Barça

En espera del millor Ferran

Apagat. El davanter valencià, la gran aposta del Barça en el mercat d’hivern, va tancar la temporada sense espurna i acumula dos mesos sense marcar entre club i selecció espanyola

En el context de la delicada situació econòmica del Barça, 55 milions d’euros poden pesar. És una xifra que persegueix Ferran Torres després d’una primera mitja temporada en què no ha estat aquell jugador que havia meravellat amb la selecció espanyola. El davanter valencià, l’aposta de l’hivern, no ha acabat de trobar el seu lloc a l’esquema blaugrana i va tancar la temporada amb la mateixa sensació apàtica i desdibuixada de la resta de l’equip de Xavi Hernández. És cert que no ho va tenir fàcil. Ferran venia de tres mesos d’inactivitat per una lesió i havia d’adaptar-se a un equip que vivia un moment de reconstrucció improvisada a mitja temporada després del canvi d’entrenador. Precisament Xavi, enamorat del valencià, ha estat el gran defensor i valedor de l’ex del Manchester City. Importaven ben poc els gols o les assistències. Ho demostra que Torres ha disputat 26 partits oficials amb el Barça –7 gols i 6 assistències– i només en dos va arrencar des de la banqueta. En 14 va completar els 90 minuts.

Malgrat no ser un golejador, se l’ha observat amb lupa en aquesta faceta. Cinquanta-cinc milions eren un motiu de pes per demanar capacitat per decidir partits, però ràpidament van guanyar presència les imatges d’un jugador lamentant-se per haver fallat ocasions de gol. Amb la ratxa triomfal del Barça, també va arribar el millor Ferran Torres marcant a Elx, anotant un doblet contra l’Osasuna o fent un gol i una assistència al Bernabéu. Després de l’aturada, el valencià només va marcar un gol –a Frankfurt– i en va regalar un altre a Aubameyang en el triomf contra la Real Sociedad. Amb la baixada de rendiment i de joc del Barça, va tornar aquell Ferran capcot i frustrat que veia que les coses no li sortien.

La Nations League podia servir per recuperar la seva millor versió. Amb la Roja ha deixat bons partits, però tampoc ha tingut encert ni ha brillat. Avui, el combinat de Luis Enrique rep la República Txeca. Les vacances han de servir per carregar piles, sobretot anímicament, perquè la temporada que ve se li reclamarà més.

MOMENTS

La millor versió de Ferran Torres va coincidir amb el Barça més en forma del curs

LA CONFIANÇA

Xavi hi creu cegament, però el valencià ha de fer un pas endavant el proper curs

MALA RATXA

Amb la selecció espanyola també ha perdut aquell olfacte golejador que va demostrar

Un encaix difícil sobre la gespa

Ferran Torres va arribar al Barça amb l’etiqueta de comodí per a l’atac, ja que havia actuat tant de davanter centre com als dos costats, si bé l’extrem dret és on ell ha reconegut que se sent més còmode. Curiosament, al Camp Nou se l’ha vist poc en aquesta ubicació, on habitualment ha jugat Dembélé o, en algunes ocasions, Adama. Ferran ha actuat sobretot des de l’esquerra i també ha jugat alguns minuts al centre. Amb el retorn d’Ansu, que també pot jugar en les tres posicions d’atac, Ferran es va convertir en una substitució habitual i, de fet, pràcticament no han compartit minuts sobre la gespa. Tenint en compte que són dos futbolistes de present i de futur, i en espera de l’arribada o no d’un 9, caldrà veure quin encaix definitiu li troba Xavi en el seu sistema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)