Barça

El protagonista

Pedri

Un artista a la gespa

Té fusta de líder perquè quan l’equip estava pitjor se’l va saber posar a l’esquena per començar una remuntada que deixa el Barça a quarts

No és gens estrany que Xavi al·lucini amb ell i que el compari amb Iniesta encara que es pugui endur alguna crítica per l’exageració. Evidentment que les trajectòries d’un i de l’altre no es poden comparar, però sí el seu joc i la seva incidència en un equip. Lògicament sent prudents, però aquesta comparació sí que s’aguanta. Perquè tots dos, tant Iniesta com Pedri, entenen el joc, tenen un talent innat per jugar a futbol, tenen accions d’artistes i tenen la capacitat de fer millors als seus companys. Malgrat la seva joventut, el de Tegueste s’està erigint en el líder indiscutible d’aquest Barça de Xavi.

Contra el Galatasaray va ser el far de l’equip i el seu futbolista més clarivident durant els noranta minuts. Supera línies de pressió amb conduccions o bé amb passades, amaga la pilota als rivals amb una facilitat insultant i és capaç de deixar detalls tècnics a l’abast de molt pocs futbolistes. El gran ambient del camp del Galatasaray no el va intimidar gens ni mica i es va posar l’equip a l’esquena per liderar una remuntada que deixa el Barça en els quarts de final en espera de conèixer avui al migdia el seu rival. No només va dirigir el joc, sinó que va firmar el gol de l’empat amb una autèntica obra d’art que quedarà sempre per a l’hemeroteca. Va rebre de Ferran Torres dins de l’àrea turca i es va anar generant l’espai fent dues fintes consecutives que van deixar a terra els defenses del Galatasaray per acabar definint amb tranquil·litat davant Iñaki Peña. “Penso a xutar, amago i continuo amagant fins que trobo un forat. No me’n recordo de la jugada. Al camp em surten les coses soles, tinc aquesta sort de no pensar”, va explicar al final del partit sobre la jugada de l’1-1.

No se sap encara on és el seu sostre, però està cremant etapes a una velocitat vertiginosa. La temporada passada ja es va destapar i va acabar jugant massa partits i en aquesta va tenir alguna lesió a l’inici, però des que ha tornat ho ha fet en un to físic espectacular. És un aspecte que es nota que ha treballat perquè arriba al final dels partits en millor forma i no tan fos com en la seva primera temporada en l’elit. Perquè no s’ha d’oblidar que Pedri, al marge de ser la llum del Barça en atac és un més a l’hora de córrer cap enrere i ajudar en tasques defensives. Sense anar més lluny, contra el Galatasaray en el temps afegit se’l va veure tallant una incursió perillosa per la banda esquerra. Les seves xifres demostren el gran partit que va fer a Turquia. Va intervenir en 80 ocasions, i va recuperar vuit pilotes mentre que en va perdre cinc. També va ser un dels blaugrana que més xuts va intentar, amb un total de cinc, dos entre els tres pals. “Estem jugant un futbol que ens agrada i estem gaudint. Tant de bo tinguem l’oportunitat de guanyar el títol”, va assenyalar. Pedri gaudeix i amb el seu futbol gaudeix tothom.

80
intervencions
5
rematades
8
pilotes recuperades
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)