Barça

Salt endavant per a Christensen

El Barça accelera les converses amb el danès i l’operació continua ben encaminada

El club és optimista i entén que la venda del Chelsea per part d’Abramovich no hauria d’afectar el full de ruta de Mateu Alemany

El rus Roman Abramovich, propietari del Chelsea des del 2003, es ven el club. Després de moltes especulacions en els últims dies arran del conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna, Abramovich va decidir emetre ahir un comunicat per fer-ho oficial: “Vendre el club és el millor per als aficionats, els empleats i els patrocinadors. La venda no serà accelerada, sinó que seguirà el seu procés. No demanarà que em tornin cap préstec. Això no ha estat mai una cosa de negocis ni de diners per a mi, sinó de pura passió pel joc i el club. He encarregat al meu equip que creï una fundació benèfica on es donaran tots els beneficis nets de la venda. La fundació anirà en benefici de totes les víctimes de la guerra a Ucraïna. Això inclou proporcionar fons crítics per a les necessitats urgents i immediates de les víctimes, així com donar suport a la tasca de recuperació a llarg termini”, explicava. El multimilionari suís Hansjörg Wyss és el més ben situat per adquirir la propietat del club londinenc, que viu dies d’inestabilitat.

El Barça no creu que el moviment d’Abramovich afecti el full de ruta sobre el qual Mateu Alemany fa temps que està treballant amb noms com els de Christensen i Azpilicueta. De fet, hi ha qui creu que això fins i tot pot arribar a afavorir que tots dos futbolistes aterrin al Camp Nou. Des del club continuen fent feina de cara al mercat d’estiu i hi ha optimisme en aquest sentit. El Barça vol pescar en aigües remogudes, i el Chelsea ara mateix és un bon riu on tirar l’ham. Christensen i Azpilicueta continuen sent dos objectius prioritaris, i la fórmula Eric Garcia marca el camí. El Barça va fitxar el central català a cost zero, i això és el que vol fer amb Andreas Christensen i César Azpilicueta. Dos defenses de trajectòria contrastada que arribarien al Camp Nou gratis.

En el cas d’Azpilicueta (32 anys), el Chelsea pot renovar-lo un any més de manera unilateral, però ell vol un canvi d’aires. El Barça li ofereix dos anys fixos i un tercer d’opcional. Christensen (25 anys) també vol sortir de Stamford Bridge. Però el Bayern de Munic continua rondant també la presa. En el Barça hi ha optimisme, i Mateu Alemany i Jordi Cruyff estan intentant accelerar l’operació. La idea inicial del Barça era oferir quatre anys, però el club està disposat a oferir un any més si això acaba de ser un factor determinant per convèncer el jugador.

Mazraoui (Ajax) també acaba contracte i és un lateral que interessa al Barça, perquè Alves té 38 anys, Mingueza podria sortir en el mercat d’estiu i Sergi Roberto també té difícil continuar. Però Christensen continua sent una opció prioritària per edat, prestacions i experiència. Umtiti i Lenglet són transferibles i Piqué ja té 35 anys, i l’arribada de l’internacional danès aportaria competitivitat en un eix de la defensa necessitat d’efectius contrastats.

El Barça ha accelerat els seus moviments en els últims dies. Les negociacions amb el jugador i el seu agent estan ben encaminades. El Barça sap que el jugador vol jugar al Camp Nou. El viatge de Mateu Alemany a Londres no és una casualitat. El Barça s’abraça a la fórmula bo, bonic i barat.

MUNIC, L’AMENAÇA

Christensen ha transmès la seva voluntat de venir, però el Bayern no l’oblida

DECISIÓ PRESA

El rus Abramovich confirma la seva decisió de vendre el Chelsea, i sona el suís Wyss

NOMS PROPIS

Les turbulències a Londres podrien acostar encara més Azpilicueta i Christensen

MÉS ANYS

El club està obert a ampliar els anys de contracte per acabar de seduir-lo del tot
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)