El protagonista

Pierre-Emerick Aubameyang

Bang! Bang!

Primer clàssic de Pierre-Emerick Aubameyang i dos gols. Fins i tot el seu avi somriu des del cel. Ell era madridista, però a un net se li perdona tot. Partidàs del Barça de Xavi al Santiago Bernabéu i nit dolça per a un Aubameyang que amb els seus dos gols d’ahir a Courtois incrementa els seus números fins a les 9 dianes. El de Gabon suma 9 gols amb el Barça en els últims vuit partits oficials (6 gols en la lliga).

Ell va obrir la llauna i ell va tancar el marcador. El primer amb el cap i el segon amb una definició suau per damunt de Courtois. Pur instint i pur talent. En el 0-1 va llegir perfectament l’acció de Dembélé i va culminar la centrada del seu amic amb una rematada de cap precisament, anticipant-se a Militão. La connexió vista en èpoques pretèrites a Dortmund, de nou va tornar a lluir. Dembélé i Aubameyang parlen el mateix idioma.

El primer gol va ser de pur davanter centre, el segon va ser més tècnic. Piqué va servir una falta en llarg, Ferran Torres va controlar la pilota i la va cedir per a Aubameyang, que es va plantar sol davant Courtois i el va superar picant la pilota amb un toc subtil. L’assistent va anul·lar l’acció, però el VAR va validar el gol perquè Alaba habilitava Ferran en el moment de la passada de Piqué.

Aubameyang va celebrar un dels gols agafant una bola de drac que un espectador li va donar des de la grada i va fer el mític gest de la tècnica del canvi de lloc instantani de Son Goku. La tècnica l’hauria signada qualsevol soci madridista present ahir al Bernabéu, perquè tots ells haurien volgut ser en qualsevol altre lloc menys en aquell. De fet, molts espectadors van marxar cap a casa amb el quart gol del Barça.

Aubameyang encara hauria pogut fer més gols. El Barça va perdonar moltíssim. Va estar molt a prop del gol en una centrada d’Alba (58’) i ja en la primera part havia perdonat sol davant Courtois en una rematada a prop del punt de penal, després d’una cavalcada de Ferran per l’esquerra i una passada enrere del valencià (12’).

La temporada 2017/18, en el Dortmund, Aubameyang ja havia marcat un doblet al Bernabéu. Set gols ja ha fet al Madrid. Ahir els dos primers amb la samarreta del Barça. Un clàssic somiat.