Barça

Reforçats

Xavi va agafar el Barça en la novena posició i l’ha dut a les places de Champions deu jornades després i oferint una millora destacable en el joc

Al mes de febrer el calendari és dur però l’equip s’ha rearmat anímicament

7

partits

sense perdre en la lliga

Acabat el duel contra l’Atlético de Madrid, Xavi Hernández va felicitar efusivament els seus jugadors al vestidor. El Barça va fer públiques les imatges en què es veia com el tècnic saludava un per un els seus futbolistes, s’hi abraçava i, en un crit de joia, recordava que ja estaven en els llocs que donen accés a la propera Champions i que ja no els podria aturar ningú. Minuts abans, a la sala de premsa, ja havia explicat que esperava que el duel contra l’Atlético fos, ara sí, un punt d’inflexió per continuar anant cap amunt i, aquest cop, sense tants alts i baixos com els que havia hagut de superar l’equip fins aleshores. “Podria ser un punt d’inflexió, però hem de ser humils i continuar treballant”, va indicar el tècnic.

És una evidència que la trajectòria del Barça des que Xavi va agafar les regnes és ascendent. La progressió, però, ha anat més lenta del previst i la millora en el joc també ha tardat més a arribar del que el cos tècnic esperava. Però amb més setmanes de feina s’ha vist clarament com aquest Barça és molt més competitiu que en setmanes anteriors i també té molts més recursos que no pas fa mesos. I la prova més evident és el partit que van firmar contra l’Atlético, que els ha permès situar-se quarts en la lliga i tornar a la zona Champions, un fet que no passava des de la tercera jornada. Quan Xavi va agafar l’equip, aquest era novè en la classificació i deu jornades després ocupa la quarta plaça. L’equip encadena set jornades sense perdre, amb quatre victòries i tres empats. En la lliga només ha perdut contra el Betis al Camp Nou.

Contra l’Atlético de Madrid el triomf es va basar, sobretot, en el joc coral de l’equip. Bona posició sobre el camp, bona pressió avançada, efectivitat al davant, intensitat i mobilitat. El Barça va fer coses molt bé des del punt de vista col·lectiu i en l’aspecte individual també van sobresortir alguns jugadors, en especial Adama, que redebutava amb el primer equip, i Dani Alves. L’extrem va estar 61 minuts sobre el camp i, segons dades de Carles Domènech, de La Tdt, va intervenir en 31 ocasions, va provar l’un contra un en vuit ocasions –en sis va sortir-ne vencedor i dues van acabar en gol–, va fer quatre centrades, va recuperar tres pilotes i només en va perdre dues. Els números del lateral brasiler també són per emmarcar. Va jugar 68 minuts, fins que va ser expulsat, va fer dues passades de mèrit bones i una de dolenta, set recuperacions, i només una pèrdua, quatre centrades, una rematada, que va acabar en gol, i una assistència. I només tres faltes. Pel que fa a recuperacions, també cal destacar Busquets, amb nou, tot i que en va perdre set; Frenkie de Jong, amb sis i només una de perduda; Alba, també amb sis, i Gavi, amb cinc.

El partit contra l’Atlético també ha reforçat la figura de Xavi com a entrenador, després que setmanes enrere es posés en dubte el progrés de l’equip. Va guanyar la partida tàctica a Simeone amb la posició de Dani Alves, que actuava de mig ajudant Busquets en la sortida i se situava de lateral en fase defensiva, i també va ser encertat a l’hora de fer els canvis. Adama i Pedri estaven cansats i demanaven a crits un relleu i, amb l’expulsió d’Alves, va fer bé reaccionant ràpid fent entrar Dest i no deixar descompensat l’equip. A més, en el duel d’estils en què Simeone va convertir el partit, també li va passar la mà per la cara.

Calendari molt exigent

Rearmat anímicament i també reforçat amb els fitxatges d’hivern, el Barça no pot aturar-se. El mes de febrer serà clau per continuar amb la remuntada. El Real Madrid és a quinze punts –el Barça té un partit menys, contra el Rayo Vallecano al Camp Nou– i sembla molt improbable que el pugui atrapar, però la tercera i la segona plaça no són impossibles. El Betis, per exemple, és a només dos punts. És un mes molt exigent i caldrà que els blaugrana ofereixin la seva millor versió, la que es va veure contra l’Atlético, per sortir vencedors de tots els duels. Diumenge juguen contra l’Espanyol a Cornellà-el Prat –Xavi va debutar contra ells amb un triomf per la mínima–, després visiten Mestalla en un duel sempre complicat contra el València, i tanquen el mes rebent l’Athletic Club al Camp Nou. I entremig d’aquests partits hi ha l’eliminatòria contra el Nàpols en l’Europa League. No és poca cosa.

LA TACA

Amb Xavi només s’ha perdut un partit de lliga, contra el Betis al Camp Nou

EUFÒRIA

La celebració del tècnic amb els jugadors després de l’Atlético, molt simptomàtica

CALENDARI

El febrer és molt exigent, amb visites al camp de l’Espanyol i del València

Eric Garcia fa una part de la sessió amb el grup

Les bones notícies es continuen acumulant a can Barça. Eric Garcia, que es va lesionar en el partit contra el Granada al bíceps femoral de la cama dreta, ahir ja va poder fer una part de l’entrenament amb el grup i, si la seva evolució es manté, no es descarta que pugui rebre l’alta mèdica a finals de setmana i estar en condicions de reaparèixer en el derbi de diumenge contra l’Espanyol. El retorn del defensa català estalviaria força maldecaps a Xavi perquè no podrà comptar ni amb Lenglet ni Umtiti, lesionats, ni tampoc amb Dani Alves, sancionat per la vermella directa que va rebre contra l’Atlético. Si Piqué i Araujo es mantenen de centrals, la banda pot ser per a Dest o Mingueza.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)