La rendibilitat de Clàudia Pina

En forma. La de Montcada, sisena màxima golejadora de l’equip, surt reforçada del clàssic i es reivindica de nou

L’any 2018 Clàudia Pina va trucar a la porta del futbol mundial. Al gener es va convertir en la futbolista més jove que debutava amb el primer equip del Barça amb 16 anys, 5 mesos i 2 dies. A l’estiu va disputar el mundial sub 20, en què Espanya va ser subcampiona. Però no en tenia prou: va debutar en la Champions al setembre i al novembre va ser la líder de la selecció espanyola sub 17 que va guanyar el mundial. La futbolista de Montcada i Reixac va ser escollida la millor jugadora del torneig i va ser bota de plata amb set gols.

Moltes expectatives generades per una jugadora que durant la seva etapa formativa havia arribat a marcar més de cent gols en un curs. Va cremar etapes a una velocitat de vertigen, però no va acabar de trobar el seu lloc en el primer equip blaugrana, on la competència era altíssima. La falta de minuts va desembocar en la seva cessió al Sevilla. I que bé li va anar! 34 partits, 10 gols –un contra el Barça en la copa– i un lideratge en atac que li van permetre guanyar-se el bitllet de tornada cap a Barcelona.

No és titular en el Barça de Jonatan Giráldez, però sí que és un comodí que pot actuar tant d’interior com en alguna de les posicions d’atac. Aquesta temporada ha disputat 26 partits entre totes les competicions –deu de titular– i suma 12 gols i 10 assistències. Números propis d’una jugadora amb molts minuts.

Dimarts a l’Alfredo di Stéfano va donar dinamisme al Barça. Quan tothom podia pensar que un retoc evident al descans era l’entrada d’Irene Paredes per Andrea Pereira per protegir-se més en defensa, el tècnic va incorporar Clàudia Pina per Leila, endarrerint Rölfo al lateral esquerre amb llibertat per tot el carril. La jugadora de Montcada i Reixac va aportar ritme i oxigen a l’atac blaugrana, que no havia tingut idees fins llavors. “Ens faltaven línies de passada en la primera part, i el fet que Pina ajudés el joc interior ha obligat el Madrid a defensar diferent”, va dir Giráldez en acabar el partit.

Per acabar de rematar la seva actuació, va fer l’1-2, que va aplanar el camí de la victòria amb un xut sec dins l’àrea. El primer gol en la Champions. Un gol que va celebrar petonejant l’escut. El Barça és el club de la seva vida. Pina és una jugadora formada a la Masia i l’exemple que la paciència i el treball tenen la seva recompensa. I només té 20 anys.