Barça

L’endemà de la “bufetada”

Recull de premsa. Crítiques al Madrid i elogis cap al Barça des de la capital estatal. En els principals mitjans esportius europeus i americans parlen de “ressorgiment” blaugrana

L’exhibició del Barça al Santiago Bernabéu, òbviament, va fer parlar en la premsa escrita durant el dia d’ahir. A Madrid, les portades dels dos principals diaris esportius van ser lapidàries. L’As va titular “Nit negra”, seguit d’un “El Barça de Xavi destrossa el pitjor Madrid i fantasieja amb la lliga”. El Marca va apostar per un “Una bufetada de les que fan mal”, i explicava: “El Barcelona es passeja al Bernabéu contra un Madrid irrecognoscible.”

No hi van posar filtres i en aquesta línia van anar també els principals diaris generalistes editats a la capital estatal, que van referir-se al partit en la portada. El Mundo: “El Barcelona de Xavi ofereix un recital al Bernabéu contra un Madrid caòtic”; El País: “El Barça goleja el Real Madrid”, i hi afegia que “el Barcelona, que va començar la temporada immers en una formidable crisi institucional i esportiva, va confirmar ahir al Santiago Bernabéu el seu desvetllament definitiu”, i La Razón va titular “El Barça disfruta en el clàssic”, amb referències al “caos tàctic al Madrid” i a una “golejada incontestable”.

Pel que fa a les cròniques dels mitjans esportius europeus més importants, a França, L’Équipe va indicar que “el Barcelona va estar sol a la gespa” del Santiago Bernabéu i que el Madrid “guardarà escassos records de la pilota, de la qual es va veure privada”. A Itàlia, La Gazzetta dello Sport va titular “Aubameyang encanta el clàssic. El Madrid, superat per l’onada blaugrana”, tot explicant que “el nou Barça de Xavi aprova amb nota l’examen del Bernabéu” i que “el resultat sembla fins i tot curt”. L’alemany Bild va ser contundent dient que “el Barça humilia el Madrid en el clàssic”, mentre que a Anglaterra la BBC es va referir al conjunt blaugrana com a “renascut”: “Si el Barcelona volia demostrar el seu ressorgiment amb Xavi, s’ho va prendre seriosament. Va silenciar el Bernabéu i va reviure la màgia del clàssic després d’un període de domini del Madrid.”

A l’altra punta del planeta, el rotatiu argentí Olé va expressar que “El Barcelona va ballar i va golejar el Madrid a casa” i, pel que fa a la publicació nord-americana Sports Illustrated, va assegurar que la victòria culer és “un altre maó sòlid en els fonaments que Xavi està posant com a entrenador d’un club que havia perdut completament el rumb”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)