Barça

Ansu, aviat però sense data

A poc a poc. El jugador del Barça confia a tornar ben aviat als terrenys de joc, però reconeix que serà quan les sensacions siguin perfectes. Laporta també li demana que no tingui pressa

Prudència. Aquesta és la paraula que podria definir millor com s’està gestionant el retorn d’Ansu Fati als terrenys de joc. Les operacions al genoll de la temporada passada i la lesió al bíceps femoral de la cama esquerra, amb recaiguda inclosa, fan que el Barça vulgui anar a poc a poc amb el jugador. Ell mateix no es posa una data concreta per tornar a jugar. Així ho va explicar en la presentació de la dissetena edició del llibre Relats solidaris de l’esport, que aquest any apadrina el mateix Ansu i que destinarà tots els beneficis a l’entitat solidària Pallapupas.

Era el primer cop que podíem sentir l’atacant blaugrana després de tot aquest procés llarg i complicat que ha viscut els darrers mesos. Ansu, responent en català, va parlar d’un factor clau a l’hora de decidir quan es produirà el seu retorn: les sensacions. “No sé quan tornaré. Estic treballant dia a dia. Dependrà de les meves sensacions i de com em vegin tant l’entrenador com els preparadors físics. Vull anar a poc a poc, però espero tornar aviat.” Un missatge similar al que ja va llançar Xavi fa uns dies en una roda de premsa quan li van preguntar pel jugador. Després del calvari que ha passat, no es vol fer el més mínim pas en fals i, per això, Ansu va evitar pronunciar-se sobre si podria tenir uns minuts contra el Cadis o bé podria ser més tard. D’oportunitats, no li’n faltaran, ja que el Barça juga fins a tres partits la setmana que ve: contra els andalusos i contra la Real Sociedad i el Rayo Vallecano.

Agraïment al club

La recaiguda que va tenir el mes de gener passat a San Mamés en el partit de la copa del Rei contra l’Athletic Club va ser un cop molt dur per a Ansu. El 10 blaugrana va decidir no passar per la sala d’operacions i optar per un tractament més conservador per tal d’intentar tornar com més aviat millor. “Va ser un moment dur, però vaig estar tranquil, perquè el club sempre va ser al meu costat. Li estic molt agraït”, va explicar Ansu. “Lesionar-se no és fàcil. És el pitjor que pot passar a un jugador, però toca mirar endavant i treballar per tornar a fer el que més ens agrada”, hi va afegir.

Tot i que el Barça ha pogut resoldre la falta de gol amb l’arribada de futbolistes com Ferran Torres i Aubameyang, és evident que Ansu és una garantia. Ha jugat deu estones aquesta temporada i ha fet cinc dianes: el Llevant, el València, el Dinamo, el Celta i el Madrid van tastar l’instint golejador del 10. En minuts, surt pràcticament a un gol per matx. La competència no preocupa el jugador blaugrana: “Estic tranquil. El Barça sempre ha de tenir els millors jugadors.” Ansu també va parlar del canvi que ha fet l’equip amb l’arribada de Xavi: “Els jugadors tenim una mentalitat diferent, de treballar més, i s’estan veient els resultats.”

Laporta, optimista

Ansu Fati va compartir acte amb Joan Laporta. El president del Barça també va aconsellar el futbolista. “A mi m’han dit que ja estàs, però volen aguantar-te deu o quinze dies més perquè tot es consolidi. No tinguis pressa.” Si el 10 torna en condicions, serà el millor fitxatge possible. El mateix Laporta va voler oblidar-se de l’arribada de qualsevol crac: “Ja tenim el millor: Ansu Fati.”

El màxim mandatari blaugrana es va aventurar a dir que el Barça es proclamarà campió de lliga malgrat la distància de 12 punts respecte al Madrid: “Tinc la lliga al cap. Crec que la guanyarem.”

LES PARAULES D’ANSU FATI I JOAN LAPORTA

No sé quan podré reaparèixer. Estic treballant dia a dia. Dependrà de les sensacions, però espero tornar aviat
El canvi d’entrenador ha anat molt bé. Tenim una altra mentalitat i es veuen els resultats
Ansu Fati
jugador del barça
Quan em pregunten qui fitxarem, els dic que ja tenim el millor: Ansu Fati
Joan Laporta
president del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)