Barça

Una nova dimensió

Amb l’aprovació de les palanques, el Barça té previst ingressar 600 milions amb els quals sanejarà les malmeses arques

Un cop efectuï les operacions que té entre mans, el club obtindrà ‘fair play’ a la lliga i podrà començar a moure’s

Al Barça respiren una mica més tranquils des de dijous a la nit. L’aprovació per part dels socis compromissaris de les palanques, que autoritzen l’entitat a vendre fins a un 49,9% de Barça Licensing & Merchandising (BLM) i a cedir fins a un 25% dels drets televisius, permetrà a l’entitat, d’acord amb el que ha previst la junta directiva, sanejar les malmeses arques. No és el marc ideal per al club que presideix Joan Laporta –permanentment condicionat pel llegat de Josep Maria Bartomeu– haver de desprendre’s d’actius i recursos, però no ha trobat cap més manera per reflotar una situació calamitosa.

Un cop activi les palanques i efectuï aquestes operacions que té entre mans, el Barça ingressarà aviat uns 600 milions d’euros, que li permetran tancar el pressupost el 30 de juny en positiu, cosa que fa tres anys que no passa, i també li permetran moure’s amb llibertat en el mercat. I és que ara mateix, sense fair play a LaLiga, el club culer no pot fer pràcticament res en matèria de fitxatges, ja que, en haver excedit l’esmentat marge salarial, només pot operar amb la normativa de l’1/4, que el limita molt, ja que només li permet gastar el 25% del cost reduït prèviament. És a dir, si el Barça ingressa o estalvia 40 milions d’euros per un traspàs o per reducció de salaris, només pot invertir-ne 10 en un fitxatge o per inscriure un jugador. Això el té bloquejat i amb aquest líquid que li entrarà podrà tenir de nou fair play.

D’aquesta manera, el club blaugrana entrarà ja en una nova dimensió. Sense necessitat de fer piruetes com les que va fer en el mercat d’hivern, amb Mateu Alemany (el director de futbol) com a cap d’operacions, per salvar la regla de l’1/4, podrà ara actuar amb normalitat. Els primers a ser anunciats seran Franck Kessié i Andreas Christensen, que ja tenen un acord amb el Barça i que arribaran sense traspàs després d’acabar el contracte amb el Milan i el Chelsea, respectivament. Tots dos, que ja s’han acomiadat, estan esperant que el Barça els avisi per fer oficial la contractació. Amb aquestes incorporacions, Xavi Hernández veurà reforçada la classe mitjana de la seva plantilla, amb Kessié, un migcampista versàtil, físic i talentós, tot i que allunyat de l’escola blaugrana, i amb Christensen, un central amb bona sortida de pilota i forjat en el futbol anglès de ben jove. Tots dos arriben a una edat interessant; l’ivorià té 25 anys i el danès en té 26.

Robert Lewandowski

No seran aquests dos els únics fitxatges, segur, en un equip en què es preveuen canvis substancials. Un dels principals objectius és el de Robert Lewandowski, que ja ha reiterat el seu desig d’abandonar el Bayern i jugar al Barça. El club bavarès, però, li recorda que té contracte fins al 30 de juny del 2023, i no s’hi posa bé. “Tinc encara un any de contracte, per això he demanat al club el vistiplau per a un traspàs. Crec que en la situació actual és la millor solució, sobretot perquè el club encara pot rebre diners de la transferència”, va dir ahir el davanter polonès al diari alemany Bild. “No vull forçar res, no es tracta d’això. Es tracta de buscar la millor solució. Cal refredar les emocions, vull parlar amb tranquil·litat i no a través dels mitjans”, va afirmar l’ariet de 34 anys, que no vol sortir malament del campió alemany, que, d’altra banda, ha aconseguit els serveis de Sadio Mané, del Liverpool –ahir es va confirmar–, cosa que podria aplanar el camí a Lewy.

L’OBJECTIU

“No vull forçar res, no es tracta d’això. Es tracta de buscar la millor solució”, diu Lewandowski

FITXATGES

Ara sí, l’entitat culer tindrà llibertat; els primers a arribar seran Kessié i Christensen
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)