Barça

La revenda com a causa

El club nega haver venut entrades a seguidors alemanys el dia de l’Eintracht i assenyala grups organitzats i agents no oficials en la venda de tiquets i sospita també que aproximadament 14.000 socis van revendre una entrada o el seu abonament

La revenda. Aquesta és la principal causa, segons el Barça, per explicar “la vergonya” provocada per la massiva presència de seguidors de l’Eintracht de Frankfurt dijous passat al Camp Nou. Joan Laporta va donar ahir la versió del club, després de mirar i analitzar què va passar amb les entrades perquè l’estadi acabés farcit d’aficionats alemanys en la tornada de quarts de final de l’Europa League i el dirigent va assenyalar la revenda de localitats per part de grups organitzats i agents no oficials, i també el mal ús d’alguns socis dels seus abonaments i de les entrades adquirides. Va fer-ho el president en una roda de premsa, acompanyat de Juli Guiu, vicepresident, i Lluís Venteo, director de seguretat, en una compareixença en què va insistir que “el club no n’és culpable, però sí és el màxim responsable perquè organitza el partit, i no pot tornar a passar mai més”.

Les xifres

Va ser el vicepresident qui va desgranar la condició en què els 79.468 espectadors presents dijous al feu blaugrana van accedir a la seva localitat. D’acord amb Guiu, sense comptar les 5.000 que per normativa UEFA s’envien a l’equip contrari, el club va vendre 29.435 entrades i, d’aquestes, 1.500 van ser venudes a taquilla, 23.427 de forma online i 3.670 a través de touroperators. Els 37.746 abonats, les 1.290 entrades VIP, les 2.425 invitacions i les 3.572 de l’operativa del partit van completar l’aforament.

Les vies dels aficionats de l’Eintracht per entrar a l’estadi, doncs, van ser diverses. El club descarta que fos directament mitjançant la compra online, ja que el sistema va rebutjar més de 27.000 intents d’adquisició des d’Alemanya, perquè per aquest tipus d’enfrontament bloqueja adreces IP i targetes bancàries de l’estranger. “Funcionava fins que hi va haver un moment que tot es va desbordar perquè els alemanys van trobar altres canals per adquirir les entrades”, va reconèixer Laporta, que també va aclarir que la UEFA els havia dit que la majoria d’aficionats que es desplaçarien a Barcelona ho farien sense tiquet. En aquest sentit, el principal problema, segons el president, va ser que grups organitzats van revendre bitllets als seguidors teutons, que també van accedir a 500 localitats VIP expeses, aquestes sí, pel club blaugrana i unes 238 entrades que es van vendre per un error informàtic. El Barça també va indicar que es va detectar que un touroperator (P1 Corporate Hospitality) “va fer una mala praxi” i que trencarà el contracte amb aquesta empresa.

A aquests, s’hi han d’afegir un gruix important que provenen d’entrades i abonaments revenuts per socis i, segons l’aproximació del club, més de 14.000 alemanys van entrar a l’estadi d’aquesta manera. “Uns 7.400 socis van comprar entrada i aquesta va acabar en mans d’alemanys”, va dir Laporta, que pel que fa al nombre d’abonats va indicar que “es podria estimar que van ser 7.000 els que van fer un mal ús”. La realitat és que saber quins socis i abonats van revendre és una tasca pràcticament impossible amb els sistemes existents d’entrada al camp, i en aquest sentit, el dirigent va assegurar: “No tenim la voluntat d’anar perseguint ningú, però tenim una gran decepció perquè els barcelonistes no entenem ni acceptem aquest tipus de pràctiques.” Amb el desgavell, finalment l’entitat blaugrana va recaptar 3,6 milions d’euros. Accedir a les semifinals de l’Europa League n’hi hagués comportat 2,8; passar a la final, 4,6 més, i ser campió, 4 milions.

Les mesures

A partir d’ara, en partits d’alt risc, tant a Europa com en la lliga o la copa, les entrades seran nominatives i el club està treballant perquè el sistema de presentació d’aquestes entrades sigui a través de dispositius mòbils, una mesura que, segons Venteo, “permetrà conèixer la traçabilitat de les entrades que es venguin”. Una altra decisió és que el seient lliure, que aquest curs no està actiu, només estarà disponible per als socis en aquest tipus de matxs.

LES FRASES DE JOAN LAPORTA

El club no n’és culpable, però sí que n’és el màxim responsable perquè organitza el partit. No pot tornar a passar mai més
3,6
milions d’euros recaptats
79.468
Assistència
34.435
Entrades venudes
1.290
Entrades VIP
2.425
Invitacions
37.746
Assistència abonats
3.572
Operativa

LES DADES

No tenim la voluntat d’anar perseguint ningú, però tenim una gran decepció perquè els barcelonistes no ho entenem
Uns 7.400 socis van comprar entrada i aquesta va acabar en mans d’alemanys. I es podria estimar que 7.000 van fer un mal ús de l’abonament
El sistema funcionava, però tot es va desbordar perquè els alemanys van trobar altres canals per adquirir les entrades

“Vull que torni la Grada d’Animació”

Laporta va enviar un missatge a la Grada d’Animació, absent dilluns contra el Cadis com a protesta pel que va passar contra l’Eintrach de Frankfurt: “Els esperem en el proper partit, desitgem que tornin i que segueixin animant l’equip perquè donen l’atmosfera adequada a l’estadi. Em va saber greu que no hi fossin. El barcelonisme s’ha de mobilitzar per ajudar l’equip. Ens queden set finals, i en els partits que ens queden a casa el que desitjo és que vinguin a animar.”

“Ha estat com la passió de Crist”

“Aquesta Setmana Santa ha estat com la passió de Crist. Començar dijous amb una decepció i acabar dilluns amb una altra decepció”, va dir Laporta per referir-se a la situació esportiva de l’equip. “El tram final de lliga l’estàvem encarant molt bé amb el resultat del Bernabéu, i ara tenim dificultats per guanyar. Sé que Xavi està analitzant-ho i buscant solucions”, va dir. “Ens haurem de mentalitzar amb aquestes set finals per estar com a mínim en la Champions l’any que ve”, va expressar.

“Algun dia parlarem d’àrbitres”

“Avui no toca parlar de segons quines coses perquè semblarà que em faig la víctima”, va deixar anar l’ham Laporta primer, que qüestionat després si es referia als àrbitres, va dir: “Algun dia n’haurem de parlar, però no crec que sigui el dia. Hi ha algunes situacions que s’estan produint i que hauríem de comentar de tant en tant. Que són molt òbvies.” Dilluns el Barça va marxar molt frustrat amb l’àrbitre en una jornada en què el Madrid va guanyar amb polèmica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)