Barça

LLIGAdes a l’excel·lència

El Barça de Jonatan Giráldez rebla el clau i millora els números del Barça de Cortés: 24 victòries en 24 jornades, 136 gols a favor i 20 golejadores diferents per donar forma a la setena lliga des del 2012

El 27 de maig del 2012, un gol de Marta Corredera contra l’Sporting de Huelva enderrocava el mur. Aquell dia, el Barça va guanyar la seva primera lliga. Va ser la primera de Xavi Llorens. El Barça en feia prou amb un empat per assegurar-se el títol, però va guanyar el partit. Era el Barça de Sònia Bermúdez, Marta Unzue, Eli Sarasola, Laura Gómez, Melisa Nicolau, Ani Escribano, Carolina Férez, Míriam Diéguez, Olga Garcia i una jove Vicky Losada. També era el Barça de Melanie Serrano. Eterna Melanie. Ella és el denominador comú en les set lligues guanyades en els últims onze anys. La jugadora del Barça amb més partits jugats i més títols. Seu va ser un dels dos gols –l’altre el va marcar Kenti Robles– en la vital victòria contra l’Athletic a San Mamés, davant de 26.000 persones, en el partit que va decidir la lliga del 2013. Al Barça només li valia guanyar en aquella jornada 30 i ho va fer, tot i l’ambient hostil de San Mamés.

La tercera lliga seguida va arribar el 13 d’abril del 2014, amb un 0-3 contra l’Atlético de Madrid en la jornada 27. Els gols de Sònia Bermúdez (2) i Jenni Hermoso van situar el Barça en la rutina de l’èxit. El 2015 el Barça va ser campió de retruc. El Barça jugava un diumenge al camp de l’Oviedo i a l’avió van saber que havien guanyat la lliga gràcies a l’empat de l’Atlético contra el València.

Sensacions similars en la lliga guanyada el 2021 a Tenerife. L’empat del Llevant contra l’Espanyol va donar el títol a les de Lluís Cortés. Títol i celebració a la piscina de l’hotel. Cortés ja havia guanyat la lliga el 2020, en plena pandèmia. La FEF, en una reunió extraordinària, va cancel·lar la competició per la covid i va declarar el Barça campió, un Barça que tenia 9 punts de marge sobre l’Atlético a vuit jornades per acabar. Aquell títol va trencar una sequera de quatre anys.

Les xifres del campió

Diumenge, el Barça va aixecar la seva tercera lliga seguida. La primera de Jonatan Giráldez. La lliga de l’excel·lència. Premi a sis jornades del final. 24 jornades i 24 victòries. El ple. El 2015 l’equip va ser campió amb 86 gols. Ara ha guanyat la seva setena lliga havent marcat 136 gols. Una brutalitat. 103 gols més que el Real Madrid o 84 més que la Real, el segon classificat. La mitjana ha estat de 5,6 gols per partit. La golejada més gran va ser a l’estadi Jesús Navas contra el Sevilla (1-10). En contra només 6 gols. Una superioritat incontestable. 19 gols ha marcat Asisat Oshoala i 14 assistències han repartit Lieke Martens i Alèxia. Elles han estat les individualitats dins un Barça coral en què fins a un total de vint futbolistes han aconseguit anotar almenys un gol. La jugadora amb més minuts ha estat Marta Torrejón (1.904).

Aprovats els estatuts de la lliga femenina

Ahir, l’endemà que el Barça es proclamés campió de lliga, el Consell Superior d’Esports (CSD) va aprovar per unanimitat els estatuts de la nova lliga professional femenina de futbol, de tal manera que la competició serà professional a partir de la temporada 2022/23. Acord històric després d’anys i anys de lluita.

Maria Teixidor, candidata a presidir la lliga

Maria Teixidor, exsecretària del Barça en l’etapa Bartomeu, i que va dimitir l’abril del 2020 després del Barçagate, lidera una de les quatre candidatures actuals que aspiren a la presidència de la nova lliga del futbol femení. La renegociació del Conveni Col·lectiu de Futbol Femení amb els sindicats és el gran repte de present i de futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)