Barça

La gran escalada

Xavi ha girat el Barça com un mitjó millorant tots els aspectes del joc i acumulant una ratxa de 14 partits sense perdre

L’equip fa tres partits que no rep gols

El Barça ja és segon de la lliga i ja s’erigeix, per mèrits propis, en el principal perseguidor del Real Madrid en la lluita pel títol de lliga. Per classificació però sobretot per les sensacions que transmet perquè ara mateix no hi ha cap equip de la lliga que mostri una fam de victòria i una superioritat futbolística vers els rivals com el conjunt dirigit per Xavi Hernández. La lliga és una quimera, i encara més si els madridistes continuen disfrutant d’arbitratges com el de Balaídos, però l’esperança és l’últim que es perd. I aquest Barça fa molt de temps que està demostrant que no es pensa rendir i que pensa continuar pressionant un Madrid que pel que fa al joc està ensenyant poca cosa.

I això és degut a la gran escalada que ha fet el Barça des que Xavi es va fer càrrec del primer equip. El tècnic terrassenc ha girat com un mitjó l’equip que va heretar de Ronald Koeman i, si bé és cert que les quatre incorporacions en el mercat d’hivern i la recuperació d’alguns lesionats han estat importants, el factor clau per donar la volta a la situació de l’equip ha estat la feina feta pel tècnic perquè l’equip ha millorat en totes les facetes del joc; en l’aspecte tàctic, el físic i en l’actitud. I no ha estat una feina senzilla. Han estat hores i hores d’entrenaments, amb sessions particulars en molts casos, i també fent feina de psicologia, fent creure als jugadors que estaven capacitats per jugar molt millor del que ho estaven fent.

I el resultat és que el Barça ja és segon després de protagonitzar una remuntada espectacular. L’última derrota en la lliga va ser el 4 de desembre contra el Betis al Camp Nou. Des d’aleshores, els de Xavi han encadenat una ratxa de resultats espectacular i ja acumulen 14 partits sense perdre.

El gran salt es podria dir que l’equip l’ha fet en aquest 2022, on marca una trajectòria espectacular des que es va imposar en el primer partit de l’any, jugat a Mallorca. Dels onze partits, 9 victòries i només 2 empats, contra el Granada (1-1) i en el derbi contra l’Espanyol (2-2). En total són 29 punts de 33 possibles. Una ratxa que ha estat impossible de seguir per a la resta d’equips que el superaven en la classificació i que fa que el Barça ja s’hagi situat segon. Xavi va agafar l’equip quan era novè.

I, a més a més, ha pogut superar rivals d’entitat, una assignatura pendent del Barça, que en els últims temps era incapaç d’imposar-se contra equips de certa entitat. Va golejar l’Atlético per 4-2, el València per 1-4 a Mestalla, el Real Madrid, al qual van golejar al Santiago Bernabéu per 0-4 en una nit on haurien pogut fer molts més gols. I l’últim rival d’entitat al qual han vençut és el Sevilla, gràcies a la genialitat de Pedri. La trajectòria en la lliga és espectacular i en l’Europa League l’equip també camina amb pas ferm i ha deixat pel camí el Nàpols, al qual va vèncer per 2-4, i el Galatasaray, per 1-2, tots dos a domicili, on es jugaven continuar vius després dels empats al Camp Nou. Al marge de la millora en l’atac, el conjunt blaugrana també s’ha fet fort en defensa. La intensitat que reclama Xavi als seus jugadors, la bona pressió avançada que fa l’equip i una molt millor col·locació sobre el terreny de joc fan que als equips els costi molt més crear-los perill. L’equip ja fa tres partits consecutius que no encaixa (Sevilla, Real Madrid i Osasuna).

El Barça ara és un equip molt més compacte, amb molts més recursos i una cosa molt important és que a còpia de bons partits s’ha tornat a guanyar el respecte i la por dels seus rivals. Fins i tot Lopetegui, el tècnic del Sevilla, va arribar a dir que els de Xavi eren possiblement l’equip d’Europa que està en millor forma. I tot això el tècnic terrassenc ho ha aconseguit amb molt poc temps de feina, la qual, però, ha estat de qualitat. L’equip amb ell ha fet un canvi total.

29

punts

el 2022

DEFENSA

Barça-Sevilla 1-0
Real Madrid-Barça 0-4
Barça-Osasuna 4-0
Elx-Barça 1-2
Barça-Athletic 4-0
València-Barça 1-4
Espanyol-Barça 2-2
Barça-Atlético 4-2
Alavés-Barça 0-1
Granada-Barça 1-1
Mallorca-Barça 0-1
Sevilla-Barça 1-1
Barça-Elx 3-2
Osasuna-Barça 2-2

EL JOC

L’equip ja no rep tantes ocasions i ja fa tres partits seguits que no encaixa
L’equip ja genera por als seus rivals perquè té molts recursos ofensius i és competitiu

LA DADA

L’última derrota en la lliga va ser contra el Betis al Camp Nou al desembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)