Barça

Una feina extra

El Barça té sis jugadors cedits i, excepte Griezmann, tots acaben la cessió el 30 de juny

El club necessita alliberar massa salarial per poder fitxar i ha de fer sortir els jugadors que no entren en els plans de Xavi

Per entrar, han de sortir. El Barça no disposa ara mateix del fair play financer per fer operacions d’entrada o de renovació a la plantilla de Xavi Hernández i necessita desprendre’s dels sous alts, ja sigui a través de rebaixes o de vendes. Un problema afegit per al Barça és que alguns que van marxar ara poden tornar. Es tracta dels futbolistes que van sortir cedits tant al mercat d’estiu com al d’hivern. Hi ha sis carpetes obertes, algunes fàcils de resoldre.

Trincao

Malgrat que Laporta va explicar en aquest diari que la seva situació era recíproca a la d’Adama, el cert és que ni el club anglès vol efectuar la compra de Trincao ni el Barça pot assumir els 30 milions per Adama, a banda que l’extrem de l’Hospitalet ha comptat poc per a Xavi. El portuguès té en ment jugar al seu país, concretament a l’Sporting de Portugal, tal com va avançar el diari A Bola. El club portuguès opta per una cessió amb opció de compra, que en primera instància apuntava als 15 milions d’euros. Davant la negativa de l’entitat blaugrana, l’Sporting ha augmentat aquesta xifra a 20 milions.

Pjanic

El bosnià ha pogut tenir a Turquia els minuts que no hauria trobat al Camp Nou, però la seva cessió al Besiktas no inclou cap opció de compra. Pjanic haurà de tornar a Barcelona, on se li buscarà una sortida, ja sigui en forma de traspàs o cessió.

Iñaki Peña

El porter va marxar cedit al Galatasaray el mes de gener amb la intenció d’agafar experiència i disposar de minuts. Peña va enfrontar-se al Barça en l’Europa League i va ser decisiu en el duel d’anada amb grans aturades. Xavi va elogiar-lo: “Ha estat espectacular. Pot ser competència per al Marc.” Tornarà al Barça per, en principi, competir amb Ter Stegen, ja que, a Neto, se li busca una sortida. Iñaki Peña acaba contracte el 2023 i caldrà veure si Xavi aposta realment per ell i se’l renova o si el Barça prefereix vendre’l o deixar-lo escapar gratis.

Griezmann

La cessió de Griezmann a l’Atlético era per dues temporades. Els madrilenys es feien càrrec de la fitxa i disposaven d’una opció de compra de 40 milions d’euros si es complien una sèrie de variables. Els colchoneros hauran de pagar si Griezmann es queda i disputa més del 50% dels partits oficials en què estigui disponible al llarg d’aquests dos anys cedit. En cap cas el Barça rebrà els 40 milions aquest estiu si el francès es queda, que és el que passarà. Griezmann ha comptat per a Simeone i tot apunta que l’Atlético efectuarà la compra definitiva.

Collado

El Barça no va inscriure’l a l’estiu després que la seva cessió al Sheffield fos gairebé un fet. Sense fitxa, però amb contracte, va estar sense jugar fins que va marxar cedit al Granada. Collado va anar de menys a més. Tornarà al Barça a fer la pretemporada i serà Xavi qui decideixi el futur del jugador, que acaba contracte el 2023.

Rey Manaj

L’albanès va confirmar en una entrevista a la cadena SER que l’Spezia té intenció de comprar-lo i que les negociacions estan en marxa. La seva cessió a Itàlia era amb una opció de compra de 2,7 milions d’euros, si bé els italians podrien intentar negociar una quantitat menor.

MARXAR

El Barça té negociacions avançades per a les sortides de Trincao i Manaj

QUEDAR-SE

Iñaki Peña tornaria per ser la competència de Ter Stegen a la porteria

INCERTESA

Álex Collado ha anat de menys a més a Granada i Xavi decidirà què en fa, d’ell

Adama i Luuk, dos cedits amb data de caducitat

El Barça també ha tingut dos futbolistes a les seves files que han actuat en qualitat de cedits aquest curs: Adama Traoré i Luuk de Jong. En el cas de l’atacant de l’Hospitalet de Llobregat, el club blaugrana no pot ni vol assumir una opció de compra de 30 milions d’euros, molt elevada per a la delicada situació del club. L’extrem va aterrar amb força al Camp Nou, amb una gran estrena contra l’Atlético de Madrid, i disposat a quedar-se, però Xavi el va esborrar de les alineacions en la major part dels partits, i es va arribar a quedar fins en quatre ocasions sense jugar ni un sol minut. Pel que fa a Luuk de Jong, ja va acomiadar-se de l’afició blaugrana en el darrer partit de lliga contra el Vila-real a casa. El neerlandès ha estat un actor secundari, però que va erigir-se en salvador en més d’una ocasió. Luuk va donar vuit punts al Barça gràcies als seus gols (empats contra el Granada i l’Espanyol i victòries contra el Mallorca i el Llevant). Ara el neerlandès tornarà al Sevilla, club que n’és propietari després de fitxar-lo del PSV Eindhoven l’any 2019.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)