Barça

Tot el món als seus peus

Les jugadores del Barça paeixen una jornada que servirà d’impuls per a un tram final de temporada en què l’equip aspira a guanyar-ho tot

El partit del Camp Nou ha de ser un punt de partida cap a un creixement més gran del futbol femení

Hi ha millors i pitjors ressaques. La que ahir tenien les jugadores del Barça i les 91.553 persones que van assistir al Camp Nou deuria ser la més dolça i agradable de la seva vida. Una ressaca plena d’emocions difícils de descriure amb paraules però que, alhora, podrien tenir milers d’adjectius per explicar-les. Assimilar el que va passar dimecres necessita temps. Un temps que aquestes futbolistes no tenen. Són tan competitives i professionals que ja deuen pensar en el duel de demà contra el Vila-real en la lliga. No només volen els quatre títols, sinó que volen guanyar tots els partits, començant per aquest. No seran 91.553 espectadors, però l’afició que les rebi al Johan Cruyff segur que encara seguirà en un núvol.

El Barça tornarà a jugar al Camp Nou aviat, en les semifinals, però la primera vegada amb públic és única. 91.553 és una xifra que ja forma part dels llibres d’història. I podria haver estat més alta si els accessos a l’estadi no s’haguessin col·lapsat i alguns aficionats no s’haguessin quedat sense poder entrar a l’estadi. La gent tenia tantes ganes de veure l’equip que la festa va durar més de 90 minuts. Va començar a les cinc de la tarda amb la rebuda de l’autocar, va continuar durant el partit i va seguir amb el xiulet final. La gent va decidir quedar-se a aplaudir i celebrar amb les futbolistes la gesta aconseguida, especialment el sector de la grada d’animació. Elles van respondre a l’excel·lent actitud de l’afició amb una volta d’honor, aplaudiments, càntics i fotografies fins que tothom quedés satisfet. Perquè, a part de ser molt bones damunt la gespa, ho són fora. Són properes i agraïdes i això la gent també ho valora.

La nova era

Alèxia Putellas, emblema de la generació, va parlar d’una nova era en la roda de premsa prèvia. Abans del rècord. Tothom es quedarà amb l’assistència, però el que va passar dimecres ja era un punt d’inflexió independentment de la gent que hi assistís. El Barça ha crescut des del 2015 a una velocitat vertiginosa i s’ha guanyat el dret a jugar al temple blaugrana. Però perquè la nova era prosperi s’ha de donar continuïtat a tot el que fa créixer el futbol femení. Que el suport no sigui flor d’un dia i que qui encara no ha fet el pas el faci. Que les paraules no quedin en això, començant per la professionalització de la lliga, un procés que s’ha anat eternitzant. Prou de casos com el del Rayo Vallecano. Prou de menysprear competicions com la supercopa d’Espanya i més dignificar-les per situar-les a l’alçada de les jugadores. Perquè elles sempre donen la talla.

FACTOR CAMP NOU

La connexió amb l’afició va ser brutal i s’espera que es repeteixi en l’anada de semifinals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)