LA CRÒNICA DES DE SYDNEY
El curiós fenomen d’animar a totes dues àrees
L’últim partit d’una temporada decebedora del primer equip masculí del Barça va ser lluny del Camp Nou. El marc va ser l’estadi olímpic de Sydney, omplert per 70.174 espectadors que van viure el partit entre el Barça i un combinat de jugadors de la lliga australiana, amb triomf blaugrana (2-3). Dembélé, Adama i Ansu Fati van ser els golejadors.
El partit va servir per reunir una bona colla de catalans residents a Austràlia. N’era un exemple una senyora, emocionada, que fa 30 anys que hi és i que relatava que els seus nets saben català. De fet, entre la varietat de samarretes del Barça que duien els aficionats, n’hi havia moltes de la senyera. El nom propi més vist a les samarretes, amb diferència, va ser el de Leo Messi. A la graderia, hi havia estelades, tot i que també s’hi veia alguna bandera espanyola amb el toro.
El partit començava a les 8 del vespre, però abans hi havia programades activitats al parc olímpic. I molts aficionats s’havien acostat ja abans a l’hotel a caçar autògrafs dels jugadors blaugrana, que també van fer una passejada per la ciutat. El matx tenia un interès esportiu relatiu. Sobtava un fenomen poc habitual, i és que hi havia crits d’ànims quan la pilota s’acostava a l’àrea del combinat australià, però es reproduïa el mateix ambient a l’altre costat. Era qüestió d’animar quan s’ataqués, fos on fos. De veure gols i de passar-s’ho bé. El Barça va acabar guanyant amb una remuntada en la recta final, tot i que el combinat australià va remuntar en la segona part el 0-1 de Dembélé.