Barça

Últim pas cap a Torí

El Barça és a només 90 minuts de classificar-se per a la final de la Champions

Les blaugrana defensen el 5-1 de l’anada, però no es refien del Wolfsburg

És un dia gran per al Barça, un més. Ens hi està acostumant. 90 minuts separen l’equip de Jonatan Giráldez de la tercera final de la Champions en quatre temporades. Seria la segona consecutiva. Les blaugrana van deixar encarrilat l’accés a Torí després del 5-1 de l’anada contra el Wolfsburg. Avui (18h/DAZN i YouTube) toca comprar el bitllet definitivament i tenir la certesa que el 21 de maig l’equip lluitarà pel segon títol de la màxima competició europea. És una cita important, per això han viatjat totes les jugadores. També les lesionades Cata, Jana, Bruna i Martens. Ningú vol perdre’s la jornada d’avui i tothom vol fer pinya davant el partit més decisiu fins ara d’aquesta temporada.

“Volem anar a Torí.” El càntic va ressonar amb força al Camp Nou davant l’exhibició del conjunt de Jonatan Giráldez del 22 d’abril passat. Qui esperava un partit igualat es va trobar amb una piconadora anomenada Barça, que va passar per sobre de les alemanyes. El 4-0 de la mitja part era per fregar-se els ulls. Ni els més optimistes podrien haver previst una superioritat de tal magnitud. El líder d’Alemanya, l’equip que havia eliminat el Barça el 2020 i el 2014, va sucumbir davant onze futbolistes que van fer el que van voler sobre la gespa d’un jardí que sembla que sigui seu des de sempre. En la segona part es van igualar les forces, però el 5-1 continua sent un resultat boníssim per afrontar el duel d’aquesta tarda. L’eufòria ha envoltat l’equip els últims dies. La marea d’aficionats blaugrana ja s’està organitzant per viatjar a Torí el 21 de maig. Però la realitat és que encara queda un partit. Un últim pas. I aquest Barça vol classificar-se i fer-ho guanyant.

Reforçades

Jonatan Giráldez ha pogut recuperar jugadores. Més enllà del joc i del resultat, l’altra notícia positiva per al tècnic en el partit d’anada va ser el retorn de Mariona i Oshoala. Dues futbolistes amb gol que van estar-se dos mesos allunyades del terreny de joc. La balear, a més, ja s’havia lesionat amb anterioritat dues vegades més i pràcticament no ha pogut jugar aquest curs. Van tenir minuts a Barcelona i continuen agafant ritme. Amb el seu retorn, l’entrenador gallec afronta la tornada amb més recursos, i més preparats, a la banqueta.

Tot i això, no s’esperen modificacions en l’onze. Segurament el gran dubte serà saber qui ocuparà la banda esquerra. Tornarà a repetir la fórmula Rolfö i Crnogorcevic? La sueca i la suïssa van ser un autèntic punyal en el duel d’anada per aquell carril. Rolfö està firmant una magnífica temporada i Crnogorcevic, pendent de renovar, és un comodí que ha aprofitat els minuts que Giráldez li ha donat. Clàudia Pina també té possibilitats d’entrar a l’extrem, com ja va fer contra el Madrid en els quarts de final, on va marcar tant en l’anada com en la tornada.

Un equip fort a casa

El Wolfsburg tindrà l’orgull ferit després de la patacada al Camp Nou. L’equip de Tommy Stroot jugarà a casa, amb el suport de l’afició. Com a local només ha perdut un partit aquest curs. Va ser en la Champions i contra el Juventus (0-2). Malgrat que l’entrenador alemany va assegurar després del partit d’anada que el Barça podia anar comprant els bitllets per a Torí, segur que les llobes voldran refer-se i evitar almenys un altre passeig triomfal blaugrana.

Tots els perills del conjunt alemany van esvair-se al Camp Nou. Les famoses transicions no van aparèixer fins al segon temps –i ho van fer amb comptagotes–, quan el tècnic alemany va reordenar les jugadores i va modificar alguns aspectes tàctics, deixant menys espais interiors al Barça. Stroot tindrà la baixa de Blomqvist, lesionada en l’anada, a banda de la ja coneguda de Lena Oberdorf.

El Wolfsburg necessita marcar quatre gols per portar l’eliminatòria a la pròrroga i cinc per classificar-se. Es pot preveure una embranzida inicial. Si el Barça la sap controlar i neutralitzar, tindrà la feina feta. L’equip té la final i la temporada perfecta entre cella i cella. Torí espera. El Barça hi vol anar.

REMATAR LA FEINA

L’avantatge de quatre gols deixa el Barça a un sol pas de la final de la Champions

UNA PINYA

Tota la plantilla, també les lesionades, ha viatjat a Alemanya

DIFICULTATS

El Wolfsburg només ha perdut un partit a casa aquesta temporada
Jonatan Giráldez podria apostar de nou per Crnogorcevic o introduir-hi Pina

PSG-Lió, a les 21 h

Poc després del Wolfsburg-Barça arrencarà la tornada de l’altra semifinal entre el PSG i l’Olympique de Lió (21 h) al Parc dels Prínceps. El botxí del Barça l’any 2019 a Budapest parteix amb un mínim avantatge del partit d’anada, que va acabar 3-2. Ara bé, el conjunt parisenc ja va eliminar el Lió als quarts de final de la passada edició de la Champions. A París també hi haurà rècord d’assistència en un partit femení a França. Després d’aplegar més de 27.000 persones contra el Bayern, aquesta nit hi haurà sold out: s’hi esperen uns 47.000 espectadors.

Gran entrada al Volkswagen Arena

12.464. Són els espectadors que van assistir l’any 2014 a l’última jornada de la Bundesliga femenina entre el Wolfsburg i el Frankfurt. És el rècord d’assistència a un partit de l’equip alemany, una xifra que aquesta tarda passarà a la història. El Wolfsburg va informar ahir que s’han venut més de 20.000 entrades per al duel contra el Barça, en un estadi que té una capacitat de 30.000 espectadors. Per tant, el Volkswagen Arena es podria acostar al ple contra les blaugrana. La febre pel futbol femení no és només cosa del Barça, sinó que s’estén pel continent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)