Barça

Ganes de veure-us

El Barça afronta avui el clàssic del Bernabéu en un bon estat de forma i confiant en un triomf que doni un impuls gegant al projecte de Xavi

Els blancs també estan bé, però perden Benzema

“Ganes de tornar-vos a veure”, deia la pancarta gegant que Joan Laporta va penjar en un edifici proper al Santiago Bernabéu just iniciar-se la campanya electoral a la presidència del FC Barcelona. Doncs bé, aquest moment ha arribat i el Barça torna avui a Madrid, al Santiago Bernabéu, amb ganes de fer-la grossa. L’equip blaugrana té ganes de clàssic. Ganes de tornar-se a veure amb el conjunt madridista perquè és una bona manera de calibrar fins a quin punt el projecte de Xavi progressa adequadament. La distància entre tots dos equips s’ha anat escurçant, almenys futbolísticament, i en funció del que passi avui el Barça podrà comprovar quina és la diferència real respecte al gran adversari.

En la supercopa ja van estar a punt de guanyar-los i en aquell moment ja es va fer palès que el Barça amb Xavi estava millorant. Aquell duel, però, va arribar massa aviat per poder calibrar les forces de tots dos conjunts. La història ara és completament diferent. El Barça és un altre. Més complet, més competitiu, més reforçat, amb més recursos i, sobretot, amb les idees més clares i amb una manera de jugar completament recognoscible a ulls de tothom.

Prou consolidat en la tercera posició, difícilment el que passi en aquest clàssic canviarà la situació en la lliga. Malgrat vèncer i fer-ho també en el duel ajornat contra el Rayo Vallecano, el Barça quedaria a nou punts dels d’Ancelotti. I aquest Madrid no sembla un equip capaç de protagonitzar una catàstrofe monumental que obri la lliga. El triomf al Bernabéu, al Barça, li serviria sobretot per reforçar i donar un impuls al projecte de Xavi i enviar el missatge que l’equip ha tornat definitivament. El Barça fa dotze partits que no perd en la lliga i fa la sensació que ja ha agafat velocitat de creuer. També està en els quarts de final de l’Europa League, així que el moment de confiança és propici per enfrontar-se al repte del Bernabéu. A més a més, els blaugrana ja tenen ganes de trencar la mala ratxa contra el Real Madrid. Són ja set clàssics consecutius sense vèncer, entre la lliga i la supercopa. L’últim triomf blaugrana en un clàssic va ser a finals d’octubre del 2018. Massa temps.

A diferència de l’anterior, però, en aquesta ocasió Xavi sí que té on escollir a l’hora de pensar quin equip posa sobre la gespa. A les baixes ja conegudes s’hi ha afegit la de Dest, lesionat contra el Galatasaray, però la resta estan disponibles. Piqué, que va acabar amb molèsties el duel de Turquia, no es perdrà per res del món aquesta cita i possiblement farà parella amb Araujo. Alves, odiat pel madridisme, tornarà al lateral dret i Jordi Alba, sense relleu, es mantindrà a l’esquerre. Al mig del camp no sembla que hi hagi canvis i s’hi mantindran Busquets, Frenkie de Jong i Pedri, cridat a lluir-se ja en un gran escenari com el Santiago Bernabéu i en el partit de partits que representa un Real Madrid-Barça. Al canari li toca agafar el relleu de tants grans futbolistes, com el mateix Xavi, Iniesta, Ronaldinho i Messi, que han deixat empremta al feu madridista. Després de la seva exhibició contra el Galatasaray, avui pot ser la nit que es coroni a Madrid i contra l’etern rival.

Al davant, tot dependrà del plantejament de Xavi. Aubameyang i Ferran Torres semblen inamovibles. El primer està fi davant de porteria i el valencià es va estrenar en la lliga i aporta moltíssim a l’equip amb els seus moviments. Si vol obrir molt el camp, Dembélé té moltes possibilitats de sortir d’inici i, si per contra, vol dotar el mig del camp de més control podria fer jugar Gavi de fals extrem esquerre i situar Ferran a la dreta.

El Madrid perd Benzema

El clàssic per als blancs té menys transcendència. En la classificació pràcticament gens, de manera que el seu objectiu serà vèncer per assestar un cop a l’estat d’ànim positiu del Barça. Finalment, Carlo Ancelotti no podrà comptar amb Benzema, així que haurà de veure què fa per suplir-lo. Pot fer jugar Jovic o Mariano, situar Bale al centre o jugar amb fals davanter centre. D’alternatives no li’n falten. Pel que fa al plantejament, l’italià mai ha amagat que prioritza el resultat al joc i si li toca esperar al seu camp per fer mal al contracop ho farà. D’aquesta manera va guanyar el Barça a Riad en la supercopa i no tindrà cap dubte a l’hora de repetir la fórmula. El Bernabéu no el censurarà. Amb cinc clàssics consecutius guanyant, els madridistes volen allargar la ratxa. En mans del Barça de Xavi està posar-hi fi.

RATXES

El Barça fa dotze partits que no perd en lliga i el Madrid ha guanyat els últims cinc clàssics

Tres possibles debuts i Piqué arriba als 40

Hi ha tres jugadors del FC Barcelona que avui tenen la possibilitat d’estrenar-se en un clàssic contra el Real Madrid. Són Aubameyang, Adama i Riqui Puig. Aquests dos últims s’han enfrontat als madridistes en categories inferiors però mai amb el primer equip. D’altra banda, el duel també serà especial per a Gerard Piqué perquè serà el 40è clàssic que disputa. Busquets és el que més n’ha jugat, amb un total de 42. Alves i Alba, els dos laterals, han participat en 28. Del Madrid, el que en té més és Benzema, amb 38, i avui se’l perdrà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)