Barça

La nova vida de Memphis

Barça. En dos mesos, el neerlandès, pendent de l’alta mèdica, ha passat de ser indiscutible a tenir complicada la titularitat per l’aparició de nous actors

Memphis va fer ahir part de l’entrenament amb el grup. El neerlandès, després que quedés descartat finalment per a la visita a Mestalla (1-4), afronta, ara sí, la recta final de la recuperació i aquesta setmana rebrà en principi l’alta mèdica. Xavi confia tenir-lo disponible per al partit de lliga de diumenge contra l’Athletic (21 h). Ara mateix no entra en els plans del cos tècnic forçar el seu retorn per al desplaçament de dijous a Nàpols. El motiu és doble: no es vol córrer el risc d’una segona recaiguda i la seva presència en l’onze titular ha deixat de ser una necessitat imperiosa perquè després del mercat d’hivern han aparegut nous actors a escena i l’equip funciona, com es va comprovar contra el València.

Memphis es va lesionar el 8 de desembre contra el Bayern de Munic. Després d’un mes lesionat, va reaparèixer contra el Granada i en el partit de supercopa contra el Real Madrid va recaure de la lesió al bíceps femoral. Ara, més de dos mesos després d’aquella primera lesió contra el Bayern, la vida de Memphis ha canviat. El neerlandès ja no és aquell jugador que era imprescindible per a Koeman. Xavi té altres recursos. Els fitxatges de Ferran Torres, Adama i Aubameyang, el moment dolç de Luuk de Jong com a factor revulsiu i el perdó a Dembélé generen un overbooking en atac perillós per a Memphis. En qüestió de dos mesos, l’exjugador del Lió ha perdut la condició de titular indiscutible.

Memphis va començar la temporada de forma esplèndida, assumint galons des dels 11 metres i donant punts importants a l’equip. Però de mica en mica el seu rendiment va anar baixant. Seu va ser el primer gol de l’era de Xavi, amb aquell penal transformat el dia del derbi, però ara la situació és una altra. Abans de la lesió va jugar 21 partits com a titular, entre lliga i Champions, i va marcar vuit gols. Era el màxim golejador de l’equip. Però ara la competència és més gran. Aubameyang ha aterrat bé i a Mestalla, en el seu primer partit de lliga com a titular, va respondre amb tres gols. Adama, d’un perfil diferent del de Memphis, també ha rendit molt bé quan ha actuat d’inici, i ha donat assistències importants. Ferran no està tenint l’encert esperat de cara a gol però el seu estatus dins l’equip és de titular clar, i fins i tot Luuk de Jong s’ha guanyat un lloc en el cor dels culers, amb grans actuacions i gols vitals com el del dia del derbi a Cornellà. El perdó de Xavi a Dembélé tampoc és una bona notícia per a un Memphis que ho tindrà difícil per fer-se de nou un lloc en l’onze i que ha vist com l’entrada en joc de Dani Alves també l’allunya del rol d’executor en les accions a pilota aturada. A Memphis l’espera un nou rol i ara mateix el seu futur sembla lligat a la seva capacitat de resiliència.

ALTA COMPETÈNCIA

No l’ajuden el bon rendiment d’Auba, Adama i Luuk, l’aposta per Ferran i el perdó a Dembélé
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)