Barça

Piqué superarà Puyol en el derbi, on se sol motivar

Efemèride. Jugarà contra l’Espanyol el partit número 594 amb el Barça, un més que el central de la Pobla, i ho farà en un escenari advers però on també ha protagonitzat actuacions espectaculars

En el partit contra l’Atlético de Madrid, Gerard Piqué va igualar Carles Puyol en nombre de partits oficials disputats amb el Barça, 593. Diumenge en el derbi el superarà i se situarà entre els cinc jugadors amb més duels com a blaugrana, només superat per Leo Messi (778); el seu tècnic actual, Xavi Hernández (767); Andrés Iniesta (674), i Sergio Busquets (658), que, com Piqué, encara continua sumant-ne més. L’efemèride li arriba en un partit sempre especial per a Piqué, el derbi contra l’Espanyol, un club amb el qual ha protagonitzat algunes polèmiques sonades en els últims anys.

Piqué, com a bon culer de naixement, sempre ha viscut amb passió els derbis i els clàssics. I procura que aquests partits es comencin a jugar abans d’hora i que puguin tenir una ressaca. de més d’un dia. En definitiva, intentar disfrutar i fer més gran la rivalitat ciutadana, encara que algunes polèmiques han acabat traspassant alguns límits. Les pulles entre Piqué i l’Espanyol tenen el seu origen en el 2008, quan el defensa va celebrar un dels gols del Barça a la zona de l’estadi Olímpic de Montjuïc on es van situar els Boixos Nois, que havien llançat bengales a l’afició de l’Espanyol, que va acabar tan dolgut per aquest tema que no deixaria entrar l’afició del Barça al seu estadi els anys posteriors.

Una temporada després, i abans d’un derbi, Piqué reconeixia que li era “absolutament igual” si els blanc-i-blaus, que eren últims, baixaven a segona divisió, igual que els periquitos havien celebrat que el doblet de Tamudo al Camp Nou hagués privat el Barça d’una lliga.

Seria el 2014, però, quan l’animadversió aniria a més quan l’afició de l’Espanyol va proferir càntics contra la seva dona i la seva família, un fet que tindria continuïtat en més d’un derbi, que LaLiga va acabar denunciant. Arran de tot això, Piqué va burxar encara més els blanc-i-blaus després d’una tensa eliminatòria de copa animant-los. “S’anomenen una meravellosa minoria i són tan minoria que ni tan sols omplen el camp.” Unes declaracions que van fer molt mal a l’Espanyol. Després ja vindria la polèmica sobre el desarrelament per ser l’“Espanyol de Cornellà” i per tenir com a propietari un xinès, que va provocar que des de l’Ajuntament de Cornellà contestessin Piqué i que l’Espanyol el denunciés al comitè antiviolència. L’última va ser quan en el programa La Resistencia va afirmar que tenia més patrimoni que el pressupost de l’Espanyol.

Totes aquestes polèmiques, però, no descentren Piqué dins el terreny de joc perquè en els derbis es motiva i sol oferir la seva millor versió. Tant al Camp Nou com al RCDE Stadium, on diumenge segur que haurà d’aguantar un ambient hostil i sentir com el xiulen durant els noranta minuts. Hi ha una dada, però, que segur que fa mal als espanyolistes, i és que Piqué, el jugador del Barça més odiat, s’ha convertit en el màxim golejador dels derbis després de la marxa de Messi. N’ha jugat un total de vint-i-tres i ha marcat quatre gols.

Als seus 35 anys, el central de la Bonanova continua sent indiscutible en el Barça i, malgrat els rumors que han aparegut sobre una possible retirada a finals de temporada, cada vegada se sent millor amb el seu excompany Xavi a la banqueta. De fet, el tècnic compta totalment amb ell per al seu projecte.

LA DADA

Amb quatre gols en vint-i-tres partits, és el màxim golejador dels derbis

Eric Garcia apunta al derbi

Eric Garcia ahir va tornar a exercitar-se amb els seus companys i ho va fer gairebé amb total normalitat, així que el més probable és que abans de diumenge rebi l’alta mèdica i pugui estar a disposició de Xavi en el derbi contra l’Espanyol. Qui sí que no arribarà a aquest partit és Memphis Depay. No es vol córrer cap risc amb el davanter holandès, que podria reaparèixer contra el Nàpols en l’estrena a l’Europa League o fins i tot esperar al duel contra el València de lliga.

El fet de tenir molts davanters és una ajuda i no cal forçar el retorn de ningú. La lesió al bíceps femoral és una de les que poden provocar recaigudes i la cicatriu fa uns dies que encara el molestava.

Hernández Hernández serà l’àrbitre

Alejandro Hernández Hernández serà l’àrbitre en el derbi entre el Barça i l’Espanyol de diumenge a Cornellà-el Prat. Serà el tercer partit que el canari dirigirà als blaugrana aquesta temporada després dels duels contra la Real Sociedad al Camp Nou (4-2) i a Balaídos contra el Celta (3-3). Pel que fa a l’Espanyol, s’estrena arbitrant-los aquesta temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)