Barça

Plantats amb Tebas

El Barça refusa signar l’acord de LaLiga i CVC i busca alternatives per cedir els drets televisius i obtenir la liquiditat que li permeti tenir ‘fair-play’

“Hi ha un moment que has de dir prou”, indica Eduard Romeu, vicepresident del club culer

El Barça ha partit peres amb Javier Tebas. Després de mesos de tibantors, d’estira-i-arronses, amb el problema del fair-play i la negociació per l’acord amb CVC pel mig, l’entitat presidida per Joan Laporta s’ha plantat davant del màxim mandatari de LaLiga. No formarà part de LaLiga Impulso, el projecte que va connectar la patronal, ara farà un any, amb la gran majoria de clubs del futbol professional, que van obtenir uns diners a canvi de cedir un 10% dels seus drets audiovisuals els pròxims 50 anys a CVC. El club blaugrana ja es va negar a entrar-hi aleshores en una iniciativa que li proporcionava 270 milions d’euros, perquè entenia que hipotecava els drets audiovisuals del club durant mig segle i li feia perdre molts diners a llarg termini, i ara, després d’un temps negociant amb LaLiga, ho ha tornat a fer. No ho signarà. I la decisió arriba després de converses amb LaLiga, amb la qual va intentar sense èxit aconseguir un acord més profitós, i quan no s’entreveia cap més solució que cedir. I és que l’entitat culer està en un atzucac; Tebas colla amb el fair-play; el club, ara mateix, no pot fer moviments en el mercat i la planificació de la plantilla està condicionada, bàsicament, perquè està bloquejada. “Estem parlant amb LaLiga, però veiem una posició molt enrocada. Ras i curt: ni ingressant 600 milions d’euros podríem tenir marge salarial”, va explicar Joan Laporta la setmana passada en una entrevista a aquest diari. “LaLiga segueix un criteri molt restrictiu i ens insta a fer una operació que volen que fem i que sí que generaria un mínim fair-play”, va completar el president. Des del Barça, doncs, aquesta posició de Tebas s’interpreta com un xantatge perquè accepti l’acord amb CVC. “Si tu signes això, tens això, i si no signes això, no ho tindràs”, hi va afegir en aquest sentit, ahir, el vicepresident Eduard Romeu, a RAC1. “Per l’embut de Tebas no passarem. Hi ha un moment que has de dir prou, i nosaltres hem dit prou”, va indicar el dirigent, que va explicar per què no signen. “És un acord que, vist des d’un club modest, és correcte. Però des d’un club que té la potencialitat que tenim els que ja som en un àmbit internacional, no. És un cafè per a tothom”, va dir Romeu, que va ser gràfic: “Per nosaltres el més fàcil és signar aquest acord i que el president surti el mes d’octubre dient: “Soc un campió, el que havia de fer en un termini de cinc anys, ho he fet en un.” I que després la gent digui que el president és un crac i que és el millor. Però això seria hipotecar el Barça novament i destrossar-lo del tot. Això és el què volem? Laporta no és president del Barça per destrossar-lo.”

Refusar entrar a LaLiga Impulso no implica, però, deixar de fer l’operació de cedir els drets televisius, cosa que se sotmetrà a votació entre els socis compromissaris en l’assemblea del 16 de juny, juntament amb la venda de fins a un 49,9% de Barça Licensing & Merchandising (BLM). De fet, el club blaugrana continua mirant més opcions, fins i tot ha negociat precisament amb CVC un acord paral·lel, sense LaLiga pel mig, molt més avantatjós, ja que pels mateixos diners (270 M) i els mateixos drets (10%) serien la meitat d’anys (25). L’esmentat fons, però, no vol segellar res si primer el Barça no s’entén amb LaLiga.

Sense treva

El Barça, doncs, està indignat amb Tebas. A principis de setmana ja es va destapar quan el president de LaLiga va assegurar que el club blaugrana, en aquests moments, no podia fitxar Robert Lewandowski i Laporta li va respondre: “Si ho fa voluntàriament és inadmissible, perquè hi ha una clara voluntat de perjudicar els interessos del Barça. I si ho fa involuntàriament és una prova més de la seva incontinència verbal i del seu afany de protagonisme, que amb tots els respectes, no li pertoca”, va reblar el president culer. I ahir Romeu va fer-ho encara més palès manifestant, entre altres coses, que el mandatari de la patronal és “corresponsable de la situació del Barça”. “Ha mirat cap a una altra banda i ha permès la situació actual.” Tebas, com ja s’esperava, va dir-hi la seva més tard amb un missatge a les xarxes socials: “Al Sr. Romeu ja li hem explicat moltes vegades i detalladament la situació. O no s’ha assabentat de res, o li resulta més rendible i populista assenyalar LaLiga com a comodí en qualsevol declaració.”

NEGOCIACIÓ

Les converses per intentar assolir un acord millor per al Barça no han funcionat

OPCIONS

El club blaugrana té ofertes de diversos fons per cedir els drets audiovisuals

ROMEU PARLA

“Per l’embut de Tebas no hi passarem. És corresponsable de la situació ”

TEBAS RESPON

“El Sr. Romeu o no s’ha assabentat de res o li resulta més populista assenyalar LaLiga”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)