Barça

Sense concessions

El Barça reprèn el fil de la lliga, en què encadena sis victòries consecutives

Els blaugrana poden obrir forat respecte a l’Atlético de Madrid, però han de guanyar per recuperar la segona posició, ara en mans del Sevilla

El futbol no s’atura i, sense temps per descansar, al Barça li toca afrontar un altre compromís decisiu per al seu futur a la lliga, ara contra el Llevant (21 h, Movistar+). Els rivals no afluixen i un bitllet per a la Champions es vendrà més car que mai. Qualsevol concessió pot ser decisiva. El Barça sortirà a la gespa del Ciutat de València en tercera posició, amb el Sevilla tres punts per sobre. La derrota de l’Atlético de Madrid al camp del Mallorca afavoreix els de Xavi. Una victòria aquesta nit podria deixar els colchoneros un xic més despenjats en la lluita per la segona plaça i a tres punts dels culers. Mentrestant, el Betis continua amb l’alè al clatell dels blaugrana: ara mateix es troben a només un punt. El Barça s’ha de centrar en l’objectiu primordial, que és acabar entre els quatre primers, i per això no pot fallar avui.

L’equip de Xavi ha de deixar aparcada l’Europa League. Ja tindrà temps per pensar a rematar la feina al Camp Nou contra l’Eintracht. El que sí que ha de fer és no refiar-se del rival. El Llevant es planta al duel d’aquesta nit en penúltima posició però en una situació completament diferent a la de fa tres mesos. El conjunt granota ocupa places de descens des de la jornada 8, fins a la 20 no va aconseguir la primera victòria i en la 24 (10 de gener) tenia la salvació a 10 punts. Si avui guanya pot situar-se’n a només quatre i somiar una temporada més a primera, fet que semblava pràcticament una utopia fa unes setmanes. El tècnic, Alessio Lisci, recupera Óscar Duarte, Dani Gómez i Soldado. En canvi no hi seran ni Mustafi ni l’exblaugrana Martín Cáceres, a part dels lesionats Clerc i De Frutos.

Luuk de Jong, la novetat a la llista

Tot i el calendari comprimit i la proximitat del duel de tornada dels quarts de l’Europa League, no s’esperen gaires canvis en l’onze, més enllà dels obligats. Xavi, que assegura que l’equip està bé físicament, recupera Dani Alves respecte a dijous, a més de Luuk de Jong, que ja ha superat el coronavirus. La presència del lateral brasiler permet a Xavi no haver de fer invents a la dreta amb Araujo i Eric, que apunten a parella de centrals titular per l’absència de Gerard Piqué per lesió. Frenkie de Jong i Dembélé, suplents a Alemanya però decisius en la millora del joc en la segona part, podrien recuperar el seu lloc a l’onze i tornar a deixar a la banqueta Gavi i Adama. El tècnic blaugrana no ha pogut incloure finalment a la llista Memphis Depay ni tampoc Sergiño Dest, que sí que podrien entrar en la convocatòria del partit contra l’Eintracht.

RIVAL NECESSITAT

El Llevant, en descens des de la jornada 8, veu més a prop que mai la salvació

EUROPA A LA VISTA

Tot i la proximitat del duel contra l’Eintracht, no s’esperen rotacions

Mala ratxa al Ciutat de València

El Barça no guarda bons records dels últims partits al camp del Llevant. El conjunt blaugrana ha ensopegat en quatre de les últimes cinc visites al Ciutat de València: 3-3 la temporada passada –deixant-se remuntar un 0-2–, 3-1 la 2019/2020, 2-1 en la copa del Rei l’any 2019 i 5-4 el curs 2017/2018. L’única victòria va ser el 16 de desembre del 2018: un 0-5 còmode en lliga. És un motiu més per sortir a jugar amb la màxima concentració i no refiar-se del rival.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)