Barça

Europa League

El rival

Intervencions agredolces

Amb tres grans aturades en l’anada, Iñaki Peña va frustrar el Barça però alhora va il·luminar un bon futur sota els pals del Camp Nou

L’alacantí i Arnau Tenas mantenen una clara competència entre dos porters de la Masia amb una gran projecció

“Peña i Tenas tenen caràcters diferents però la personalitat que cal al Barça”, diu Franc Artiga

Una de les primeres persones de l’expedició del Galatasaray que va saltar sobre el terreny de joc del Camp Nou va ser Fernando Muslera, amb les seves 11 temporades al capdavant del conjunt d’Istanbul, un fet que, encara en actiu, li atribueix ja la condició de llegenda. Ple d’aficionats turcs, tant a la zona visitant com repartits per tots els racons de la tribuna, la rebuda al porter uruguaià ja va deixar clar quin és el seu encaix dins d’una de les aficions més calentes d’Europa. Ara fa una setmana, però, seria un porter 13 anys més jove que l’uruguaià i sense més experiència en un partit d’aquesta magnitud que haver pogut escalfar en un partit oficial al Camp Nou, qui acabaria omplint els ulls de tots els presents a l’estadi del Barça. A uns, als turcs, d’eufòria de veure com les seves tres mans, dues a Memphis Depay i una a Sergio Busquets, els mantenien dins l’eliminatòria. A d’altres, als catalans, amb un lament matisat en veure que qui es feia gran sota la porteria era Iñaki Peña (Alacant, 1999), avui un rival però demà potser una esperança de futur per defensar una porteria que comença a obrir interrogants davant un moment de certa debilitat de Marc André Ter Stegen.

El que sembla clar, és que el partit de fa set dies a Barcelona, i que obliga el Barça a no fallar al Turk Telekom Arena d’Istanbul, pot haver suposat un punt d’inflexió en el destí de Peña, porter arribat amb 13 anys al Barça i que va tenir la valentia, intuint un horitzó difícil encara amb la presència de Neto a la plantilla, de demanar de marxar cedit. I de fer-ho a sobre a un club amb la pressió social del Galatasaray, i de fer-ho a més amb una figura com Muslera encara a la institució. De moment, però, Peña desafia el repte amb una serenitat molt pròpia del seu caràcter, que contrasta amb la d’Arnau Tenas, dos anys més petit que ell i l’altre porter de la Masia que ha de presentar oposició per consolidar-se en l’elit en un futur pròxim. “És cert que la personalitat d’Arnau és molt diferent, que és molt més extravertit, tant a fora com a dins del camp. L’Iñaki és més tímid; però, sent molt diferents, tots dos tenen una personalitat molt forta. Tots dos”, diu Franc Artiga, ex ¡tècnic a la Masia i que coneix perfectament els dos projectes de porters que hi ha ara mateix a les portes del primer equip, un internacional sub 21 amb la selecció espanyola, i l’altre, sub 19.

Per primera vegada a la llum del Camp Nou, encara que amb una altra samarreta, Peña va respondre amb categoria. “La veritat és que se’l va veure molt tranquil. És una de les seves característiques, estar sempre serè”, diu Artiga, que detecta tant en Peña com en Tenas una capacitat de resistència a l’error important. “Són dos porters que saben el que necessita el Barça i encara que es puguin equivocar són conscients que han de seguir fent-ho”, diu el tècnic, sobre un Iñaki Peña que va negar la victòria al Barça fins en tres ocasions i que aquesta tarda tindrà una nova dosi d’adrenalina, davant un Turk Telekom ple fins a dalt de tot, per demostrar a l’estructura de futbol del Barça que pot ser el candidat ideal per rivalitzar amb Ter Stegen la temporada vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)