Barça

Per redreçar el rumb

Després de l’eliminació de l’Europa League i la derrota contra el Cadis, el Barça visita la Real Sociedad (21.30 h, Movistar LaLiga) obligat a guanyar per mantenir la segona posició

Els de Xavi han de recuperar les bones sensacions d’abans de l’aturada contra un rival directe en la lluita per assegurar la plaça de Champions League

Bona part de la il·lusió que havia despertat el Barça des de l’arribada de Xavi se n’ha anat en orris en l’última setmana. Sobre la gespa, la victòria agònica contra el Llevant va ser el toc d’alerta i l’eliminació de l’Europa League contra l’Eintracht i la derrota contra el Cadis, els dos dies al Camp Nou, han estat una forta garrotada. Fora de la gespa, la invasió alemanya a la graderia de l’estadi i els àudios de Gerard Piqué amb Rubiales tampoc han ajudat gens. Deixant les polèmiques de banda, l’obligació que té el Barça és redreçar el rumb com abans millor, i la visita d’aquesta nit a Anoeta contra la Real Sociedad (21.30 h, Movistar LaLiga) és l’oportunitat excel·lent, alhora que és una cita de màxima dificultat per als blaugrana.

El Barça, amb la gran novetat de Gerard Piqué en la llista de convocats un cop superada la lesió tot i estar immers en l’ull de l’huracà per la polèmica extraesportiva arran dels àudios amb Rubiales, necessita la victòria aquesta nit a Anoeta per conservar la segona posició en la lliga després de l’empat de l’Atlético de Madrid contra el Granada, que també ofereix la possibilitat de distanciar una mica més el conjunt matalasser en la lluita per la segona posició. El comodí del partit ajornat contra el Rayo Vallecano, que es jugarà diumenge, encara hi és, però els de Xavi no es poden agafar només a això. La lluita per la lliga ja és una utopia després del cap de setmana passat, però la segona posició té un valor immens que no es pot deixar escapar. Jugar la supercopa la temporada que ve vol dir aspirar a un títol, però a més suposa una injecció econòmica –com ha quedat palès en les converses entre Piqué i Rubiales– i evitar el desgast de les primeres eliminatòries de copa, que sempre és benvingut.

Guanyar a Anoeta és imperatiu per mantenir l’avantatge en la lluita per la segona posició, però el més important és que seria fer un pas de gegant per assegurar la classificació per a la Champions per a la temporada que ve, i és que superant la Real els blaugrana tindrien un coixí de sis punts respecte al cinquè, el Betis, que va perdre ahir, amb un partit menys. Això voldria dir aconseguir pràcticament el bitllet virtual i treure’s una pressió important del damunt per les últimes jornades, en què els de Xavi també hauran de visitar el camp del Betis.

Arma de doble tall

Lògicament, per la importància en la classificació, el valor d’una victòria aquesta nit al camp de la Real Sociedad serà immens arribi com arribi. Com si és amb un altre gol de Luuk de Jong en l’últim minut. Però els blaugrana necessiten fer un pas més que només guanyar el partit, i és que han de recuperar les bones sensacions que s’han perdut després de les últimes ensopegades. Sobre el paper, pot ser un dia idoni per fer-ho, i és que si una cosa ha complicat la vida als blaugrana en els últims partits ha estat trobar-se rivals ben tancats al darrere. Avui és d’esperar que la Real Sociedad fins i tot li discuteixi el domini durant algunes fases del partit. Això vol dir que el Barça pot tenir més espais per explotar les seves virtuts, però també requerirà la màxima concentració per evitar una ensopegada més, que seria preocupant.

PIQUÉ TORNA

Entra a la llista un cop recuperat de la lesió i enmig de la polèmica extraesportiva
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)