Barça

No hi ha cap més opció

El Barça rep l’Eintracht de Frankfurt, al qual ha de guanyar per accedir a les semifinals de la competició

L’equip alemany, que ja li va complicar molt la vida en l’anada (1-1), planteja el partit com una oportunitat històrica

No és on voldria ser, però la realitat l’hi va col·locar a finals del 2021, i no hi ha cap més opció que transcendir-hi. I és que no és l’Europa League la competició que el Barça hauria de jugar per història, però la pèssima gestió de l’equip en els darrers temps el va acabar arrossegant, i ara, recuperat, dirigit per Xavi Hernández, la prioritat no és cap altra que guanyar-la, per aixecar un títol que el club blaugrana no té al museu. El següent pas per aconseguir-ho, després de desfer-se del Nàpols i del Galatasaray, és eliminar l’Eintracht de Frankfurt, que aquesta nit (21 h) visita el Camp Nou a la recerca d’un lloc en les semifinals després de l’empat (1-1) en l’anada, i al qual haurà de guanyar per ser a la fase següent.

Molt haurà de millorar el grup culer, però, respecte del duel disputat fa una setmana al Deutsche Bank Park de Frankfurt, d’on perfectament hauria pogut tornar amb una derrota. Allà l’equip va patir una barbaritat amb les vertiginoses transicions defensa-atac dels alemanys, que van generar diverses situacions de perill sobre la porteria de Ter Stegen i que es van avançar en el marcador amb un golàs de Knauff. Amb el pas dels minuts, els locals van perdre energia i ímpetu, i el Barça va aconseguir ficar-se en el partit i en l’eliminatòria mitjançant una diana de Ferran Torres que va deixar-ho tot obert per avui. Decidirà, doncs, el feu blaugrana, de catifa impol·luta, al contrari que l’estadi teutó, d’acord amb el que Xavi i diversos integrants del vestidor van denunciar tot apuntant el mal estat de la gespa com una de les causes del mal funcionament amb pilota de l’equip dijous passat.

És indubtable que malgrat que en l’anada es va veure superat per moments, el Barça és favorit. Tot i que tampoc va estar fi diumenge al camp del Llevant, en què va acabar guanyant (2-3) amb un postrem gol de Luuk de Jong, el grup entrenat per Xavi té una identitat, una personalitat i un pla de joc a què aferrar-se, i el triomf avui li és necessari per continuar reconfortant-se i creixent. No és la Champions League, però aquesta classe d’enfrontaments internacionals, que són a cara o creu, amb ambients distints, serveixen també d’experiència de cara al futur a aquest grapat de joves que hi ha en l’equip, com ara Pedri, Gavi, Araújo, Nico, Ferran Torres, Dest i Ansu Fati. Aquest últim, Ansu, que ja s’està entrenant amb el grup, aquesta nit encara no hi serà, ja que continua agafant sensacions i posant-se a punt després de la darrera lesió muscular que es va fer, mentre que sí arriba a la cita Dest, ja recuperat d’una lesió també muscular, com Memphis, també amb l’alta. Qui no és clar si podrà jugar és Piqué, que es va retirar precisament al feu de l’Eintracht amb problemes a l’adductor llarg de la cuixa esquerra en la primera part, i que també va exercitar-se amb la resta de companys ahir. La seva presència en el matx només es produirà si es troba al cent per cent, i és en la seva demarcació el principal dubte de Xavi a l’hora de confeccionar l’alineació. Si el central barceloní està disponible, formarà amb Eric García a l’eix de la defensa, i Araujo serà el lateral dret, però si no pot jugar, o bé Lenglet, o bé Dest, cosa que faria tornar l’uruguaià al centre, el rellevaran.

Pel que fa al rival, no s’espera que el tècnic Oliver Glasner canviï res respecte del que va plantejar en l’anada. Sí que té la baixa del central Tuta, que va ser expulsat, i serà substituït per Hasebe, i té el dubte de Sow al mig del camp, que té unes molèsties al genoll. A la deriva en la lliga, en què l’equip és novè, per a l’equip alemany l’eliminatòria contra el Barça suposa una oportunitat per arreglar la temporada i per, sobretot, escriure un capítol daurat en la història del club, que sí que té una copa de la UEFA a les vitrines, l’assolida fa més de 40 anys, la campanya 1979/80. Hi haurà desplaçament massiu d’aficionats alemanys a Barcelona.

Cinc, a punt de la sanció

Fins a cinc futbolistes del Barça podrien perdre’s l’anada de la semifinal, en el cas de classificar-s’hi, si veuen avui una targeta groga. Són Piqué, Sergio Busquets, Jordi Alba, Gavi i Eric García, tots ells advertits de sanció.

DUBTE

Piqué va entrar a la llista, però no serà fins avui que se sabrà si està disponible

Desplaçament massiu a Barcelona

Els aficionats de l’Eintracht s’han abocat a l’eliminatòria contra el Barça. Ja en l’anada al Deutsche Bank Park de Frankfurt, amb capacitat per a 51.500 persones, el club va rebre 250.000 peticions d’entrada, i per al duel del Camp Nou n’ha rebut 35.000, quan n’hi ha 5.000 de disponibles. No obstant, a Alemanya es diu que més de 20.000 aficionats es desplaçaran a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)