Barça

Europa League

El rival

L’oasi Akturkoglu

Fitxat d’un equip de quarta divisió fa dos estius, l’extrem s’ha convertit en el gran referent d’un Galatasaray errant aquest curs a Turquia

Va arribar a estar sense equip amb 18 anys després d’un conflicte amb l’Istanbul Basaksehir que el va obligar a començar de nou des del futbol modest

Necati Ates: “És molt treballador i té una gran habilitat per accelerar les jugades. Va aprendre molt ràpid des que va arribar al club”

Fins i tot enmig de les turbulències d’un any desconcertant per a un club històric com el Galatasaray, instal·lat en la zona baixa del campionat turc i arribant al punt de destituir l’històric Fatih Terim, que havia marxat per voluntat pròpia en les tres etapes anteriors a la banqueta, Kerem Akturkoglu (Izmit, Turquia, 1998) té la força i la personalitat per brillar amb llum pròpia. Com si del reflex del seu futbol es tractés, l’encara jove extrem, de regat esmolat, elegant en el canvi de ritme i de direcció, aconsegueix sortir indemne del foc encreuat que els aficionats generen sobre un grup de futbolistes que difícilment ha enllaçat tres resultats positius al llarg de la temporada. És com si per a Akturkoglu, no hi hagués temps a perdre, com si no pogués esperar que la pau col·lectiva fos la que potenciés el seu futbol. Encara és jove, però el futbol l’ha dut per revolts inesperats, des de signar un primer contracte professional amb l’Istanbul Basaksehir, club proper a Tayyip Erdogan, quan tenia 16 anys fins a veure’s jugant en un club de quarta divisió tenint ja 21 anys. D’allà, del 24Erzincanspor, el va fitxar fa dos estius el Galatasaray, culminant un trajecte que només explica una passió latent per la pilota. “El futbol és una cosa que ha estat dins meu des de sempre, des que era petit”, ha defensat Akturkoglu, que en la revista oficial del Galatasaray ha repassat recentment els sacrificis que va haver de dur a terme per acabar complint el seu somni. Sent un adolescent, el Basaksehir el va incorporar però va ser ell, natural d’Izmit, localitat a més d’una hora de distància d’Istanbul, qui es va haver de buscar un lloc per dormir i poder fer vida a Istanbul, ja que el club no en tenia a disposició. Després d’una primera cessió al Bodrumspor, on va tenir un bon rendiment, el club istanbuliota va intentar cedir-lo novament a un club de quarta, ara a l’Erokspor. Però Kerem, que tenia ofertes millors, s’hi va negar, demanant que ja que el cedien li deixessin triar el seu destí. Tampoc va acceptar signar un contracte per cinc temporades amb el sou mínim que percep un futbolista a Turquia. Allò el va dur a veure’s durant l’any que li restava de contracte amb el Basaksehir entrenant-se en solitari, amb el seu pare portant-lo cinc dies per setmana fins al centre d’entrenament. “L’entrenament era a les 9 i ens aixecàvem a les 6,30. Hi anàvem aviat per evitar el trànsit d’Istanbul i esmorzàvem pel camí”, ha explicat el mateix Akturkoglu, que en aquella època va arribar a plantejar-se deixar-ho córrer.

Desvinculat de l’Istanbul Basaksehir, amb 18 anys, tampoc li va ser senzill trobar club després d’un any sense jugar. Va acabar al Karacabey, de la quarta divisió, en una temporada de reinserció al futbol. Va serl’any següent, però, a la localitat d’Erzincan, al cor de Turquia, que Akturkoglu acabaria esclatant, fent 20 gols en 34 partits i cridant l’atenció del cap de scouting del Galatasaray, Emre Utkucan, que va suggerir el seu fitxatge a Fatih Terim. De retorn a Istanbul, ara per enrolar-se en un dels gegants del país, Akturkoglu no va trigar a menjar-se el món. “Va aprendre ràpid, quan va arribar, estava lluny del que reclama un club així, però és un noi treballador i molt enfocat”, assegura a l’Esportiu Necati Ates, ajudant de Terim al Galatasaray i exdavanter, entre molts d’altres, de la Real Sociedad, que va viure de prop la irrupció d’un Kerem Akturkoglu que en pocs mesos va passar de ser un jugador de tercera divisió a fer-se un lloc tant al Galatasaray com a la selecció de Turquia. “Amb la pilota té unes habilitats impressionants, pot accelerar el joc, pot ser vertical en la passada i a dins de l’àrea pot executar a gran velocitat”, assegura Ates sobre un Akturkoglu que és el màxim golejador del Galatasaray tan en la lliga (6 gols i 3 assistències en 27 partits) com en l’Europa League (3 i 4 en 10 enfrontaments). De tercera divisió fins a l’elit, des del futbol modest fins al Camp Nou, Kerem Akturkoglu és l’oasi d’aquest Galatasaray.

Interès de grans clubs
Encara que ha renovat i té contracte fins el 2026, el seu rendiment ja ha generat especulacions sobre un possible traspàs a clubs important s d’europa occidental entre els quals hi hauria l’Atlético de Madrid
3
gols en 8 partits
amb la selecció de Turquia ha fet Akturkoglu, que va tenir l’honor de fer el gol 800 en la història del conjunt nacional.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)