Barça

El protagonista

Ferran Torres

La insistència de Ferran

“Xavi m’ha transmès confiança des del primer dia i això ha estat important per a la meva adaptació”, va dir Ferran Torres en la roda de premsa prèvia al partit d’ahir. El tècnic sempre l’ha defensat i ha apostat per ell. El valencià va debutar en l’Europa League amb el Barça contra el Nàpols al Camp Nou fent el gol de l’empat però amb llàgrimes als ulls amb el xiulet final. No havia estat encertat de cara a gol, havia errat algunes ocasions clares, i les crítiques per la seva poca punteria van començar a rodejar-lo. I això que mai havia destacat per ser un davanter centre ni un golejador. Però era la gran aposta del mercat d’hivern, amb un preu de traspàs molt elevat tenint en compte la delicada situació econòmica de l’entitat blaugrana i que no jugava des de l’octubre per una lesió.

Ferran va insistir. També Xavi, que només va deixar-lo a la banqueta al camp de l’Elx i va acabar marcant el gol de l’empat. De mica en mica, l’exjugador del Manchester City va començar a destapar el tap de l’ampolla dels gols: dos contra l’Osasuna i un al Santiago Bernabéu. A més d’un parell d’assistències i un rendiment influent en tot l’ecosistema ofensiu del Barça juntament amb Aubameyang i Dembélé.

Al Deutsche Bank Park, Ferran Torres va començar amb força. En la primera pilota que va rebre, va arrencar en direcció a la frontal i es va treure de la màniga una canonada que Trapp va enviar a córner amb una mà providencial. Va ser un miratge. El Barça es va desfer com un terròs de sucre i Ferran també va desaparèixer. De fet, la majoria de les accions ofensives blaugrana van arribar pel costat d’Adama, aprofitant el seu potent un contra un. Però Xavi confia i molt en Ferran i ho va tornar a demostrar quan va decidir fer entrar Dembélé pel de l’Hospitalet i no pas pel valencià. No ho va desaprofitar.

La irrupció del francès i De Jong va reactivar el Barça. Cinc minuts sobre la gespa de Frankfurt van ser suficients per iniciar la jugada de l’empat dels de Xavi. El francès va trobar Frenkie, que al primer toc va connectar amb Ferran. Una doble paret a tota velocitat va descol·locar la defensa i va generar el primer forat dins de l’àrea alemanya en tot el partit. El 19 blaugrana va definir amb sang freda davant de Trapp per situar l’empat en l’electrònic. Un gol importantíssim perquè el Barça estava patint i molt. Estava més a prop el 2-0 que l’1-1 i un segon gol local hauria estat una llosa molt pesada de cara al partit de tornada al Camp Nou de la setmana que ve. Però no. El gol de Ferran va neutralitzar l’embranzida de l’Eintracht i de la seva afició i el Barça va afrontar amb una mica més de tranquil·litat el tram final del partit.

Xavi feia broma abans del duel sobre els elogis que li havia llançat Ferran pocs minuts abans en la mateixa sala de premsa: “Vol jugar”, deia amb un somriure. I continuava: “Té una personalitat brutal.” El tècnic el va fer jugar i el valencià va respondre. Insistir i insistir. Els gols arriben.

41
intervencions
3
rematades
1
gol
4
pilotes perdudes Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)