Barça

“Els culers tornen a tenir esperança”

En una entrevista als mitjans del club per fer balanç del seu primer any de mandat, destaca la feina feta per Xavi perquè ha canviat la mentalitat de l’equip i el veu molts anys a la banqueta

No es penedeix de no retenir-lo

Ahir feia un any que Joan Laporta es va tornar a convertir en president del FC Barcelona i va escollir els mitjans del club per fer balanç d’aquests primers dotze mesos. “Ha estat un any dels més intensos de la meva vida, apassionant i estressant”, va admetre. Una de les decisions més rellevants que li ha tocat prendre va ser el relleu a la banqueta. De Koeman a Xavi. Laporta va admetre que va allargar massa la continuïtat de l’holandès. “Hauria fet el relleu abans. Hauria d’haver fet cas a la meva intuïció.” Koeman, però, ja és aigua passada i Laporta està vibrant amb Xavi. Està encantat amb ell i escull l’elecció del de Terrassa com el millor d’aquest primer any. “Ha canviat la mentalitat de l’equip i dels jugadors i ha recuperat les nostres essències. Els culers tornen a tenir esperança”, va dir.

El president està convençut que Xavi tindrà un llarg recorregut a la banqueta del Camp Nou. “Xavi respon amb escreix, respon magníficament bé perquè és un entrenador que coneix el club, que vol el club, que respecta les decisions del club, que té personalitat per no deixar-se influenciar. Té molt clar també com s’ha de jugar i és un treballador, és un malalt del futbol. Això el fa viure el que és el Barça i el que és l’equip. És un entrenador per a molts anys i que ens donarà moltes alegries.” Laporta també està esperançat per iniciar un nou cicle guanyador. “El Barça ha obert una etapa que espero que sigui esplendorosa. I ho està fent amb gent jove, gent de casa, amb present però amb millor futur. L’ambició és fer un equip que jugui bé, que duri molts anys, que marqui molts gols i que faci que la gent estigui contenta. Veure Pedri, Ansu i tots els jugadors que venen ja amb certa experiència, i també joves amb molt de recorregut, ens fa tenir esperança.” Precisament, va explicar que les renovacions d’Araujo i Gavi dependran, en bona part, de si ells es volen quedar en el Barça, però hi va afegir que posarà sempre al davant els interessos del Barça. I també espera que Alves i Adama puguin continuar, veient més fàcil el tema del brasiler.

Precisament per prioritzar els interessos del club abans que els seus desitjos, una de les coses que li ha tocat fer, a Laporta, és no retenir Messi. “És la decisió mes trista i no l’hauria volgut prendre mai. Però tampoc estic penedit perquè havíem de posar la institució al davant. Vam topar amb la realitat”, va admetre. Sobre si podran fitxar a l’estiu, va explicar que sí, però que necessiten tancar algunes operacions (patrocinador, CVC, venda de Barça Studios) en què fa temps que treballen. “Si podem executar operacions en aquests pròxims dos mesos sí que podrem fitxar.” No va voler parlar de casos particulars, com ara el de Haaland per no encarir el preu del jugador. Laporta també va valorar molt positivament la feina feta per Mateu Alemany i Jordi Cruyff. “Alemany és llest, viu, bon negociador, coneix el futbol i el Jordi té un perfil mes esportiu, futbolístic i la combinació es molt bona. És del que estic més satisfet. Sense recursos i en una normativa que no ens va a favor han fet grans operacions en aquest mercat d’hivern.”

El màxim dirigent del club es mostra exultant amb l’equip femení: “Ho fan de meravella” i és un equip “consolidat” i pel que fa a les seccions també creu que estan en disposició d’acabar la temporada amb èxit. “En bàsquet ambicionem guanyar la lliga i l’Eurolliga. Tenim equip per fer-ho.” I en handbol va admetre que la decisió que Xavi Pascual no continués va ser difícil de prendre, però que creu que va ser encertada perquè calia un canvi.

Laporta, finalment, va assegurar que els socis sempre seguirien sent els propietaris del club. “Per romanticisme, però també pel nostre propi interès. Com a club podem ser igual de forts.”

Messi? És la decisió més trista i no l’hauria volgut prendre mai. Però tampoc estic penedit perquè vam posar el club al davant
Hauria fet el relleu de Koeman per Xavi abans. Hauria d’haver fet cas a la meva intuïció. Xavi compleix amb escreix

Més canvis en l’estructura executiva de l’entitat

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, continua fent canvis en l’estructura executiva del club. Segons va informar RAC1, ha prescindit dels serveis del director de l’àrea de tecnologia, Juan Manuel Tabero, i del compliance officer, Xavier Mas. Tots dos executius van arribar al Barça amb l’ex CEO, Ferran Reverter, que va plegar del seu càrrec el 8 de febrer passat. Precisament, en l’entrevista va parlar de com s’organitzen ara en el club sense el seu màxim executiu. “He passat a ser més executiu al costat del tresorer. Hem fet un organigrama més transversal amb els departaments més en contacte entre ells. No vull un club jerarquitzat, hi haurà un comitè executiu que es veurà cada dilluns. I cada mes un comitè de direcció, com fins ara. És moment de serrar les dents i prendre decisions.”

Convençut que l’Espai Barça no tindrà més retards

El president Joan Laporta es va mostrar convençut que el projecte de l’Espai Barça no experimentarà més retards i que després de tenir el vistiplau en el referèndum telemàtic, el pròxim pas és que a l’abril l’Ajuntament ja els doni la llicència definitiva d’obres, que al mes de juliol es faci el concurs per escollir les constructores i que al setembre ja tindrien presa la decisió. Ara bé, una part de les obres començaran quan acabi la temporada, les de l’entorn. Laporta va reconèixer que el més probable és que mentre es faci el nou Camp Nou tocarà marxar a jugar a Montjuïc. “Tenim poques opcions; si hem de marxar, el més viable i el mes lògic és Montjuïc.” Finalment, va explicar que en coordinació amb la Creu Roja ajudaran els refugiats ucraïnesos que arribin a Barcelona i que faran recollida d’aliments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)