Barça

Agrada la via turca

El Barça, content amb el resultat del sorteig fet a Nyon, s’enfrontarà al Galatasaray de Domènec Torrent, Iñaki Peña i Arda Turan en els vuitens de final de l’Europa League i se li aplana el camí cap a la desitjada final de Sevilla

En l’últim precedent, corresponent al curs 2002/03, aquell Barça de Van Gaal va guanyar per 0-2 a Istanbul i per 3-1 al Camp Nou

El camí fins a la final de Sevilla del 18 de maig passarà per Turquia. El Galatasaray del català Domènec Torrent serà el rival del Barça en els vuitens de final de l’Europa League. Sorteig benèvol efectuat a Nyon, amb Andrés Palop com a mà innocent. A diferència de l’anterior polèmic sorteig de la Champions de fa uns mesos, aquesta vegada no hi va haver errors amb els bombos i les boles i la UEFA no va haver de repetir tot el ritual.

Superat amb èxit l’escull del Nàpols, el camí fins al Sánchez Pizjuán s’aplana per al Barça, perquè el Galatasaray està immers en una forta crisi esportiva –en la lliga turca està només sis punts per sobre del descens– i era un dels rivals més fluixos que podien tocar als blaugrana, que eviten així rivals amb més nom com el Lió, el Mònaco, el Bayer Leverkusen i el West Ham. El partit d’anada es jugarà al Camp Nou el dia 10 de març (21 h) i el de tornada serà a Istanbul el dia 17, set dies després (18.45 h).

L’eliminatòria contra el Galatasaray comportarà el retrobament amb el porter del planter Iñaki Peña, cedit pel Barça en el passat mercat d’hivern fins a final de temporada i substitut del lesionat Muslera, i comportarà també el retorn d’Arda Turan al Camp Nou, als seus 35 anys. L’eliminatòria serà un bon aparador també per a Domènec Torrent, que després d’abandonar la seva zona de confort sota el paraigua de Pep Guardiola afrontarà la seva primera gran nit europea contra un Barça a qui molts assenyalen com el gran favorit a guanyar aquesta Europa League, i més després de l’exhibició a l’estadi Diego Armando Maradona. “El Barça és un dels equips que estan més forma ara mateix a Europa. Xavi sap a què vol jugar. Han fet una bona feina en el mercat d’hivern i s’ha notat. Ara és un Barça més fort. Hi havia rivals forts, però per a nosaltres el Barça ha estat la pitjor opció del sorteig”, admetia ahir Domènec Torrent.

Bons precedents

El Barça i el Galatasaray s’han enfrontat en vuit ocasions, amb un balanç de cinc victòries blaugrana, dos empats i una única derrota culer. L’última vegada que l’equip turc va visitar el Camp Nou va ser en la Champions del curs 2002/03 i aquell dia el Barça de Van Gaal va guanyar per 3-1, amb gols de Dani, Gerard i Geovanni.

Difícil per al Sevilla

De la resta d’equips de la lliga espanyola vius en la competició, el Sevilla va ser el més desafortunat en el sorteig. L’equip de Lopetegui ha quedat emparellat amb el West Ham de Rice i companyia, actualment el sisè classificat de la Premier. El Betis, que jugarà l’anada el dia 9 per no coincidir amb el partit del Sevilla, s’enfrontarà a l’Eintracht de Frankfurt. L’Atalanta-Leverkusen i el Porto-Lió són els altres grans emparellaments dels vuitens. La tornada del Leipzig-Spartak de Moscou es jugarà en camp neutral pel conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna.

RIVAL ACCESSIBLE

El Galatasaray està en crisi i només ha guanyat dos dels últims 16 partits

DOMÈNEC TORRENT

“Hi havia rivals forts, però per a nosaltres el Barça ha estat la pitjor opció del sorteig”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)