen vuit, i en vint jornades. Dos jugadors sobresurten en l’estadística: Luuk de Jong i Araujo, que han signat dos gols de cap cadascun. També han marcat de cap Jutglà, Memphis, Piqué i Braithwaite.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)