Barça

A posar-se al dia

El Barça rep el Rayo Vallecano en el partit ajornat de la jornada 21 amb l’objectiu de consolidar la segona posició

Si guanyen, els blaugrana deixaran les places d’Europa League a 9 punts, quedant-ne 15 en joc

El 27 d’octubre del 2021 el Barça va visitar Vallecas en partit de lliga. Va ser un dimecres que va començar amb Ronald Koeman a la banqueta i que va acabar amb la destitució del neerlandès. El Barça, que arribava amb només la meitat dels punts guanyats i amb un ple de derrotes en la Champions, no va superar l’examen del Rayo. Va ser un mal partit, un altre, d’aquell equip que viatjava sense rumb. Falcao es va encarregar de donar l’empenta definitiva a Koeman, que va marxar després de poc més d’una temporada. Els blaugrana, novens, van tocar fons. I va arribar Xavi. Malgrat la baixada de rendiment en els darrers partits i la constatació que l’equip encara no està preparat per competir contra qualsevol, és evident que les coses han millorat. Sis mesos després, jugar la Champions ja no és una utopia. De fet, el partit d’aquesta nit contra el Rayo (21 h. Movistar La Liga) pot significar un pas de gegant de cara a assolir l’objectiu. Una victòria del Barça deixaria les places d’Europa League a 9 punts quan en quedarien 15 en joc. A més, l’equip de Xavi es posarà, per fi, al dia, ja que el duel d’avui és aquell que s’arrossega des de la jornada 21. Toca tancar el cercle, espolsar-se els fantasmes del passat i sumar tres punts vitals. I toca fer-ho a casa, on s’han perdut els últims dos partits contra l’Eintracht i el Cadis.

Al davant hi haurà un Rayo que també ha canviat molt respecte al partit de la primera volta. El conjunt madrileny va arrencar la temporada com un tro, convertint-se en un equip imparable a casa. Però els d’Andoni Iraola s’han anat desinflant. Van tancar l’any amb una victòria contra l’Alavés que els deixava quarts. Un 2021 de somni: ascens i en zona Champions. El 2022 va torçar-se. Més enllà del bon paper en la copa del Rei –arribant a les semifinals–, el Rayo només havia sumat quatre punts fins dijous passat, quan va retrobar-se amb la victòria contra l’Espanyol. Un triomf que ha estat un baló d’oxigen per a l’equip d’Iraola, que s’havia acostat perillosament al descens. Ara el té a set punts. El tècnic basc recupera per avui l’ex del Barça Ivan Balliu, baixa per sanció a Cornellà. Un que va ser blaugrana unes hores, Sergi Guardiola, arriba en ratxa: ha marcat tres gols aquest mes d’abril.

Els tocats, a punt

El Barça va vèncer a Anoeta malgrat acabar amb gairebé mig equip tocat. Les bones notícies per a Xavi és que tots han pogut entrar a la convocatòria: Araujo, Piqué, Jordi Alba, Alves i Gavi. Tot i així, Piqué continua arrossegant molèsties i ahir pràcticament no va poder ni entrenar-se amb l’equip. Per tant, el més probable és que la parella de centrals la formin Araujo –sense cap afectació al genoll– i Eric Garcia. Alves, que va retirar-se abans d’hora contra la Real, podria deixar el seu lloc a Sergiño Dest. Al mig del camp i en atac no s’esperen canvis malgrat la càrrega de minuts que arrosseguen tots sis jugadors. La fórmula va funcionar dijous i el Barça necessita sumar els tres punts d’avui abans d’afrontar una setmana neta en què es podran recuperar forces i també efectius, com Ansu, Sergi Roberto i Umtiti.

Xavi fa dies que demana un últim esforç als jugadors per afrontar les finals que queden. La d’avui és una més contra un equip que no esgarrapa cap punt del Camp Nou des de l’any 2000. Més val que els blaugrana no se’n refiïn i que la victòria de dijous hagi donat moral a uns futbolistes que van quedar molt tocats per l’eliminació europea i que ho van pagar contra el Cadis.

GUANYAR A CASA

El Barça vol trencar la ratxa de dues derrotes consecutives al Camp Nou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)