Barça

Obté el perdó

Xavi decideix que Dembélé torni a ser un més del grup després que s’hagi frustrat la seva sortida en el mercat d’hivern i que hagi convençut el club que el millor és comptar amb ell

Volen que pugui jugar

Ousmane Dembélé tornarà a ser un més del grup. Se li aixeca el càstig, si se’n pot dir així del fet que va caure de les dues últimes convocatòries després de negar-se a renovar o a marxar en el mercat d’hivern tal com li havia exigit el club de forma molt clara. Primer va ser el director de futbol, Mateu Alemany, i després el mateix president, Joan Laporta. De fet, pel màxim responsable de l’entitat, el francès acabaria els seus dies de blaugrana seguint els partits des de la graderia, però ha deixat la decisió en mans de Xavi i el tècnic té una opinió diferent.

Mentre el mercat va estar obert, es va alinear absolutament amb la posició del club i per això Dembélé no juga des del 12 de gener en el clàssic de la supercopa contra el Real Madrid. Però amb el mercat tancat i el jugador a la plantilla, Xavi prioritza la vessant esportiva a qualsevol altra. Evidentment que hi ha decepció amb Ousmane; primer, perquè es va negar a renovar malgrat que les dues propostes que li van fer arribar eren prou bones, i segon, perquè durant els dies amb la finestra de fitxatges oberta es va negar a marxar malgrat les propostes interessants que va rebre, una de les quals del Tottenham, que també interessava molt al club.

Però Dembélé s’ha quedat i Xavi entén que el millor per a tots és que se’l tracti com un més. Quan es va interpretar que la decisió de no convocar-lo era per no haver renovat, l’AFE va fer costat al jugador i estarà vigilant a veure què passa ara. Però el tècnic té clar que comptarà amb l’extrem francès si així ho considera oportú. Ara bé, la situació per a Dembélé no és la mateixa ara que fa unes setmanes. L’equip s’ha reforçat, sobretot al davant, i Xavi té més jugadors per triar i pot posar a la balança més d’un argument a l’hora de fer-los jugar.

Els seus companys també són partidaris que Dembélé sigui un més i pugui estar en disposició de jugar. Així ho van dir Ferran Torres, company seu en la davantera, i Dani Alves. “Sabem que Dembélé és un jugador diferencial, que pot marcar les diferències molt fàcilment, i si el mister ho decideix segur que estarà a punt per jugar”, va afirmar el valencià. També ho té molt clar el lateral brasiler, que va fer una crida a oblidar tot el que ha passat aquests últims mesos i a remar tots en la mateixa direcció. “Mentre segueixi vestint la samarreta del Barça, cal defensar-lo. Cal defensar la samarreta i cal defensar el company. Si se’n va a final de temporada, doncs mira..., però queden encara cinc mesos de temporada i cal aprofitar que encara és aquí. Jo penso que arriben situacions en què un ha de ser més intel·ligent...”, va dir Alves.

De cara al partit contra l’Atlético de Madrid de demà al Camp Nou, qui té la plaça assegurada és Ferran Torres, imprescindible per a Xavi. Aubameyang no juga des del 2 de desembre i li falta ritme de competició. Molt possiblement no jugarà d’inici però ben segur que pot tenir minuts en la segona meitat. Per a les altres dues places, Xavi, ara sí, en té per triar i remenar, així que no es pot descartar, ni de bon tros, que Dembélé torni a ser titular amb el Barça.

ALVES I FERRAN

L’atacant afirma que Dembélé és diferencial i el lateral que ara cal estar tots units

XAVI

Avui en roda de premsa explicarà que el millor per a tots és que sigui un més del grup

Els quatre reforços d’hivern, junts

Dani Alves es va reincorporar ahir als entrenaments després d’haver jugat amb la selecció del Brasil. També va tornar Ronald Aurajo, que, amb la baixa de Lenglet, Umtiti i Eric Garcia, jugarà amb tota seguretat contra l’Atlético fent parella amb Piqué a l’eix de la defensa. Amb la presència d’Alves ja en la sessió, va ser un bon moment perquè els quatre reforços del Barça en aquest mercat d’hivern es fessin una fotografia plegats. Els somriures d’Adama, Ferran Torres, Alves i Aubameyang ho diuen tot. Amb ells, l’equip blaugrana espera fer un salt de qualitat i anar endavant per poder complir els objectius que queden fins al final.

Amb el 100% d’aforament al Camp Nou

Si els socis del FC Barcelona no fallen, i fa molts dies que no hi ha partit al Camp Nou, l’entrada per veure el duel contra l’Atlético de Madrid diumenge pot ser molt bona. L’estadi del Barça podrà disposar del 100% del seu aforament per a socis i aficionats, d’acord amb les mesures anunciades pel govern de Catalunya en relació amb la presència de públic als recintes esportius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)