Barça

La llum apagada

El Barça, que ha perdut aquella brillantor que havia exhibit els dos últims mesos, perd al Camp Nou contra el Cadis i confirma el mal moment

El conjunt blaugrana veu trencada una sèrie de vuit triomfs seguits en la lliga

Barça 0 Cadis 1

BARÇA:Ter Stegen; Dest (Mingueza, 94’), Eric Garcia, Lenglet (Adama, 77’), Jordi Alba; Busquets, Frenkie de Jong (Luuk de Jong, 77’), Gavi; Dembelé, Memphis (Aubameyang, 61’) i Ferran Torres.CADIS:Ledesma; Raúl Parra (Akapo, 76’), Luis Hernández, Fali, Espino; Salvi (Iván Alejo, 64’), Jonsson (Chust, 77’), José Mari (Fede San Emeterio, 64’), Álex Fernández; Sobrino (Arzamendia, 82’) i Lucas Pérez.GOLS:0-1 (48’) Lucas Pérez.ÀRBITRE:Jaime Latre (aragonès).T.G.:Busquets (42’), Dest (69’), Ferran Torres (94’), Jordi Alba (98’), del Barça; Luis Hernández (61’), del Cadis.T.V.:Cap.PÚBLIC:57.495 espectadors al Camp Nou.

Al Barça se li ha apagat la llum. El conjunt dirigit per Xavi Hernández ha perdut aquella brillantor que havia exhibit els dos últims mesos, en què fluïa, arribava, generava, marcava i guanyava. Ho feia fàcil, semblava fàcil, però ara es veu que el que feia no ho era gens, de fàcil. I els darrers resultats ho palesen: victòria en l’últim minut al camp del Llevant, el cuer de la lliga; eliminació de l’Europa League contra l’Eintracht de Frankfurt, el novè classificat de la Bundesliga; i, ahir, derrota, al Camp Nou (0-1), contra el Cadis, un conjunt que va presentar-se al feu culer com antepenúltim classificat i que lluitarà per salvar la categoria fins a l’última jornada. Sembla fos, el grup blaugrana, que s’ha de tornar a connectar amb urgència, s’ha d’encendre una altra vegada si no vol veure compromesa la seva presència en la propera edició de la Champions League, ja l’únic objectiu que li queda.

I és que l’actuació ahir va ser una altra vegada descoratjadora. No va funcionar l’equip en l’aspecte col·lectiu, i a l’hora d’aferrar-se a les individualitats, només va trobar Ousmane Dembélé, protagonista absolut que, malgrat acaparar pràcticament tot el joc ofensiu de l’equip, no va aconseguir que cap de les seves accions finalitzés amb èxit. L’absència de Piqué, i Araujo, a l’eix de la defensa –el gol encaixat va arribar en una situació molt mal defensada per Eric i Lenglet– i la de Pedri –ni Gavi, ni Frenkie de Jong van ser capaços de pesar ni tenir impacte a la medul·lar, ni ser determinants a l’àrea del rival–, també es van notar en l’aspecte individual. L’equip culer, doncs, no va ser capaç d’imposar-se contra un Cadis que va fer el que se suposava que faria: estar ben endreçat al darrere i contraatacar amb perill.

Ja des del primer moment els dos quadres van mostrar les cartes; els de Xavi van aconseguir la pilota i els de Sergio van esperar, tancant molt bé per dins. El conjunt blaugrana no podia combinar amb els interiors per dins, amb Gavi i Frenkie tocant la pilota en llocs intranscendents, ni tampoc trobar Memphis, ahir situat en punta, i no va ser fins que va activar Dembélé, per fora, que no van començar a passar coses. Realment l’atacant francès va estar il·luminat, encarant contínuament el Pacha Espino, a qui va fer tornar boig, amb fintes, croquetes i, fins i tot, alguna sotana, però cap de les múltiples accions que va crear va acabar en res. Quan no era una rematada que bloquejava un defensa, era un xut a fora o una centrada que no trobava destinatari. Sempre l’últim toc, l’última decisió, ja fos per falta d’encert seu, del rival o dels seus companys que no llegien la jugada, aconseguia convertir-se en una ocasió de claredat. Només una vegada, en la primera part, Dembélé va vorejar el gol de veritat, en una bona conducció, que va culminar amb una rematada innocent que Ledesma, un porter tan estrany en el seu estil com eficient en les seves intervencions, va aturar-li.

Mentrestant, el Cadis sobrevivia a tot el que provocava Dembélé, amb Fali i Luis Hernández defensant molt bé l’àrea, i pacient per sortir al contraatac. En un d’aquests, liderat per Rubén Sobrino, Lucas Pérez va estar a punt d’anotar abans del descans, però el seu xut, amb tot a favor, va anar a fora. No va perdonar el davanter gallec tot just començar el segon temps, en una jugada que va reunir els mateixos protagonistes; Sobrino, ben sol, va rematar dues vegades dins l’àrea petita, Ter Stegen les hi va treure, fins que Lucas (48’) va caçar l’últim refús del sentinella alemany per fer avançar el conjunt andalús.

I fins al final, va remar el Barça, a la recerca d’una diana que l’empenyés a la remuntada, contra un Cadis que va continuar defensant-se amb tot i amb tothom, que va buscar que passés ben poca cosa, interrompent el joc, i que va tenir en Ledesma i les seves parades poc ortodoxes una garantia. Tampoc és que el Barça fos un martell generant situacions, però el porter argentí va neutralitzar bé diversos xuts llunyans, un de Dembélé i dos d’Eric, i dues rematades dins l’àrea, d’Aubameyang i Luuk de Jong, que van entrar en la segona part. El Barça no va fer entrar la pilota que necessitava, tampoc el Cadis va fer el segon, que l’hauria pogut assolir en un parell de contraatacs amb els blaugrana despullats, que van veure trencada una ratxa de vuit victòries seguides en la lliga.

DEMBÉLÉ

L’atacant francès, encès, va ser l’únic argument ofensiu de l’equip culer

EL CADIS

Ben endreçat, va generar diverses ocasions de claredat al contraatac
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)