Barça

Sense despistar-se

El duel contra l’Osasuna arriba abans de la final de Turquia en l’Europa League i del clàssic, però el Barça necessita sí o sí els tres punts i la concentració ha de ser màxima

Xavi haurà de calibrar si fa alguns retocs en l’onze

Amb encara un partit per disputar –contra el Rayo Vallecano–, el FC Barcelona va assolir el tercer lloc en la classificació el passat cap de setmana després de la derrota del Betis contra l’Atlético de Madrid. Els blaugrana ja fa setmanes que estan en una clara línia ascendent tant pel que fa al joc com als resultats, però la lluita per guanyar-se un lloc a les places que donen accés a la propera Champions no dona treva. Hi ha l’Atlético, que sembla que s’està recuperant després de passar un mal moment; el Betis, equip amb jugadors de qualitat i que està mantenint una bona regularitat; la Real Sociedad i també s’hi pot colar el Vila-real. El Sevilla, segon, sembla que no hagi de patir tant per aquesta lluita i sí que s’ha de centrar a disputar el títol al Real Madrid.

Són tan petites les distàncies entre tots aquests equips que una ensopegada es pot pagar molt car. I el partit contra l’Osasuna arriba en una setmana en què el Barça té prou elements per despistar-se. I això és el que no ha de fer. Ho té prohibit. Els seus cinc sentits han d’estar en el duel que els enfrontarà als navarresos, que ja van ser capaços de sorprendre el Vila-real. Així que poca broma. Xavi haurà de ser molt clar amb el missatge als seus jugadors. Res de pensar en la final de Turquia contra el Galatasaray en l’Europa League de dijous i encara menys en el clàssic de diumenge al Bernabéu. La prioritat absoluta ha de ser el partit contra l’Osasuna.

Ara bé, això no significa que el tècnic blaugrana no pugui fer algun retoc en l’onze pensant en els dos partits que vindran després del duel contra els navarresos. De fet, a la defensa Alves, que no està inscrit en l’Europa League, tornarà al lateral dret, i Araujo, amenaçat de sanció, té molts números per descansar. Qui també tornarà a l’equip és Gavi, que es va perdre el partit contra el Galatasaray. Aubameyang també té molts números de sortir d’inici i els acompanyants dependran de si Xavi aposta per jugar amb dos extrems o bé amb un. També és cert que l’Osasuna podria variar el seu sistema i si ve al Camp Nou amb una defensa de cinc serà molt important que el Barça pugui obrir el camp per generar-se espais. En aquest sentit, una ràpida circulació de pilota també pot ser un element decisiu. Contra el Galatasaray, per exemple, va ser massa lenta i això va facilitar la feina defensiva.

També serà molt important igualar l’Osasuna en intensitat perquè si alguna cosa tenen els navarresos és actitud. Situats en una zona tranquil·la, no tenen pressió però no pensen venir a Barcelona a passejar.

EL MISSATGE

Xavi ha d’inculcar que la prioritat és l’Osasuna i no el Galatasaray o el Real Madrid

EN UN PUNY

El Barça no pot fallar perquè hi ha diversos equips en la lluita per la Champions

Arrasate: “Ara són els més complets”

El tècnic basc va referir-se al Barça com un dels equips més en forma de la lliga i un rival temible: “Ara són l’equip més complet, tenen més alternatives. Els faltava contundència al davant però ara troben el gol amb més facilitat perquè té jugadors amb més desequilibri”, analitzava Arrasate, que afegia: “Aquest Barça pot tenir diferents plans de partit. Pot sortir a dominar-te amb joc d’associació però també a jugar al contracop corrent a l’esquena.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)