Barça

La vida a la nova realitat

El Barça rep el Galatasaray en l’anada dels vuitens de final d’una competició en què és clar candidat

Els blaugrana, embalats i creixent, aspiren a encarrilar l’eliminatòria al Camp Nou contra un conjunt que passa un mal moment i que és a 32 punts del líder en la lliga turca

“La llàstima és que no hi siguem nosaltres, a la Champions...” No hi ha prèvia de partit d’Europa League, de moment han estat tres, en què Xavi Hernández no lamenti no poder disputar la màxima competició de clubs. És, però, la segona divisió continental, la nova realitat del Barça, la nova vida que li toca viure a Europa i, malgrat no ser el lloc en què hauria d’estar per història, vol transcendir-hi. En l’eliminatòria anterior l’equip blaugrana va posar-ho de manifest desfent-se del Nàpols amb dues grans actuacions per accedir als vuitens de final, on es troba ara amb el Galatasaray, al qual s’enfrontarà aquesta nit (21 h) al Camp Nou.

El conjunt turc, en hores molt baixes, s’entreveu, a priori, com un rival còmode per a un Barça embalat i que dia a dia creix. El grup culer encadena quatre victòries, tres en la lliga i una en l’Europa League, amb 14 dianes marcades. Els fitxatges i el temps, que han permès treballar a Xavi, han dotat l’equip d’una identitat col·lectiva recognoscible que ha impulsat la millor versió de diversos futbolistes. D’aquesta manera, sota la direcció del tècnic de Terrassa, homes com Pedri, Araujo, Dest, Frenkie de Jong, Dembélé o Luuk de Jong han incrementat el seu rendiment, mentre que d’altres com Sergio Busquets, Piqué o Jordi Alba també han fet un pas endavant i s’han acostat al nivell que un dia van oferir. S’entreveuen, però, rotacions en l’onze blaugrana i titularitat i minuts per a jugadors que han jugat menys darrerament, com ara Dest, que entrarà pel no inscrit Dani Alves; Eric Garcia, que rellevarà Piqué o Araujo a l’eix de la defensa; Nico, que probablement donarà descans a Busquets amb Gavi sancionat, i Memphis, que amb dues dianes en les dues estones que ha disputat últimament, podria entrar a la punta de llança per Aubameyang i acompanyar a dalt Ferran Torres i Adama Traoré, suplents també en l’últim matx de lliga a Elx.

El conjunt blaugrana aspira, doncs, avui a reforçar-se en la línia ascendent, a continuar evolucionant i, sobretot, a encarrilar l’eliminatòria contra un rival que és inferior. I és que l’equip orientat per Domènec Torrent, que va substituir al mes de gener el destituït Fatih Terim, tota una llegenda en el club d’Istanbul, passa un moment nefast. L’entrenador de Santa Coloma de Farners, amb passat en el Barça com a assistent de Pep Guardiola, a qui va seguir al Bayern i al Manchester City, no ha aconseguit, de moment, redreçar el rumb d’un conjunt que va a la deriva en la lliga –en què és a 32 punts del lideratge i a vuit del descens–, també està fora de la copa i només li queda l’Europa League, on va fer un bon paper i va quedar primer d’un grup amb la Lazio, el Marsella i el Lokomotiv. A la porteria del Galatasaray hi destaca la presència d’Iñaki Peña, cedit pel Barça en aquest mercat d’hivern i que jugarà avui, al contrari que Arda Turan, ja que l’exblaugrana, que només ha disputat nou partits en tot el curs, no va entrar en la convocatòria.

ROTACIONS

Xavi introduirà en l’onze inicial futbolistes que han jugat menys darrerament

IÑAKI PEÑA

Cedit pels culers en el mercat d’hivern, serà el guardià de la porteria del Galatasaray

Domènec Torrent: “Xavi té la idea”

Domènec Torrent va parlar ahir en la prèvia abans de l’entrenament del Galatasaray al Camp Nou. “El Barça està en un gran moment de forma. L’enganxem en el seu millor moment de l’any, de fet. Si comencessin ara la lliga i en la Champions encara estarien vius”, va indicar l’entrenador de Santa Coloma de Farners. “Xavi té la idea molt clara. Aquesta és una gran notícia per al barcelonisme”, va completar Torrent, que també es va referir a les rotacions que farà l’equip blaugrana. “El Barça té una plantilla excel·lent. Jugui qui jugui, té jugadors de molt alt nivell. No canviarà la qualitat, sinó el perfil dels futbolistes que juguin”, va manifestar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)