Barça

Lligats de mans

En el dia d’avui, el Barça prioritza solucionar el tema del ‘fair play’ abans que avançar en les negociacions per qualsevol davanter de l’estil Haaland o Salah

Des del club també tenen molt clar que no pensen fer bogeries

En l’entrevista que els mitjans del club van fer a Joan Laporta quan es complia el seu primer any de mandat, el president del FC Barcelona ja va deixar molt clar que si volien fitxar invertint quantitats importants de diners abans necessitaven activar alguna de les palanques que permetrien assegurar més recursos per a l’entitat. Eren tres: el possible acord amb el fons CVC, que suposaria una injecció de prop de 270 milions d’euros, encara que en cap cas tot aniria destinat a fitxatges; la venda parcial de Barça Studios –té el vistiplau de l’assemblea de compromissaris per vendre’n fins a un 49%–, i també la venda de BLM Merchandising, que també suposaria una bona injecció de diners.

Qualsevol d’aquestes operacions donaria més marge al club, però, com expliquen en el Barça, s’ha de desterrar la idea que això suposi que es poden fitxar “25 Haalands”. En el dia d’avui, el Barça no està en condicions de portar cap dels jugadors que aquests dies apareixen en els mitjans. I el problema és que no hi ha fair play financer per poder inscriure a ningú perquè una de les notícies de fa molt pocs dies era que el límit salarial blaugrana és de -144 milions d’euros. Així que, si no passen coses, el club ni tan sols pot inscriure els jugadors que ja té fitxats de cara a la temporada vinent, i si vol fer alguna incorporació més hauria de ser amb la regla del 4-1 o del 2-1, en funció de si marxa algun jugador amb una fitxa molt elevada.

El Barça, ara mateix, està lligat de mans per moure’s en el mercat, malgrat que en els propers mesos confia a poder resoldre alguna operació de magnitud com les abans esmentades per poder lluitar per fer aquest gran fitxatge que Joan Laporta considera essencial per a l’enlairament del seu projecte. No s’ha rendit, en cap cas, però admet que les dificultats són enormes. La prioritat absoluta del club és Haaland i, de fet, ja saben que és una operació de 250 milions d’euros, però abans de començar a fer números necessiten que el jugador accepti venir cobrant una mica menys que el que li puguin oferir el Manchester City o el Real Madrid, i que les possibles comissions que s’hagin de pagar al pare i a Mino Raiola no s’hagin de pagar de cop sinó espaiades en el temps. Amb el jugador ja han fet bona feina i la visita de Xavi i Jordi Cruyff va ser molt positiva, però ha de ser ell qui ha de decidir rebaixar les seves pretensions.

Si Haaland no pogués arribar, és cert que a la direcció esportiva li agrada molt el perfil de Salah, del Liverpool, i que encara no ha renovat, però ara mateix no es poden plantejar fer ofertes concretes fins que no resolguin els temes prioritaris, que són els econòmics, si realment es vol anar seriosament per un d’aquests davanters top. El diari L’Équipe va informar l’altre dia que el Barça es plantejava intentar fitxar Mbappé, però des del club blaugrana ho consideren una mesura de pressió del jugador per enviar el missatge al Real Madrid que desisteixi de fitxar Haaland, que no el vol al seu costat perquè no vol compartir cap mena de protagonisme. El Barça té clar que Mbappé serà blanc.

Des del FC Barcelona tenen molt clar que no es poden repetir els errors del passat i que han dut el club a la situació actual. Ho pensen a la secretaria tècnica, que són els que negocien els fitxatges i les rebaixes salarials. I en aquest sentit, Laporta, malgrat que vol un fitxatge il·lusionant, també toca de peus a terra. “No perdrem el cap per una operació d’aquestes magnituds. S’hauran d’adaptar als nivells salarials del Barça i a una estructura econòmica de l’operació que mantingui la sostenibilitat i l’equilibri del club”, ha dit en més d’una ocasió, l’última en l’entrevista a Mundo Deportivo d’avui.

HAALAND

Segueix sent el gran objectiu del club blaugrana però és una operació difícil

MBAPPÉ

Al Barça pensen que és un missatge al Madrid perquè no hi portin Haaland
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)