La protagonista

Alèxia Putellas

La reina dels clàssics

En el partit més gris del Barça aquesta temporada, va ser una acció polèmica la que va acabar despertant l’equip de Jonatan Giráldez d’un son que va durar 45 minuts. El penal sobre Graham Hansen va permetre a Alèxia tenir l’oportunitat que no havia tingut en la primera part, en què la intensitat del Madrid no va deixar-li desplegar el seu millor futbol.

Amb la mateixa seguretat amb què va transformar el penal en la final contra el Chelsea, la capitana va empatar un partit que se li havia complicat i molt al conjunt de Giráldez. Va ser un punt d’inflexió. Clàudia Pina va aplanar el camí al Barça, que semblava que marxaria de l’Alfredo di Stéfano amb l’1-2. Però la pilota d’or encara tenia guardat un últim truc. Aprofitant el desordre tàctic d’un Madrid llançat a l’atac, el Barça va trobar l’espai en un contraatac i Patri Guijarro va deixar sola Alèxia davant de Misa. La definició de la blaugrana va ser digna de la jugadora que ha guanyat tots els títols individuals possibles. Va picar la pilota amb l’esquerra per sobre la portera per deixar encarrilada una eliminatòria que en el descans semblava condemnada a decidir-se al Camp Nou.

Amb el d’ahir ja són set gols en sis partits contra el Madrid i els cinc d’aquesta temporada han estat decisius. Va posar fi a la resistència blanca en la semifinal de la supercopa amb un gol en el 90’, va desencallar el partit del títol de lliga al Johan Cruyff amb dos gols abans del descans i ahir va fer un doblet que acosta el Barça a les semifinals. És la reina dels clàssics.