Barça

Un dia per a la història

El Barça ho té tot a favor per ser en les semifinals de la Champions i convertir el clàssic en una festa blaugrana

Les de Giráldez han guanyat els seus 36 partits oficials

Tots els que van comprar l’entrada, que no fallin a la cita. I, si al final no hi poden anar per qualsevol motiu, que l’ha cedeixin a un altre. Però que cap seient del Camp Nou avui quedi buit. Hi ha tots els elements per convertir la tornada dels quarts de final de la Champions femenina en un dia històric per al FC Barcelona i també per a tot el futbol femení en general. Si es compleixen tots els pronòstics, l’estadi blaugrana presentarà un ple absolut per ser l’escenari del partit entre el Barça i el Real Madrid i que ha de decidir quin dels dos equips es classifica per a les semifinals de la competició.

Amb el cartell d’entrades esgotades penjat ja des de fa uns dies, el club blaugrana vol aconseguir el rècord de públic en un partit de futbol femení; ara mateix el té la final del mundial del 1999 entre els Estats Units i la Xina, amb 90.195 espectadors al Rose Bowl de Pasadena. La capacitat del Camp Nou és més gran –99.354– i el Barça s’ha involucrat completament perquè la fita sigui realitzable. Pel que fa a enfrontaments entre clubs, el rècord encara el té el duel entre l’Atlético i el Barça que es va disputar el 2019 al Wanda Metropolitano davant de 60.739 espectadors. Aquest sí que quedarà totalment superat la tarda d’avui.

L’afició blaugrana no pot fallar. Perquè, més enllà d’aquests rècords, el Barça té l’oportunitat de segellar la classificació per a les semifinals de la Champions i a sobre contra l’etern rival. Les vigents campiones volen tenir l’oportunitat de defensar el títol i això depèn de deixar fora de la competició un equip que al llarg d’aquesta temporada ja han vençut en diverses ocasions. En la lliga ho van fer per 1-3 a Madrid, a l’Estadi Johan Cruyff les van golejar per 5-0 –un triomf que, per cert, va donar matemàticament el títol a les blaugrana– i en les semifinals de la supercopa d’Espanya també van derrotar les madridistes per 1-0.

Però les futbolistes de Jonatan Giráldez no es poden confiar i tenen el millor exemple en el que va passar en el partit d’anada a Valdebebas. Sí que va acabar en 1-3 però el Real Madrid es va avançar amb un gol d’Olga Carmona i el Barça va haver de treballar de valent per aixecar el partit amb el doblet d’Alèxia Putellas –un gol d’aquests, d’un penal molt protestat pel Real Madrid– i el gol de Claudia Pina. Però és una evidència que el conjunt blanc també està progressant i que cada cop posarà les coses més difícils si les blaugrana no estan a l’altura. Així que la consigna de Giráldez ha de ser afrontar el duel sense pensar en l’avantatge de l’anada, que no és gens dolent, i sobretot sortir a jugar com sempre. Perquè el Barça està demostrant que és un equip intractable que aquesta temporada suma 36 victòries en els 36 partits oficials que ha disputat. L’equip capitanejat per Alèxia Putellas és el que millor juga i el que té més recursos, però ho haurà de demostrar.

I on millor que al Camp Nou i amb el suport d’una afició que estarà completament entregada. Serà important per a l’equip, també, notar el suport del públic, que s’ha de convertir en la dotzena jugadora per portar l’equip cap a les semifinals. Aquestes futbolistes es mereixen viure una nit històrica i màgica en un Camp Nou com el de les grans ocasions. Han merescut per mèrits propis ser les protagonistes en un dels grans temples del futbol europeu. Ahir ja van trepitjar la gespa i s’hi van sentir com a casa. Avui tot està a punt perquè el dia sigui una festa en blaugrana i que la jornada quedi per sempre més gravada en la història del club.

PRECEDENTS

Són favorables al Barça però cal anar en compte i el millor exemple és el duel d’anada

Una festa prèvia a dins i fora

El club ha preparat un munt d’activitats en la prèvia del partit amb l’objectiu que el Camp Nou sigui una gran festa. Hi haurà un parc de patinatge, ubicat a la zona de l’esplanada de tribuna, on els més intrèpids podran demostrar les seves habilitats amb el patinet, i els tornejos de bàsquet 3x3 i futsal 3x3, en què competiran exclusivament nenes. l hi haurà fotomaton, on tothom qui vulgui es podrà fer una foto amb un filtre especial amb el lema #MoreThanEmpowerment. L’animació dins del Camp Nou serà a càrrec de Bernat Gascón, l’speaker habitual del femení, que estarà acompanyat de l’actriu Sílvia Abril.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)