Barça

Una planificació decisiva

En el Barça s’estan produint canvis importants amb la marxa de jugadores de pes, i necessita confeccionar una plantilla competitiva

Laia Codina, després de l’etapa en el Milan, és l’única cara nova fins ara, si bé hi haurà més reforços

La temporada del Barça no va ser perfecta, però gairebé. L’equip de Jonatan Giráldez va mantenir l’ambició i l’exigència de l’any del triplet per tornar a competir per tots els títols. Va guanyar la lliga, la copa i la supercopa –que s’havia escapat el 2021–, però no va poder revalidar el trofeu més preuat: la Champions League. La derrota en la final de Torí contra l’Olympique de Lió va significar un cop de realitat. Adonar-se que encara calia polir algunes coses per competir contra un equip que ha regnat a Europa en la darrera dècada.

El Barça ha crescut a passos de gegant, i ho vol continuar fent. Vol tornar a guanyar i vol tornar a tenir l’oportunitat de convertir-se en campió d’Europa una altra vegada. Per fer-ho, cal millorar coses. Reforçar la plantilla. Fer-la més competitiva. El club treballa en això des de fa temps. Jonatan Giráldez va assegurar, el dia de la seva renovació, que està content amb la plantilla que s’està confeccionant i que s’hi ha de confiar. El cert és que, ara per ara, els fitxatges encara no han arribat i, en canvi, s’ha confirmat alguna baixa de pes i encara poden marxar més jugadores. Hi ha zones del camp que han quedat coixes i que necessiten un reforç de garanties. Així està, ara per ara, la plantilla del Barça després dels primers moviments del mercat d’un estiu que està marcat per la disputa de l’Eurocopa, que tindrà lloc el mes de juliol a Anglaterra, un aparador més per a les jugadores.

ENCARA MÉS

L’equip vol millorar la versió d’una temporada espectacular amb tres títols

A la medul·lar, ADN blaugrana

Alèxia, Aitana i Patri són intocables. Són el mig del camp titular. El motor d’aquest Barça. Una bona notícia per a Jonatan Giráldez és que Ingrid Engen ha anat de menys a més i va acabar la temporada amb dos grans partits en la copa. La noruega ha de guanyar protagonisme per tal de poder donar descans a les altres jugadores del mig del camp. Clàudia Pina es troba amb una competència ferotge, però ha estat a l’altura quan se l’ha requerit i ha estat una de les notícies agradables de la temporada. La de Montcada i Reixac ha tornat per la porta gran, després de la seva cessió al Sevilla, i ha aportat gols i assistències.

Un fitxatge frustrat i les alternatives de mercat

Semblava que la davantera Vivianne Miedema seria el primer reforç del Barça 2022/2023, però la neerlandesa va acabar renovant amb l’Arsenal. Frustrada aquesta opció, el club ha de buscar alternatives. Un dels noms que han sonat és el de Katoto. Des de França han apuntat que no vol renovar amb el PSG i que el Barça podria ser el seu destí. Una altra futbolista que s’ha vinculat amb el club blaugrana és Salma Paralluelo, del Vila-real. A més, algunes de les jugadores del filial que més presència han tingut en el primer equip podrien fer el salt definitiu.

Les cedides i les segones oportunitats

Confirmat el retorn de Laia Codina, hi ha més jugadores que aquest any han jugat cedides en un altre club. Una és Andrea Falcón, que ja es va acomiadar del Llevant a través de les xarxes socials i té un any de contracte amb el Barça. També acaba cessió la lateral dreta Emma Ramírez, que ha tingut un paper destacat en la Real Sociedad. En canvi, Candela Andújar no renovarà. Tampoc està previst que es quedi en el Barça Gio Queiroz, especialment després de la guerra entre club i jugadora. La brasilera acaba contracte el 2023 i podria sortir.

Uns adeus de pes

Està sent el final d’una etapa per a algunes jugadores. La setmana passada es va confirmar l’adeu de Leila Ouahabi, que ja ha firmat amb el Manchester City. Melanie s’ha retirat i ocuparà un càrrec dins el club. Queda per confirmar la marxa de Martens, que ja ha comunicat al Barça que no renovarà. Una futbolista que ha estat diferencial en molts moments, especialment en el tram final de la temporada passada. A elles s’hi podrien sumar Jenni Hermoso o Andrea Pereira.

Un atac que podria perdre gol

Si es confirma que Martens abandona el club, camí que podria seguir Jenni, el Barça perdrà dues de les grans golejadores dels últims temps. Unes vacants que el club necessitarà cobrir, especialment amb l’arribada d’una davantera centre de referència i amb experiència. Bruna Vilamala, que s’està recuperant d’una lesió, anirà guanyant protagonisme si torna amb el mateix idil·li amb el gol. Pina també pot actuar en atac. Hansen és fixa a la dreta, mentre que Mariona pot jugar a qualsevol de les dues bandes. Rolfö pot recuperar protagonisme en atac si es fitxa una lateral, Crnogorcevic és un comodí i Oshoala va renovar.

Rereguarda segura, però amb baixes

La porteria no presenta dubtes amb Paños, Cata i Gemma Font –renovada–, però a la línia defensiva hi ha hagut canvis. La marxa de Leila i Melanie deixa un buit al lateral esquerre, posició que aquesta temporada ha acabat ocupant Rolfö, malgrat ser una jugadora d’atac. El club necessita reforçar aquesta zona. A l’eix de la defensa, la parella Paredes-Mapi continuarà liderant la línia, que s’ha vist reforçada amb el retorn de Laia Codina. Jana Fernández tornarà de la lesió a principis de temporada i també pot ocupar el carril dret, defensat per Torrejón. A elles cal sumar-hi Crnogorcevic, que pot jugar a tots dos costats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)