Barça

“Estem veient la llum”

Barça. Sergio Busquets reconeix que l’arribada de Xavi a la banqueta ha permès a l’equip tornar a tenir una identitat, no descarta la lliga mentre sigui possible i admet que al camp ha patit

Sergio Busquets no acostuma a concedir gaires entrevistes. I és una llàstima perquè s’explica bé i diu coses interessants. I coneix com pocs el Barça. Ahir a la nit va estar en el Tu diràs de RAC1 i va fer un bon diagnòstic del que s’ha viscut al club i a l’equip en els últims anys. Considera que des de l’entitat no es van fer les coses “del tot bé” i que l’arribada d’entrenadors que tenien una idea diferent d’allò a què estaven acostumats els va anar desvirtuant com a equip. “Tenien la seva idea i eren entrenadors vàlids però era diferent. Vam guanyar lligues, això sí.”

Ara amb Xavi, però, creu que s’està tornant al camí del qual mai s’hauria d’haver sortit: “Tenim una idea, es reconeix l’estil i la nostra filosofia. Una mica sí que és tornar a l’època del Pep, sobretot per com gaudim, però hi ha diferències perquè el futbol i els rivals han evolucionat.” Busquets està encantat amb la feina de Xavi. “L’equip funciona, juguem bé i estem en una dinàmica positiva de joc i resultats. Estem veient la llum”, va manifestar. I li dona molt mèrit perquè el que es va trobar quan va venir no era un panorama fàcil: “Ha treballat molt i ha costat perquè molts jugadors no coneixien aquesta idea. Hem fet bons fitxatges també. I quan guanyes és més fàcil canviar-ho tot.”

Busquets va reconèixer que en els últims anys “ha patit” al camp, sobretot en les eliminatòries europees, perquè “quan ets inferior ho passes malament”, però lamenta que les crítiques se centressin sobretot en determinats jugadors, com ell, Piqué, Alba o Sergi Roberto. Sobretot perquè també eren els més veterans. “Hi ha jugadors de 30 i escaig més respectats i que guanyen. No soc, ni he sigut ni seré ràpid. Si ets un equip llarg i hi ha espais, pateixo jo i pateix Bolt”, va defensar-se. El migcampista no pensa a retirar-se encara i decidirà què farà un cop acabi la temporada que ve. Això sí, avisa que no serà un problema per al Barça. I que no es veu jugant a Europa en un altre equip.

Busquets va avalar el fitxatge de Kessié perquè li veu bones condicions i considera que és positiu que hi hagi competència, encara que en la seva posició sigui difícil trobar-ne. “Hi ha pocs perfils com el meu”, comenta, i esmenta Nico i Frenkie de Jong com els que li poden donar el relleu en breu. Busquets va explicar que ja han superat el dol de jugar l’Europa League i que volen guanyar-la, i no descarta la lliga “mentre les matemàtiques no diguin el contrari”. Veu el Barça capaç de no perdre cap més partit fins a final de temporada. És el que té l’optimisme que s’ha instal·lat en el club i l’equip. “Si l’economia ens ho permet i podem fer algun fitxatge bo, a dalt, dels que marquen diferències, podem fer alguna cosa gran”, va vaticinar el capità.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)