Barça

Jonatan Giráldez: “La gent pensa en la Champions, però nosaltres només en el Madrid”

L’entrenador del femení del Barça Jonatan Giráldez ha atès aquesta tarda als mitjans de comunicació en la prèvia del partit de demà contra el Real Madrid corresponent a l’anada dels quarts de final de la Champions (21h, DAZN). Aquestes han estat algunes de les seves valoracions més destacades:

Opcions de títol

“La mentalitat guanyadora que té l’equip està present en el dia a dia. El missatge que traslladem des del cos tècnic és que hem de millorar cada dia. Segurament la gent ens veu amb opcions de guanyar el títol, però nosaltres pensem en guanyar cada partit, i això vol dir que de moment demà juguem contra el Madrid i és en el que ens hem de centrar. Si mantenim el ritme tindrem més opcions de guanyar la Champions tot i saber que hi ha rivals molt difícils.”

El plantejament

“És una eliminatòria però el plantejament no canvia. Hem de sortir a guanyar el partit d’entrada. Després sabem que tenim diferents opcions i s’ha de gestionar durant el partit, però en la prèvia no canvia res. Elles amb Alberto Toril van sortir més juntes a la supercopa, defensant més enrere, i variaran una mica respecte el partit de demà. Sabem que jugar contra elles tantes vegades vol dir canviar coses per ser menys previsibles i demà es podrà veure.”

La referència: la supercopa o la lliga?

“Els dos partits, per volum d’ocasions nostres, són similars i la diferència va ser que en la lliga vam tenir la capacitat de marcar abans i ens va fer tenir més espais en la segona part. El partit de demà, tenint en compte els precedents de Champions, segur que serà complicat perquè a fora és una competició complexe en què tothom ho dona tot. Ens hem d’adaptar a les necessitats del partit i en aquest sentit estem preparades segons el que el rival ens plantegi.”

Irene Paredes

“Igual que la resta de les convocades està disponible per jugar. Ve d’una lesió i hem d’anar amb compte però pot jugar. Ens aporta moltes coses en joc, sobretot en transicions defensives en que deixem situacions d’un contra un perquè la seva capacitat defensiva es de les millors del mon. A més, té un caràcter que ens ajuda a la gespa.”

Possible relaxació

“Tot el que hem fet fins ara ens ajuda i ens motiva per seguir igual. El nostre dia a dia no ha canviat i el que aconseguim és gracies a la bona feina. Hem de seguir en la mateixa línia, entendre que sempre hi ha coses que es fan be i coses a millorar. Per com entrenen no sortiran relaxades, al contrari.”

Una obligació

“Per com entenem el futbol sabem que hi ha una part molt important que depèn del que fem nosaltres. Després, en una eliminatòria, pot passar qualsevol cosa i hi ha condicions que no depenen de nosaltres. No podem jugar pensant que l’eliminatòria està resolta perquè no ho pensem. Hem tingut partits molt complicats contra el Madrid elles i hem de sortir amb la intenció de cada dia, generar el màxim d’ocasions per guanyar.”

Les baixes

“Tenir menys jugadores sempre condiciona perquè tens menys opcions per afrontar el partit. Tot i així crec que tenim una plantilla llarga amb molt nivell i hem demostrat la capacitat d’estar més unides. En funció de l’onze també tenim la capacitat que jugadores puguin assolir rols diferents i és una virtut perquè sempre hi ha diferents partits dins del mateix. Per això, tot i les baixes hem tingut fortalesa mental per estar unides per treure-ho tot endavant i demà serà igual. Per la tornada hem d’estar pendents de l’evolcuió de les lesionades però hi ha poques opcions que recuperem a ningú.”

Contacte amb Xavi?

“Encara no he tingut la possibilitat de parlar amb ell. Les agendes són complicades per poder coincidir però hi ha coses que estan per sobre els entrenadors i és la idiosincràsia del club. Pressionar endavant, crear ocasions de gol, fer gaudir a l’afició... És el model de joc del club i hi ha molt treball darrere. Estem fent molt bé les coses i estic content pel canvi de dinàmica que ha fet el masculí.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)