Barça

El rival

El Wolfsburg, aspirant al triplet

L’últim botxí del Barça

El Wolfsburg arriba en forma

Les alemanyes van apartar el Barça de la final del 2020

L’equip alemany, campió de dues Champions, vol tornar a viure els seus anys més gloriosos a Europa

El Barça és a dos partits de passar a la final de la Champions. Seria la tercera després de la del 2019 i la de l’any passat. Entremig, l’any 2020, el de la pandèmia, l’equip blaugrana va ser-hi a prop. La Champions va decidir-se en una fase final al País Basc, amb partits a Anoeta i San Mamés. Tot a partit únic. El Barça va superar els quarts contra l’Atlético de Madrid per la mínima gràcies a un gol de Keira Hamraoui. A les semifinals, el rival va ser el Wolfsburg. Com ara. Llavors, l’equip entrenat per Lluís Cortés va merèixer un bitllet per al partit decisiu contra el Lió, però les blaugrana van perdonar molt en atac, massa, i van acabar caient per 1-0. L’autora del gol alemany va ser Fridolina Rolfö, ara a les files del Barça. En l’onze del Wolfsburg també hi era Ingrid Engen. Va ser el darrer cop que l’equip culer va caure eliminat de la Champions. Toca la revenja. A més, les alemanyes ja van creuar-se en el camí blaugrana la temporada 2013/2014. En aquell cas va ser als quarts i el Wolfsburg va anar per feina: 3-0 i 0-2 per a un equip que acabaria guanyant aquella edició de la Champions.

Un camí llarg

El Wolfsburg s’ha plantat a les semifinals de la lliga de campions després d’haver suat de valent. L’equip dirigit per Tommy Stroot va jugar-se la seva participació a la màxima competició europea des dels onze metres. En l’anada de la fase prèvia va derrotar el Girondins per 3-2, però el conjunt francès va igualar el resultat a la tornada i va forçar una tanda de penals. L’experiència de les alemanyes va pesar i van resoldre la tanda per 0-3.

La fase de grups tampoc va ser una tasca fàcil. Va quedar enquadrat al grup A amb la Juventus –que va plantar cara al Lió als quarts–, amb el Chelsea –subcampió l’any passat– i amb el Servette suís. Les suïsses ho van perdre tot i el Wolfsburg les va golejar per 5-0 i 0-3, però alemanyes, italianes i angleses van empatar a onze punts al capdavant de la classificació. El goal-average va ser decisiu i l’equip alemany va accedir a quarts com a primer de grup. Contra l’Arsenal, empat a un gol a l’Emirates Stadium, i 2-0 còmode a la tornada.

El Wolfsburg és l’equip més en forma d’Alemanya. És líder de la lliga amb quatre punts més que el Bayern i jugarà la final de la copa. Al palmarès acumula sis lligues, vuit copes i dues Champions, a banda de tres subcampionats, el darrer el 2020. De fet, va disputar les cinc finals entre 2013 i 2020. El Wolfsburg, com el Barça, sap què és guanyar un triplet. Ho va aconseguir la temporada 2012/2013 i aquest any continua viu en les tres competicions.

Els perills

El Wolfsburg té, com el Barça, moltes jugadores internacionals amb els seus països. La màxima golejadora d’aquesta Champions és a les files de l’equip alemany. Es tracta de Tabea Wassmuth, autora de nou gols en el mateix nombre de partits. A més, el conjunt alemany ha recuperat la davantera Ewa Pajor, lesionada des de principis de curs, que va ser l’heroïna en la fase prèvia.

El Wolfsburg disposa de la veterana Almuth Schul a la porteria, i amb l’alemanya Kathy Hendrich i la neerlandesa Dominique Janssen a la línia defensiva. Dues fixes. Al mig del camp, hi destaquen Jill Roord, que ve de fer un doblet contra el Bayern, i les joves Lena Lattwein (21 anys) i Lena Oberdorf (20 anys). Aquesta, però, va lesionar-se el turmell en el darrer partit i ara mateix és dubte per al duel de divendres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)