Barça

Es guanyen el dret a somiar

Després de la contundent victòria al Bernabéu, el Barça no descarta lluitar per la lliga tenint en compte que el calendari li és favorable i que el Madrid podria acumular més desgast per la Champions

“Ens estan deixant somiar, i somiar és gratis”, destacava Dani Alves després del 0-4 al Santiago Bernabéu, partit en què, per cert, va celebrar els seus 400 duels vestint de blaugrana. El sentiment de Xavi i la resta de jugadors del FC Barcelona que van atendre els mitjans, si fa no fa, era el mateix. Continuen veient la lliga extremament complicada, però no descarten absolutament res. Després del clàssic, el Real Madrid ha quedat a 12 punts dels blaugrana, però tenen un partit menys, així que la diferència podria ser de només nou punts si fan la feina el dia 24 d’abril al Camp Nou contra el Rayo Vallecano. Després de com es va desenvolupar el duel al Santiago Bernabéu, el Barça s’ha guanyat el dret a somiar.

El Barça necessitaria tres ensopegades blanques, un objectiu complicat, però no impossible, i el fet d’haver guanyat el goal average és un punt a favor dels blaugrana. El repte dels de Xavi és continuar posant pressió al Madrid, que després de la desfeta en el clàssic ha entrat en un mar de dubtes. El primer que va voler fer Carlo Ancelotti és restar dramatisme a la derrota, però la realitat és que la sensació d’inferioritat respecte al Barça els ha generat un petit temor. No fins al punt de patir per la possibilitat de deixar escapar aquesta lliga, però sí per conscienciar-se que no es poden relaxar gens ni mica si la volen aconseguir.

El Barça té molt clar que les possibilitats inclouen guanyar-ho tot. I estan convençuts que ho poden fer. L’equip blaugrana ha agafat velocitat de vaixell de creuer i ara mateix no pensa que es pot deixar més punts pel camí. L’objectiu és sumar tots els punts que queden en la lliga, que en el cas blaugrana són deu partits. El Barça ja s’ha convertit en el gran perseguidor del Real Madrid, perquè està en millor forma que el Sevilla, que només ha guanyat dos partits dels últims nou.

El conjunt de Xavi també s’aferra al calendari, que els beneficia perquè, d’aquests deu partits, sis són al Camp Nou. El Madrid, per contra, només disputarà quatre partits al Bernabéu i la resta seran fora de casa. Aquest cap de setmana la lliga s’atura pels compromisos de les seleccions, però un cop es reprengui la competició, la següent jornada ja pot ser molt important, perquè el Barça rep el Sevilla a Barcelona i el Real Madrid viatja a Vigo. El duel contra els andalusos serà clau perquè el que perdi podria quedar despenjat de cara a la lluita pel títol i un empat entre els dos combinats amb una victòria blanca a Balaídos podria decantar molt el títol de lliga cap als blancs.

Ara bé, cal no oblidar que aquella setmana els equips tenen partits europeus que poden influir en les alineacions i en l’estat d’ànim dels equips. En aquest sentit, el desgast que pot tenir el Madrid contra el Chelsea sembla superior al del Barça contra l’Eintracht de Frankfurt. Abans de la final de la copa del Rei, que és el dia que el Barça jugarà el partit ajornat contra el Rayo Vallecano, hi ha quatre partits. D’aquests quatre, el Madrid només en juga un a casa, contra el Getafe. I les sortides que té no són gens fàcils. Vigo, Sevilla i Osasuna. És a dir, Balaídos, el Sánchez Pizjuán i El Sadar, on els blancs històricament mai són ben rebuts.

El Barça, per contra, ha de jugar en aquestes jornades contra el Sevilla al Camp Nou, la cita més complicada; al camp del Llevant, que a priori és fàcil perquè és el cuer i té molt complicada la permanència; contra el Cadis també a casa, i al camp de la Real Sociedad, aquest sí, un desplaçament exigent. Després quedaran cinc partits per acabar la lliga. En la jornada 34, els d’Ancelotti rebran l’Espanyol al Santiago Bernabéu i el Barça, el Mallorca al Camp Nou, dos partits relativament accessibles per a tots dos. En la següent, tant el Madrid com el Barça tenen dos desplaçaments complicats: els primers juguen el derbi madrileny al Wanda Metropolitano i el Barça visita el Betis al Benito Villamarín. Els andalusos estaran en plena lluita per les places europees. En la següent, la 36, els dos equips juguen de nou a casa: el Madrid, contra el Llevant, fàcil; el Barça, contra el Celta. En la penúltima jornada, els blancs visiten el camp del Cadis i els blaugrana, el del Getafe. I en l’última els dos equips tenen partits complicats que, en funció de com estigui la classificació, encara ho poden ser més. El Madrid rep el Betis al Bernabéu i el Barça, el Vila-real al Camp Nou.

Superioritat manifesta

El Barça va fer una autèntica exhibició sobre la gespa del Bernabéu. La superioritat va ser absoluta. Només cal repassar les estadístiques del partit per comprovar fins a quin punt els de Xavi van ser millors que els d’Ancelotti. Els blaugrana van aconseguir fer divuit rematades a la porteria i deu van anar entre els tres pals. El Madrid només va rematar quatre cops. Van ser quatre gols, però n’haurien pogut ser més si no arriba a ser per les sis intervencions de Courtouis. Que el Barça va tenir el domini del joc ho certifiquen les 695 passades que es van fer els jugadors, amb un percentatge d’encert del 89,4%. Aquesta dada explica perfectament per què el Madrid no va poder fer mal al contraatac. El Barça va tenir moltíssima precisió. La possessió també va ser blaugrana, en un percentatge del 60%. Aquestes són les xifres que certifiquen la superioritat blaugrana.

CALENDARI

El Barça jugarà sis partits al Camp Nou, mentre que el Madrid en té quatre a casa

MADRID

Els duels més complicats per als d’Ancelotti són el derbi madrileny i la cita amb el Sevilla
Barça
Barça-Sevilla Jornada 30
Llevant-Barça J. 31
Barça-Cadis J. 32
Real Sociedad-Barça J. 33
Barça-Rayo Vallecano J. 21
Barça-Mallorca J. 34
Betis-Barça J. 35
Barça-Celta J. 36
Getafe-Barça J. 37
Barça-Vila-real J. 38
R. Madrid
Celta-Real Madrid J. 30
Real Madrid-Getafe J. 31
Sevilla-Real Madrid J. 32
Osasuna-Real Madrid J. 33
Real Madrid-Espanyol J. 34
Atlético-Real Madrid J. 35
Real Madrid-Llevant J. 36
Cadis-Real Madrid J. 37
Real Madrid-Betis J. 38

BARÇA

Per als de Xavi, els partits més durs a fora són al camp de la Real i al Benito Villamarín

FACTOR EUROPA

Els blancs podrien tenir més desgast per l’eliminatòria de Champions contra el Chelsea

LA DADA

10
rematades
entre els tres pals va fer el Barça en el clàssic. Courtois va fer sis aturades.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)