Barça

La navalla suïssa

Champions. Crnogorcevic, que va ser la sorpresa en el 5-1 de l’anada, és ja un comodí imprescindible

Quan Jonatan Giráldez mira la baralla de cartes que té a la seva disposició, contempla amb satisfacció que té més jòquers que qualsevol dels seus rivals. Una d’aquestes cartes mig amagades és la de la internacional suïssa Crnogorcevic, per la qual ja va apostar en la maneta al Camp Nou contra el Wolfsburg (5-1). Posant-la a la mateixa banda que Rolfö la parella va causar estralls en la defensa alemanya, que demà (18 h) haurà de buscar un nou antídot contra una jugadora que ha arribat al tram decisiu de la temporada en plena forma després de superar una lesió al soli de la cama dreta.

De què juga exactament Crnogorcevic? Bona pregunta. És la màxima golejadora de la història de la selecció del seu país, quan va ser campiona d’Europa amb el Frankfurt (2015) i la lliga dels EUA també se la considerava una davantera amb capacitat de rematada, tot i que els entrenadors han tendit a posar-la sempre a la banda.

El Barça, en la seva mateixa fitxa tècnica, la considera una defensa. En realitat pot jugar gairebé a tot arreu. En els tres flancs d’atac, i ho ha fet amb garanties pels diferents problemes que ha tingut amb les lesions l’equip en aquestes posicions, sobretot Martens, i també com a lateral, fals extrem o interior per les dues bandes. En l’anada, com moltes companyes, va tenir un grapat d’ocasions aprofitant que les alemanyes estaven pendents sobretot de Rolfö. Per arrodonir una de les seves millors nits a Barcelona només li va faltar marcar.

Demà no té garantida la titularitat perquè, com sempre, Giráldez té altres opcions per completar l’onze, amb jugadores com Pina o Leia que es van quedar fora en l’anada.

Al camp de les alemanyes l’equip no necessita abocar-se a l’atac, però en qualsevol cas Crnogorcevic, d’origen croat com es desprèn del cognom, és candidata a ser titular a Torí si l’equip confirma la classificació a Alemanya.

La suïssa (31 anys) va arribar l’estiu del 2019 a l’equip i aquesta temporada, tot i la lesió i l’enorme competència, ha fet sis gols i cinc assistències i s’ha guanyat una renovació que de moment no arriba. Amb partits com els del Camp Nou, d’ofertes dels grans d’Europa segur que no n’hi faltaran.

LA DADA

25
partits.
Són els que ha jugat aquesta temporada la jugadora d’origen croat amb Giráldez.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)