Alta definició

El Barça goleja a Mestalla en un duel marcat, a diferència del dia del Nàpols, per una gran efectivitat: sis xuts, quatre gols

Primera tarda de glòria per a Aubameyang, en un estadi on el 2019 amb l’Arsenal ja va fer un altre trio de gols

VALÈNCIA 1 BARÇA 4

BARÇA:Ter Stegen, Dest, Araujo, Eric (Mingueza, 46’), Alba, Gavi (Adama, 81’), Busquets, Frenkie (Pedri, 60’), Dembélé (Nico, 71’), Aubameyang (Luuk de Jong, 82’) i Ferran Torres. VALÈNCIA:Mamardashvili, Foulquier, Diakhaby, Alderete (Cömert, 85’), Gayà (Lato, 65’), Carlos Soler, Guillamón (Maxi Gómez, 46’), Ilaix (Racic, 66’), Bryan Gil, Hugo Duro (Marcos André, 85’), Guedes. GOLS:0-1 (23’) Aubameyang. 0-2 (32’) Frenkie. 0-3 (38’) Aubameyang. 1-3 (52’) Carlos Soler. 1-4 (63’) Aubameyang.ÀRBITRE:Carlos del Cerro Grande (madrileny).T.G.:Als locals Soler, Ilaix i Lato, i als visitants Alba, Araujo, Dest i Nico.PÚBLIC:38.000 espectadors a Mestalla.

El dia del Nàpols, el Barça va rematar disset vegades contra la porteria de Meret i només quatre van anar entre els tres pals. Aquell dia, Ferran Torres va rematar set vegades contra la porteria de l’equip de Luciano Spalletti i només el llançament de penal va acabar a barraca. El Barça va disparar aquell dia amb una escopeta de fira. Tots els perdigons van acabar a fora d’òrbita, lluny de l’objectiu. La desviació del canó sembla haver quedat corregida. Alta punteria a Mestalla només tres dies després. El Barça va rematar sis vegades contra la porteria de Mamardashvili i totes sis van anar ben dirigides. Sis rematades entre els tres pals i quatre gols per deu rematades del València, totes en la segona meitat, i només un gol, el de Carlos Soler. El pes de l’efectivitat.

Tot allò que va fallar Ferran contra el Nàpols ho va transformar en gol ahir Pierre-Emerick Aubameyang. Fins i tot va fer diana quan no ho pretenia, perquè Carlos del Cerro Grande també li va concedir a ell l’autoria del quart gol del Barça. Pedri va connectar un esplèndid xut des de fora l’àrea, la pilota va fregar molt subtilment a l’esquena d’Aubameyang i va acabar al fons de la xarxa. Pedri va celebrar el gol com a propi, però l’acta del partit mana. Aquest gol va servir per anestesiar el València, perquè, amb el gol de cap previ de Carlos Soler, els de José Bordalás van creure en la remuntada en alguns minuts.

El Barça va fer una magnífica primera meitat. Igual que l’havia feta, mesos enrere, a Balaídos, aleshores encara amb Sergi Barjuan a la banqueta. En tots dos casos, el Barça va ser molt efectiu en els primers 45 minuts. Però el gol de Carlos Soler, només de començar la segona part, va fer aparèixer alguns fantasmes. El Barça va perdre el control del joc en el segon acte i Hugo Duro va estar a prop del gol en diverses accions. L’entrada de Pedri i Nico va servir per enfortir el camp i el Barça va aguantar dempeus la revifada del València.

Ferran va ser xiulat en el seu retorn, però no va ser l’home del partit. Aubameyang, Jordi Alba i Dembélé li van robar el protagonisme. Aubameyang ja havia marcat un trio de gols a Mestalla el 2019 com a jugador de l’Arsenal i, ahir, va repetir com a blaugrana. Hi ha connexions místiques més enllà del futbol i Auba i Mestalla tenen un vincle especial. Auba és feliç cada cop que visita València. Primera titularitat en la lliga amb el Barça i tres gols. En el primer, va ser assistit per Jordi Alba, que li va enviar una magnífica pilota a l’espai i el de Gabon va definir com els àngels, amb Alderete i Mamardashvili com a espectadors. Pilota a l’escaire. Més fàcil d’execució va ser el seu segon gol: Dembélé va detectar la desmarcada de Gavi i li va filtrar una gran pilota, i aquest va acabar fent la passada de la mort per tal que l’exjugador de l’Arsenal marqués a plaer. Va ser una gran jugada coral del Barça i igual de bona va ser l’acció col·lectiva del 0-2. Com en el quart gol, l’acció va néixer en un servei de banda, Dest va connectar amb Busi, aquest va cedir en horitzontal per a Alba i el de l’Hospitalet va activar Dembélé, que, després de guanyar l’esquena a Ilaix Moriba, va acabar assistint per baix per tal que Frenkie de Jong marqués també a plaer. Gran triangulació.

Sánchez Martínez, des del VAR, va validar el segon gol d’Aubameyang, tot i que, en totes les repeticions, semblava fora de joc, i va anul·lar correctament un gol de Soler perquè, en l’origen de l’acció, la pilota havia traspassat la línia lateral en una recuperació prèvia de Gayà davant Dest. En la segona part, una trepitjada de Diakhaby sobre Aubameyang hauria acabat en penal si no hagués estat per un fora de joc previ detectat per un VAR que va treure fum.

JORDI ALBA

Gran partit d’Alba, present en dos dels quatre gols; la groga el deixa fora del Barça-Athletic

MINUT A MINUT

18’ Centrada per baix de Ferran i Aubameyang no arriba a connectar la rematada per centímetres.
23’ Passada a l’espai boníssima de Jordi Alba i Aubameyang clava la pilota a l’escaire de la porteria de Mamardashvili.
31’ Gran acció coral del Barça. Alba activa l’acció amb una gran passada a Dembélé, el francès guanya l’esquena a Ilaix i fa la passada de la mort per a la rematada a plaer de Frenkie de Jong.
34’ Groga a Jordi Alba. Es perdrà el partit contra l’Athletic.
38’ De nou, gran acció col·lectiva del Barça. Passada molt bona de Dembélé per a la desmarcada de Gavi i aquest fa la centrada per tal que Aubameyang marqui també a plaer.
41’ El VAR anul·la el gol de Carlos Soler perquè en l’origen de l’acció la pilota havia traspassat la línia de banda en una recuperació de Gayà.
46’ Xut perillós de Gavi i Mamardashvili rebutja a córner.
48’ El VAR avisa Del Cerro Grande d’un possible penal de Diakhaby sobre Aubameyang, però acaba assenyalant fora de joc previ del davanter de Gabon.
52’ Centrada de Bryan Gil i gol de cap de Carlos Soler.
59’ Xut fregant el pal de Carlos Soler.
63’ Xut de Pedri des de fora l’àrea, la pilota frega a l’esquena d’Aubameyang i acaba a dins. En l’acta oficial del partit, Del Cerro Grande concedeix el gol al davanter de Gabon.
75’ Rematada de cap d’Hugo Duro i Ter Stegen bloca la pilota damunt la línia de gol.
78’ Xut creuat d’Hugo Duro i Ter Stegen envia la pilota a córner.