Barça

La pitjor derrota de la seva carrera

Kevin Trapp torna al Camp Nou cinc anys després del 6-1 encaixat amb el PSG

El porter vol treure’s l’espina i guanyar aquesta nit

“Fa anys que intento oblidar aquell partit, però sempre me’l recorden”

Kevin Trapp va disputar dijous passat a Frankfurt el partit número 50 en competició europea: 12 a la Champions i 38 a l’Europa League. D’entre tots ells, segurament n’hi ha un que no podrà oblidar mai, encara que ho vulgui. El 8 de març del 2017, Kevin Trapp va encaixar sis gols en una remuntada històrica del Barça contra el PSG per accedir als quarts de final de la Champions. Mai un equip havia capgirat un 4-0 en la història de la competició i l’equip de Luis Enrique ho va fer.

Potser a Trapp no li tocava encaixar aquella desfeta. Aquell curs, Unai Emery, llavors entrenador dels parisencs, va alternar el porter alemany i Areola sota els pals. De fet, el francès va jugar tota la fase de grups de la Champions. Però als vuitens ell va ser l’escollit. En l’anada al Parc dels Prínceps, els atacants blaugrana ni tan sols el van posar a prova. Al Camp Nou, no les va veure venir. Suárez, Kurzawa, en pròpia porteria, Messi i Neymar, per partida doble, van anar perforant la porteria del PSG i alimentant les il·lusions barcelonistes. Fins a la rematada final de Sergi Roberto en l’últim moment.

Kevin Trapp va reconèixer que havia estat “la pitjor derrota” de la seva carrera. “Fa anys que intento oblidar aquell partit, però me’l segueixen recordant perquè va ser històric”, va explicar el 2020 en un pòdcast de l’Eintracht de Frankfurt. Vol oblidar-lo tant que ahir en la roda de premsa va esquivar totes les preguntes sobre aquella nit. “Només penso en el duel de l’Europa League. És una situació molt diferent de la de fa cinc anys. No vam guanyar a l’anada. Serà difícil i patirem, però estic segur que és possible guanyar si fem la nostra feina i hi creiem”, es va limitar a dir.

Kevin Trapp no tindrà al davant ni Neymar ni Sergi Roberto. Però sí altres jugadors: “El Barça té futbolistes amb molta qualitat, com ara Ferran Torres, Gavi o Pedri”, va dir. Potser el setge no serà tan contundent com el del 2017, però Trapp serà l’enemic número u dels atacants blaugrana.

Enlloc com a casa

L’etapa a París va ser decreixent per a Trapp, que defensa la porteria del club que, per ell, és casa seva. L’alemany, de 31 anys, va debutar professionalment al Kaiserslautern el 2008, on va arribar el 2005 en edat juvenil. S’hi va estar fins que la temporada 2012/2013 va posar el rumb cap a Frankfurt. Allà va despertar l’interès del PSG, que el va fitxar el 2015.

A la ciutat de la llum es va anar apagant: va ser titular el primer any, el segon va competir amb Areola i el tercer va desaparèixer del mapa i només va disputar 12 partits. I en aquell moment dur des del punt de vista personal, el seu Eintracht de Frankfurt va comptar amb ell. Va jugar-hi cedit el curs 2018/2019, en què va formar part de l’equip ideal de l’Europa League, i es va incorporar definitivament a la disciplina del conjunt alemany en acabar la temporada. “He tornat a casa”, va dir Trapp. Ara es pot treure una espina que té clavada fa anys i ser un dels herois dels més de 20.000 aficionats de l’Eintracht que es desplacin a Barcelona i dels que ho vegin des d’Alemanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)