Barça

Llum al final del túnel

Joan Laporta assegura que, amb l’activació de les palanques, el Barça resoldrà la pèssima situació econòmica

“El malalt passarà de l’UCI a planta, se li faran les darreres cures i acabarà sortint de l’hospital i fent una vida normal”

Joan Laporta veu la llum al final del túnel. El president del Barça creu tenir la solució per treure el club de la pèssima situació econòmica, herència del l’anterior mandat de Josep Maria Bartomeu, que travessa. I aquesta no és una altra que les palanques, les dues accions que l’entitat pretén emprendre per reactivar les finances i que estan sotmeses a ser aprovades el 16 de juny, en l’assemblea extraordinària de compromissaris. Així ho va afirmar ahir el màxim dirigent culer, que va ser contundent: “Si el proper dia 16 ens permeten activar les dues palanques, tindrem viabilitat econòmica”, va dir Laporta en la reunió ordinària del Senat, un òrgan integrat pels mil socis amb més antiguitat al club. “Podrem activar una sèrie de mecanismes que redreçaran la situació econòmica del club abans del que teníem previst”, va continuar. “Tornarem a tenir fons propis en positiu, podrem retornar l’endeutament que tenim d’una manera sostinguda i podrem fer les inversions necessàries en els nostres equips professionals per tal de fer-los més competitius”, va indicar, acompanyat de la gran majoria de la seva junta directiva i davant amb la presència de més d’un centenar de senadors.

En l’acte, Laporta va assenyalar que quan van aterrar a l’entitat, després de guanyar les eleccions el març de l’any passat, van trobar-se un club financerament “mort”. “Vam iniciar la recuperació econòmica del club: reestructurant l’endeutament, estalviant els costos financers, controlant la despesa, reduint la nòmina esportiva substancialment, tot i que no suficientment, i aconseguint nous ingressos i patrocinadors. Estava mort i el vam passar a l’UCI, a còpia de cures intensives”, va asseverar el dirigent, que va continuar amb el símil per explicar com influirien les palanques. “Si els compromissaris ens permeten activar aquestes palanques, aquestes solucions, el malalt passarà de l’UCI a planta, se li faran les darreres cures i acabarà sortint de l’hospital i fent una vida normal”, va anunciar.

No és aquest, però, l’escenari desitjat per Laporta i la seva junta, que davant de la pèssima situació de les arques no veuen una altra via que desprendre’s d’uns recursos que proporcionaran molt líquid immediat, a costa de, irremeiablement, hipotecar ingressos en el futur. “No ens fa cap il·lusió”, va dir el vicepresident Eduard Romeu, que també va intervenir en la reunió, i també va reconèixer que les palanques son “la solució per poder ser competitius a nivell esportiu”. “Tot el que estem fent és perquè el club sigui dels socis. Mentre jo sigui president, el Barça serà dels socis sempre”, va reblar Laporta que també va descartar l’opció d’aplicar una “derrama”. “El soci no es mereix una derrama perquè no és responsable de la mala gestió dels que abans havien governat el club”, va manifestar.

Les palanques

Romeu va ser l’encarregat d’explicar les esmentades palanques que es posaran a votació el dia 16. La venda fins al 49,9% de Barça Licensing & Merchandising (BLM), una empresa propietat del club que es cuida del marxandatge, n’és una: “Tenim ofertes de 200 milions d’euros, però creiem que som capaços d’aconseguir una xifra més alta”, va expressar. “Hem de triar el millor company de viatge”, va assegurar el vicepresident. Sobre l’altra palanca, la cessió de fins a un 25% dels drets televisius: “És una xifra correcta per donar consistència als propers exercicis. Amb una xifra superior posaríem en risc els propers exercicis. Es tracta de no hipotecar el futur”, va concloure. Amb el vistiplau dels compromissaris, doncs, el Barça aspira i confia a resoldre gran part dels seus problemes. Sobretot el que afecta el primer equip masculí, que, ara mateix, sense fair play a LaLiga, no pot moure’s en el mercat.

LES FRASES

Les palanques ens poden donar la solució per poder ser competitius a nivell esportiu
Eduard Romeu
VICEPRESIDENT DEL BARÇA
Tot el que estem fent és perquè el club sigui dels socis. Amb mi, el Barça serà dels socis
Joan Laporta
PRESIDENT DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)