Barça

La protagonista

Caroline Graham Hansen

Qui vol Haaland?

Fa anys que a Noruega el futbol femení ha donat molts més èxits que el masculí. De fet, aquesta dicotomia entre l’un i l’altre queda reflectida perfectament amb una de les poques sèries de futbol que es poden mirar, la brillant Home ground, L’entrenadora noruega de més renom es fa càrrec d’un equip masculí de poca volada i el xoc cultural és formidable. Davant els jugadors que dubten, ella entra al vestidor i els etziba: “I vosaltres, què heu guanyat?”. “Jo, una Champions, i ara tots a entrenar-vos.”

Fruit d’aquesta passió que tenen les nenes i les dones a Noruega pel futbol ha sorgit el talent descomunal de Hansen. Si alguna dia, per casualitat, topa amb el davanter que tot el món mundial vol fitxar, el seu compatriota Haaland, també li pot recordar: “I tu, què has guanyat?” Al costat d’ella, doncs gairebé res.

Hansen, a més, també li podrà recordar que més de noranta mil seguidors han embogit amb el seu joc i l’han aclamat en la Champions, un fet que ell, ni en el millor dels seus somnis, pot arribar a albirar perquè ni el camp del City, ni el del Bayern de Munic i molt menys el del Madrid viuran un partit tan memorable com el d’ahir.

Hansen sembla haver nascut per jugar a l’etern Barça que sempre busca els millors extrems del món. Xavi Hernández, des de la llotja, devia pensar el mateix. Verticalitat, driblatge, velocitat, combinació i gol. Qui en dona més? Una jugadora que aixecaria els seguidors del Camp Nou cada vegada que agafés la pilota. En el partit dels partits tampoc es va amagar. Col·locada a la dreta i amb l’altra bala nòrdica, Rolfö, a l’esquerra, va irrompre constantment en les zones de perill i no va marcar de miracle en la primera que va tenir. Es va posar les mans al cap. Incrèdula. En la segona part li van fer un penal como una catedral (49’), però el VAR no es va donar per al·ludit. Un altre cop les mans al cap. Tot i que la defensa del Madrid tenia tots els ulls posats en ella va continuar persistint i finalment va llegir una centrada de Rolfö que Aitana gairebé remata amb l’esperó per clavar-la a la xarxa. Noranta mil seguidors embogits mentre corria per la banda celebrant un gol contra l’etern rival. Qui vol Haaland i el seu posat de nen cregut?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)